8 de des. 2014

Veus que fàcil!

L’empresa de joguets Toy Planet ha llançat una campanya nadalenca on apareixen xiquets que empenten carrets de criatures i juguen a cuinetes, i xiquetes que condueixen motos i utilitzen ferramentes. 







Això no hauria de ser notícia (per excepcional), sinó la normalitat; malauradament, la majoria de catàlegs i anuncis mostren una realitat molt més sexista, com per exemple Lidl, on ella cuina i ell construeix. 


I després volen que creguem que naixem així: blaus i roses!!

11 comentaris:

Sofía Stone ha dit...

La campanya nadalenca de l'empresa de joguines Toy Planet em sembla una bona manera per a què ja des de petits s'ensenyen als nens i nenes la igualtat. Dona igual si eres un xiquet i t'agrada jugar a les cuinetes o si eres una xiqueta i t'agrada jugar a les motos. Però la veritat que la majoria de pares no solen comprar cuinetes als seus fills perquè pensen que en jugar amb cuinetes o amb nines, quan sigan majors no serán homes veridaders, sinó que seran gais o homes efeminats. Però això ja hauria de canviar perquè sinò quand els nens sigan grans veurán normal que les dones estigan a la cuina, i amb les dones passarà el mateix perquè si des de petites els ensenyen que el seu lloc és la cuina quan sigan grans per a elles això serà normal i no s'adonaran del masclisme.


Una altra cosa que no entenc és que des de petits ensenyen a les xiquetes a jugar amb les cuinetes, però de major qui triomfa a la cuina?, les dones? quants programes hi ha de dones cuineres famoses? Crec que amb aquestes preguntes ja ha quedat tot clar. Tant insistir en les cuinetes i després a qui treuen partit a la cuina són als homes, aleshores...aquestos no són gais?
El que passa és que els homes són cuiners públicament i en canvi les dones són cuineres en privació, a la seua casa.


En conclusió crec que cal acabar definitivament amb el masclisme i amb la desigualtat de sexe. Però hem de començar per baix, és a dir, per la infància. Ha de donar igual amb què jugan els xiquets dona igual si és amb cuinetes, amb motos, amb nines, amb construccions...El que ha d'importar és que gaudeixen jugant i no hem de privar això. Com ja he dit abans, si comencem a privar d'aquestes juguets, no aconseguirem la igualtat entre sexes.

També he de dir que aquesta campanya nadalenca no hauria de ser una notícia excepcional, sinó que hauria de ser una notícia normal que xiquets i xiquetes juguen amb tot tipus de juguets, sense importar el sexe.

Franciele West i Olga Stone ha dit...

Anem a portar la nostra opinió del vídeo “Veus que fàcil!”
Ens pareix molt bé que Toy Planet haja llançat una campanya nadalenca
amb fotos on els xics juguen amb cuines i les xiques amb ferramentes.

Pensem que això es la realitat, les xiques poden jugar amb ferramentes i els xics amb cuines, perquè fins i tot quan sigan majors poden treballar com cuiners/cuineres o obrers/obreres, no n'hi ha treballs de xics ni treballs de xiques simplement hi ha treballs, i la gent treballa en el que vol.

Respecte a nadal, una xiqueta perfectament pot demanar una motocicleta o algun joc de construcció o coses així, i un xic pot demanar cuines de joguet o un carret per als seus ninots. Al mateix que hem dit que no n'hi havia treballs de xiques ni de xics simplement n'hi ha treballs, es pot dir el mateix del joguets, tothom es lliure de demanar el que vol, tant com si es un joguet d'acció com si es una ballarina.

Això es el que pensem dels estereotips de xics i xiques. Adéuuu

Maria Becker ha dit...

Em pareix bé que facen això perquè els xiquets veuen en la televisió que amb un joguet sorteig una xica i aleshores els xics ja no pensen si volen eixe joguet perquè diuen que és de xiques, i viceversa;
per això aquesta manera de anunciar els joguets està bé, d'aquesta manera un xiquet pot voler altres coses sense pensar que son de xiques o sense que li diguen que el que porta és de xiques, i viceversa; aquesta manera d'anunciar és deuria aplicar en totes les campanyes per no implicar als xiquets si un joguet és de xica o és de xic perquè tots els joguets son per a tot els xiquets.

Sonia Stone ha dit...

Hola, sóc Sonia i vaig a comentar aquesta entrada que tracta sobre l'empesa de joguets Toy Planet, que ha fet una campanya per al nadal on els xiquets juguen amb cuinetes i porten carrets amb ninots, i on les xiquetes condueixen motos i juguen amb ferramentes. En la última imatge, apareixen dos xiquets: un posant una llavadora i l'altre jugant amb una caseta de nines. També hi ha una xiqueta que està utilitzant una grua de construcció.
Després hi apareix un vídeo de Lidl on un xiquet li demana al Pare Noel que li traiga a la seua germana menjar de fusta per a la seua cuina de joguet, i per a ell demana un joc de construcció.

La meua opinió sobre això es que sempre estem vent com les xiquetes demanen per al nadal jocs de nines (carrets, nines, cuines, etc.) i els xiquets demanen sempre cotxes o jocs de construcció. Crec que tampoc passaria res si algun nen vol una nina com a regal o si una xiqueta vol un cotxe de carreres. En molt catàlegs també he vist com en els apartats de xiquetes hi ha imatges de xiques jugant amb elles i en els apartats de cotxes i xocs molt diferents hi apareixent xics com a model.
També pense que en això els pares també influeixen un poc, ja que els poden regalar altres coses.

En conclusió, les xiquetes i els xiquets tenen que ser lliures de jugar amb el que vulguen sense ningú impediment, sempre que a ells els agrade.

IGNACI AMOROS ha dit...

Salutacions a tots. Per a començar vull dir que com que estem quasi a Nadal, vaig a comentar una cosa molt habitual que es pot veure en els anuncis de televisió. A tota hora es poden veure anuncis sexistes, en el qual ix un home amb un rol de xic fort, que ha d'estar amb una princesa, etc.
Per altra banda també es pot observar una dona amb un rol de xica guapa, prima i que ha de trobar el seu príncep. Com bé he dit abans, en Nadal ixen molts més anuncis sexistes, ja que en els xiquets menuts comencen a posar-los el rol masculí de jugar amb ferramentes, camions, cotxes si són xiquets, i el rol femeni de fer-ho amb bebés, cuines i sempre portar una bicicleta o algun joguet en rosa.
Els colors suposen una altra manera de fer anuncis sexistes, ja que mitjançant el blau i el rosa es determina els joguets que són per a xiques i els de xics. Per últim m'agradaria dir que una empresa de joguets a trencat el rol dels colors i dels joguets. Toy Planet és una empresa partidària de canviar l'estereotip, per això l'anuncis que realitzen són de xiquets amb xiquetes en cuines, o elles amb una moto, ells amb un carret rosa...
Finalment vull dir que mai s'ha de diferenciar als xics i les xiques per un simple color o pels joguets de xics i xiques, ja que elles tenen el mateix dret d'anar en una moto, que un xic fer un pastís per a la seua mare.

Izan Becker ha dit...

Hola, vaig a parlar de les fotos que apareixen.
-Primera fotografia:Apareixen dos xiquets i una xiqueta en una cuina de joguet, jo ho veig normal, es un joc on poden jugar persones dels dos sexes.
Abans, les dones sols podien fer tasques de casa, però, els homes ara també cuinen i renten la roba i totes eixes coses.
-Segona fotografia:Apareixen un xiquet i una xiqueta jugant a les construccions, amb ferramentes com el martell o la serra.
Abans el homes tenien que fer les tasques on hi havia que fer força. Ara hi ha moltes dones que treballen en la construcció.
-Tercera fotografia:Apareix un xiquet jugant amb un carro de nines, no passa res. Quan un home i una dona tenen un fill, el cuiden els dos.
Abans sols podia cuidar-lo la mare.
-Quarta fotografia:Apareix una xiqueta amb una moto, tothom pot pujar a una moto, dona el mateix que siga xic o xica.

Opinió personal:Jo, he jugat amb la cuina, a les construccions, amb els carros i amb les motos.
Són jocs, que més dona,
No passa res per jugar a eixes coses.

Tamara Washington ha dit...

Veus que fàcil!

Bueno pues en les imatges es veuen que n'hi ham xiquets que estan jugant a les cuines i xiquetes que estan jugant als camions, perquè dona el mateix que sigues un xiquet o xiqueta per poder jugar als camions o a les cuines, tots podem jugar a coses de xics o coses de xiques no n'hi ha que dir que els xics que estan jugant a les cuines son ''maricons'' ni res de això o perquè una xiqueta jugue als cotxes dir-li que pareix un xiquet o coses de eixes.

OPINIO
Bueno pues la meua opino es que perquè els xiquets juguen a les cuines o les xiquetes juguem als camions tinguen que descriminarlos, perquè dona igual al que juguem mentre que se'l passen be tots.

Ana ketzin ha dit...

En aquest text em sembla molt bona idea la campanya que ha tingut aquesta empresa de jocs, ja que sempre s'han vist anuncis masclistes, on xiquetes havien d'eixir sempre amb jocs com les cuines o els xics amb jocs com a construccions, cotxes o coses com els accions mans.

Estic d'acord quan diu que açò no hauria que ser una notícia, si no prendre-ho amb naturalitat, encara que els anuncis de jocs en la societat, encara segueixen sent sexistes, veient a xiquetes amb cuines i a xiquets amb la construcció, com en el vídeo que han posat del anunci de la televisió.

Per a acabar vull dir que haurien de fer mes anuncis així com el d'aquesta empresa, i que es podria protestar contra aquests tipus d'anuncis masclistes, perquè moltes vegades veiem els anuncis i no ens adonem fins que veiem aquests textos.

Vicente i Boro Collontai ha dit...

Acabem de veure un vídeo sobre el LIDL i pensem que no es per a tant perquè ni ha anuncis pitjors i aquest son uns estereotips (Blau i Rosa) que ja estan posats i encara costara un temps acabar-los.

L'anunci en poques paraules explica que mentre que les xiquetes estan cuinant els xiquets estan construint.
Es un estereotip molt remarcat en aquesta societat, però, encara era mes en l'antiga societat, aleshores podem dir que hem millorat encara que hi ha desigualtats sexuals i estereotips sobre el Blau i el Rosa.

Nosaltres pensem que pese a que pot resultar molt fastidios per un anunci mes no en pasa res, ens referim a que al mon de la publicitat hi ha molts com aquestos i encara pitjors aleshores un mes es pot aguantar de moment.

Rebeca West ha dit...

Hola vaig a comentar de la campanya nadalenca que va fer una empresa de jogets.
La primera imatge: En la primera imatge apareixen dos xics i una xica en una cuina de joget apareix
com el xic esta cuinant.
La segona imatge: En la segona imatge apareix un xic i una xica jogant amb un joget de herramientes i es ve com la xica es posa a treballar amb les herramentes.
La tecera imatge: En la tercera imatge es ve com un xiquet juga amb un carre amb dins un bebe.
La cuarta imatge: La cuarta imatge es pot ver a una xica amb una moto.
La quint imatge: En la quinta imatge apareix quatre imatges de xics i xiques que jugen amb jugets que seguns el vendedors uns son per a xics com per exemple els coches, els balons, les grues... i per a les xiques jugets com per exemple els carrets, els bebes de joget, els ponis...

Opinio:Aquesta empresa crec que ha fet molt be en fer aquesta campanya , perque hi ha que haber jogets per a xiques i jogets per a xics.

Eva Campoamor ha dit...

Per què la societat ens mostra joguets per a xics i xiques? No pretenem una igualtat de gèneres? El sexisme es pot combatre de moltes maneres, però la influència de la publicitat és enorme i jo crec que és una de les coses que més ens condicionen i estic molt contenta del fet que Toy Planet haja llançat aquesta campanya que no distingeix allò que és per a xics d'allò que és de xiques.

Encara que apareixen la mateixa quantitat d’anuncis per a xiquets com per a xiquetes, aquests tenen unes clares diferències: als xics s’associen joguets relacionats amb la competència, el poder i la força, mentre que els anuncis de nines està dirigit cap a les xiques, ja que s’associen a la bellesa i maternitat.

A més a més, el fet que en la publicitat, l'estètica represente a la dona, fa que les persones associen la bellesa i la dona com a dues coses que van lligades, cosa que és culpable del malestar de moltes xiques ja majors, que pensen que han de ser com els anuncis o com les models de les revistes, només perquè això és el que han establit els estereotips del món de la publicitat.

Jo crec que, amb el fort poder que té la publicitat hui en dia, hauria d'aprofitar i canviar aquests estereotips, com ha fet aquesta campanya, ja que ajudarien de manera molt gran al canvi de la societat en la qual vivim.

Per altra banda, els xiquets també imiten allò que fan els seus pares a casa i, si una xiqueta veu que la seua mare està netejant la casa i maquillant-se, i un xiquet veu que el seu pare no neteja o no ajuda en la cuina, es limitaran a seguir els seus passos. Per tant, aquesta separació entre xics i xiques no és només culpa de la publicitat, sinó també de la mateixa família, que també hauria d'ajudar a frenar aquests estereotips.

Per a concluir, vull dir que m’agradaria que haguera més anuncis com aquest de Toy Planet, que no distingeixen entre xiquetes princesa i xiquets enginyers. Si la mentalitat de la publicitat canvia, pot beneficiar a la societat i impulsar un canvi cap a la igualtat de gènere. De segur que ho passen bé jugant amb el que siga.