1 de des. 2014

Tango queer


El ball és molt binarista i sexista: l'home porta i la dona el segueix. Però podria ser d'una altra manera. Per exemple, en el tango queer, no hi ha obligatòriament un home i una dona sinó un líder i un seguidor, i els papers es van intercanviant fins i tot en la mateixa cançó. En realitat, el tango queer és com hauria de ser la vida: persones amb rols oberts i canviants. T'hi animes??

14 comentaris:

Óscar Becker ha dit...

Salutacions a tots:

Moltes vegades hem viscut diferents tipus de actuacions o més ben dit disciplines artístiques que es troben relacionades amb tot allò que té que veure amb la dansa, el ball i tot això que requereix una gran coordinació i que suposa un esforç molt gran tant per a l'home com per a la dona.

En aquesta entrada, es fa referència això però des de un punt totalment diferent, ja que nosaltres veiem que quasi sempre, lo típic es que hi haja un home que coordina tota la actuació i la dona realitze tots els moviments més relacionats amb la flexibilitat i la bellesa estètica, es a dir , tot allò que si ho fera un home seria estrany per a nosaltres, ja que no estem acostumats a aquestes coses.

Hi ha que dir que en la meua opinió, encara que l'home regisca el temps, els primers moviments etc... això fa que l'espectacle siga més bonic, impactant, estètic és a dir fa que hi haja una diferència entre el paper de l'home i de la dona, però no per això és més bo u que l'altre simplement hi ha uns papers, un personatges que posen en pràctica les seues actituds, ensenyances i dots o virtuts amb la finalitat de provocar un sentiment o bé voler transmetre una temàtica, un tòpic que capte l'atenció del públic, per exemple l'amor, la bellesa, la fantasia, la realitat, lo violent, la igualtat, la passió etc...

Però per una altra banda, es pot veure un excés d'això i acaba deixant a l'home com una persona dominat i a la dona com una espècie de titella, un poc com si fóra un objecte que té que estar perquè si i que tant sols seguix els passos de l'home per a complir un objectiu comú.

Tinc que dir que respecte altres temes tractats aquestos no tenen tanta influencia com altres, ja que com he dit abans les disciplines són com són i això és irremeiable, si es canviara probablement desapareixerien totes les tradicions avantpassades i aquesta i això és impossible que es produïsca, ja que hi han persones que amen aquest art i ells viuen d'això, es allò que els dóna la vida, ells formen part d'això i no es pot canviar.

A pesar que no es puga fer res, si que crec que hi ha una solució i una d'elles és la creació de noves modalitat, com el Tango Queer per exemple, un ball que es basa en la cooperació entre dos homes que ballen, però no hi ha u que siga més que l'altre ja que fan el mateix, encara que u siga lider i l'altre seguidor.

Així que si s'ha pogut fer una modalitat en la que ballen dos homes, també es poden crear altre modalitats en les que ballen dues dones o bé que hi haja un home i una dona però que la dona siga la que coordina o bé coordines els dos segons el tipus de actuació que es porte a terme, perquè la força moltes vegades fa falta i l'home sol ser el que te aquesta capacitat més desenvolupada, per això jo crec que tot allò es relatiu al moment, a les persones, a les capacitats i a moltes coses que influeixen.

En conclusió, el ball és una modalitat molt variada, que es va crear fa molt de temps i que és com és per diferents aspectes i per unes tradicions que s'han seguit durant milers d'anys i que ara no es poden canviar, però si es poden crear noves modalitats que impacten i criden l'atenció de la gent, sense ninguna eradicació sinó compenetrant-se i vivint al mateix temps, ja que aquestes coses no poden canviar, però no per allò han de ser sempre iguals.

Álvaro Bequer ha dit...

Una salutació a tots:

En aquesta entrada podem veure com la societat es reinventa continuadament. En aquest tipus de tango, no hi ha regles sexistes, es a dir no te perquè ha veure una dona i un home junts ballant, pot ser dues homes. Tampoc te un seguidor i un lider, els papers es van intervanciant fins i tot en la mateixa cançó. Això suposa un punt en que ens desbarata tot el que creiem normal, es a dir, estem acostumats a veure a l'home amb el paper de coordinació i a la dona la relacionem amb la flexibilitat. A més, podem associar-ho a un acte romàntic a la vegada que elegant en que la dona i l'home comparteixen un moment de soledat. En canvi, el tango queer és com hauria de ser la vida: persones amb rols oberts i canviants.

En aquest ball no hi ha diferencies sexuals entre els dos generes, el qual fa que en l'actualitat siga un acte de igualtat i respecte mutu. Per això em planteje, actes com aquestos són probes de que la societat esta canviant, o es simplement un canvi insignificant?

al meu veure aquest acte de canvi, siga o no significant, es molt significatiu.

alba becker ha dit...

hola sóc alba i estic comentant el vídeo de tango queer ho estic comentant per que m'ha paregut molt rar veure ballar a dos xics però m'a agradat per que no sempre han de ballar xic i xica per que un xic si li agrada també pot ballar ja siga la part de la xica o del xic açò s'hauria de posar mes de moda igual que també poden ballar dos xiques i no passaria res, bo per la meua part però hi haurà gent tan roïna que ho criticara però d'altra banda em fa ràbia que la gent critique quelcom sense saber que és per que haver-hi que passa si ballen dos xics o dos xiques, perquè que alomejor ho fan millor que xic i xica no sempre tot ha de ser com era abans, ami este vídeo m'ha agradat molt per que a pesar que mai havia vist ballar a dos xics m'a agradat muchoo espere que no siga ni el primer ni l'ultime i m'agradaria que la gent comentara este vídeo per que esta prou bé bo adiosssss!!!!!!!"

javi beker ha dit...

Hola a hui vaig a comentar el vídeo tango queen.
El video no pots comentar molt perque es un baile.
Pero bueno el tango es un baile molt bonic i molt emocionant,pero pot ser os pareix un poc masclista pero la meua opinio es que el tango el te que ballar una dona i un home.
Aquesta iniciativa de poder ballar home amb altre home o la dona amb altra dona esta bé,pero hi ha coses que no deben cambiarse i crec que esta es una de aquestes coses que no deven cambiarse.

BONA VESPRADA!!!

Sandra y Ruth ha dit...

En aquest vídeo podem observar, com una parella de dos homes, balla un tango , aquesta situació no es molt corrent ja que solem veure a una parella d'un home i una dona ballant i el home dirigeix a la dona per tot el espai per el que ballen.

Creem que haurien de a ver mes situacions d'aquestes perquè no te res de roí que dos homes ballen junts al igual que dos dones, pensem que es dret i no es res rar, ho veiem rar perquè es lo habitual, això te que canviar i poc a poc esta canviant.

Animen des de aquí a que si et t'agrada ballar, jugar al futbol, ballar, o qualsevol cosa, aconseguir-ho dona igual el que te diguen els altres; “riscos i beneficis”.

Edgar y JJ Becker ha dit...

Hola,som Jose Javier y Edgar y anem a comentar aquest video´Tango Queen´:

Aquest video tracta sobre 2 homes bailant tango, i pareix molt extrany perque no hi ha una dona bailtan amb el home.


Nosaltres opinem que es un poc extrany ver bailar tango 2 homes aunque pensem que cadascu pot bailar amb el sexe que builga, pero lo mes normal es que bailaren amb una dona. Tambe la gent pensa que els 2 homes son homosexuals i no te perque serlo. Pero en aquesta societat la majoria pensen que 2 homes bailant son gays, i la gent les insulta i no pensen que son persones normals. Per ultim querem dir a la gent que pensa aixo que son uns homofobs, ademes bailaben molt be.






Nerea Roussel i Noelia West ha dit...

Hola, som Nerea y Noelia anem a comentar “Tango Queen” perquè tots els vídeos que n'hi havien no valien res.

Aquest vídeo ens ha sorprès i, a més, ens ha paregut una miquinoria perquè ja ens pareix molt exagerat que tinga que ballar un home per la dona, més que res, perquè mai els va a eixir com a nosaltres; nosaltres fem brillar nostres boniques pernils i cames i com nosaltres portem tacó pues ens fa que quede molt millor una xica amb un xic que un xic i un xic. Un xic amb un xic, no queda res bé, perquè ja em contaràs tu que un xic es pose a ballar alçant la cama i el pernil i sense vestit ni falda... pues com que no. I això, que pensem que sou uns exagerats i no ens ha agradat gens. Respecte al tip de ball tampoc es que ens agrade molt, no se, ens agrada més el merengue.

I bo, aquest vídeo era un cagalló per a fer un comentari i, per aixó, em fet tan poques línies, jo; ja ens anem que va a tocar, adéééu pedaç de chulis.

Rosa Sanchis ha dit...

Nerea i Noelia,
el vostre comentari, a part de molt sexista, conté paraules totalment inadequades. No el lleve perquè a Karícies no censurem si no és que insulta algun company o companya; però s'ho mereix.

Andrea Arenal ha dit...

En aquest vídeo podem observar a dos homes que ballen un tango anomenat "Tango Queer", cap d'aquests homes fa la figura de líder ni de seguidor tota l'estona sinó que es van alternant cosa que m'ha agradat molt.

Normalment, la dona fa la figura de seguidora i l'home de líder cosa que és molt sexista i a mi particularment no m'agrada gens. Espere que en un futur, les acadèmies de balls de saló ensenyen aquest tipus de ball en el qual puguen ballar xiques amb xiques, xics amb xics i xiques amb xics, i no necessàriament una xica amb un xic, encara que també seria una bona alternativa que la dona fera la figura de líder i l'home de seguidor.

Per últim vull donar l'enhorabona als companys o companyes que hagen fet aquesta entrada que m'ha paregut molt interessant, també vull dir a les companyes que han fet el comentari tan sexista que si no els agraden les entrades que les altres persones fan, que facen una elles a vore que tal la fan, o almenys que si comenten que ho facen amb un vocabulari adequat i no com el que hi han usat simplement perquè a elles no els agradaria que ficaren un comentari com eixe en una entrada seua.

abi beker ha dit...

Aquest homens estan ballant tango , es algo distint i tambe molt bo ver a dos persones en aquest caso dos homens , ballant tango , sobretot perque es un ball que fan normal ment un home amb una dona .

Jo crec que aquest vidie es molt bo i nos ensenya apart de a ballar tango tambe la igualtat entre les dones y les homes el ball va asi:

El ball és molt binarista i sexista: l'home porta i la dona el segueix. Però podria ser d'una altra manera. Per exemple, en el tango queer, no hi ha obligatòriament un home i una dona sinó un líder i un seguidor, i els papers es van intercanviant fins i tot en la mateixa cançó. En realitat, el tango queer és com hauria de ser la vida

abi beker ha dit...

Aquest homens estan ballant tango , es algo distint i tambe molt bo ver a dos persones en aquest caso dos homens , ballant tango , sobretot perque es un ball que fan normal ment un home amb una dona .

Jo crec que aquest vidie es molt bo i nos ensenya apart de a ballar tango tambe la igualtat entre les dones y les homes el ball va asi:

El ball és molt binarista i sexista: l'home porta i la dona el segueix. Però podria ser d'una altra manera. Per exemple, en el tango queer, no hi ha obligatòriament un home i una dona sinó un líder i un seguidor, i els papers es van intercanviant fins i tot en la mateixa cançó. En realitat, el tango queer és com hauria de ser la vida

Rosa Sanchis ha dit...

Destaque aquest comentari de Nerea Roussel i de Noelia West per sexista:

"/.../ Aquest vídeo ens ha sorprès i, a més, ens ha paregut una miquinòria perquè ja ens pareix molt exagerat que haja de ballar un home per la dona, més que res perquè mai els eixirà com a nosaltres; nosaltres fem brillar els nostres bonics pernils i cames i com que nosaltres portem tacó doncs ens fa que quede molt millor una xica amb un xic que un xic i un xic. Un xic amb un xic no queda gens bé perquè ja em contaràs tu que un xic es pose a ballar alçant el pernil i la cuixa i sense vestit ni falda... doncs com que no. I això, que pensem que sou uns exagerats i no ens ha agradat gens. Respecte al tipus de ball, tampoc és que ens agrade molt, no sé, ens agrada més el merengue. /.../"

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Àlvaro, el teu comentari em sembla molt interessant i per això el destaque:

"En aquesta entrada podem veure com la societat es reinventa contínuament. En aquest tipus de tango, no hi ha regles sexistes, és a dir, no té per què haver-hi una dona i un home junts ballant, poden ser dos homes. Tampoc hi ha un seguidor i un líder, els papers es van intercanviant fins i tot en la mateixa cançó. Això suposa un punt en què ens desbarata tot el que creiem normal, és a dir, estem acostumats a veure l'home amb el paper de coordinació i a la dona la relacionem amb la flexibilitat. A més, podem associar-ho a un acte romàntic a la vegada que elegant en què la dona i l'home comparteixen un moment d'intimitat. En canvi, el tango queer és com hauria de ser la vida: persones amb rols oberts i canviants.
En aquest ball no hi ha diferències sexuals entre els dos gèneres, cosa que fa que en l'actualitat siga un acte d’igualtat i respecte mutu. Per això em plantege si actes com aquestos són proves que la societat està canviant, o és simplement un canvi insignificant. Al meu entendre aquest acte de canvi, siga o no significant, és molt significatiu."


Rosa Sanchis ha dit...

Traducción al castellano de los comentarios de Nerea Roussel y Noelia West (muy sexista) y de Àlvaro Béquer, todo lo contrario:

Nerea Roussek y Noleia West han dicho:

"/.../ Este vídeo nos ha sorprendido y, además, nos ha parecido una tontería porque ya nos parece muy exagerado que tenga que bailar un hombre en vez de una mujer, más que nada porque nunca le saldrá como a nosotras; pues nosotras hacemos lucir nuestras bonitas piernas y, como llevamos tacón, pues hace que quede mucho mejor una chica con un chico que un chico y un chico. Dos chicos no queda nada bien porque ya me contarás tú que un chico se ponga a bailar levantando la pierna y el muslo y sin vestido ni falda... pues como que no. Y eso, que pensamos que sois unos exagerados y no nos ha gustado nada. Respecto al tipo de baile, tampoco es que nos guste mucho, no sé, nos gusta más el merengue. /.../"

Álvaro Bequer ha dicho:

"En esta entrada podemos ver como la sociedad se reinventa continuamente. En este tipo de tango no hay reglas sexistas, es decir, no tiene por qué haber una mujer y un hombre juntos bailando, pueden ser dos hombres. Tampoco hay un seguidor y un líder siempre, los papeles se van intercambiando incluso en la misma canción. Esto supone un punto que nos desbarata todo lo que creemos normal, es decir, estamos acostumbrados a ver al hombre en el papel de coordinación y a la mujer la relacionamos con la flexibilidad. Además, podemos asociarlo a un acto romántico a la vez que elegante en el que la mujer y el hombre comparten un momento de intimidad. En cambio, el tango queer es como tendría que ser la vida: personas con roles abiertos y cambiantes.

En este baile no hay diferencias sexuales entre los dos géneros, cosa que hace que en la actualidad sea un acto de igualdad y respeto mutuo. Por eso me planteo si actos como este son pruebas de que la sociedad está cambiando o es simplemente un cambio insignificante. En mi opinión este acto de cambio, sea o no significante, es muy significativo."