Rehtaeh Parsons fou una jove canadenca que, després de patir una violació en grup, va haver de suportar l’assetjament dels companys/es d’institut quan les fotos de l’agressió començaren a circular per les xarxes socials. No ho va suportar i es va suïcidar. Amanda Todd, Audrie Pott i Phoebe Prince se suïcidaren també després de ser insultades i tractades com a “putes”.
Emily Lindin és la fundadora d’un projecte que s’anomena The Unslut project, una iniciativa que lluita per la igualtat de gènere i contra l’slut shaming o l’insult a les xiques per la seua sexualitat. Per què no et suïcides, guarra estúpida?, li deien a ella, considerada la “puta” de l’institut des dels 11 anys. El seu nòvio va contar intimitats sexuals i, després de temps d’insults, Lindin va arribar a creure que es mereixia l’assetjament dels companys. Ara, ja apoderada, aquesta dona prepara el documental Slut: A Documentary Film ('Puta: el documental'), que tractarà sobre les xiques que han patit bullying sexual, per tal de conscienciar la gent i fer que aquest assetjament desaparega.
Emma Holten es va desdejunar un dia amb el correu ple de comentaris obscens per part d’homes desconeguts que opinaven sobre unes fotos d’ella nua quan tenia 17 anys, penjades per l'exnòvio agreujat. Aquesta jove activista danesa va passar de la vergonya a la indignació i va decidir posar nua per a una fotògrafa coneguda i publicar les fotografies a la seua web, a més de responsabilitzar a qui consumia i feia circular aquestes fotos: “Si no diferencies entre una imatge compartida amb consentiment o sense, ets part del problema. /.../ Es important deixar clar que amb aquestes fotos no he fet el mateix que em feren. El meu consentiment importa. De fet, és el més important. I sense aquest, no és una foto; és simplement una violació”.
Encara, molta gent culpabilitza les dones de les agressions que pateixen (Si no s’haguera fet fotos despullada, no li haguera passat res!) perquè la nostra societat és patriarcal, i educar en la por i en els perills que poden patir les dones és una justificació per a reprimir-les i que continuen així necessitant de protecció (masculina). Afortunadament, hi ha dones valentes i projectes apoderadors com els d'Emily Lindin i Emma Holten que ens ajuden a fer front a aquesta educació castradora.
No sigues part de la corretja de transmissió del patriarcat!
7 comentaris:
Salutacions a tots i totes.
Aquest post de Karicies ens parla breument, ja que d'aquests casos es podria parlar més extensament, del 'bullying' que sofreixen moltes xiques que són titllades de putes pels seus coneguts o encara que no ho siguen, provocant en molts dels casos el suïcidi.
Personalment, l'exemple que més m'ha agradat per la seua resposta a totes les persones que l'insultaven o pressionaven per la seua sexualitat és el de Emily Lindin. Aquesta xica va sofrir els insults o també conegut com a 'slut shaming' durant anys per culpa d'un ex nòvio seu que va contar intimitats de la seua vida sexual. Així que des dels onze anys aquesta xica va ser víctima d'insults diaris fins a tal punt que va creure que de veritat mereixia tot el que li deien. Ara que ja és major ha tret 'Puta: el documental' , un film que tracta de concienciar a la gent d'aquests actes contra la llibertat sexual i la vida psicològica d'algunes persones.
L'altre exemple que es presenta és el d'Emma Holten, que també va tindre una molt bona resposta davant de totes les persones que estaven angoixant-la per unes fotos que havia penjat el seu ex nòvio en internet. La seua reacció també va ser digna d'admiració, ja que després de veure aquestes fotos va començar a posar nua per a una fotògrafa i penjant-les a la seua web, intentant concienciar així a tots de quines fotos són les que tenen consentiment o no, a més de fer reflexionar de què és el que passa quan passem fotos que un altra persona no vol compartir.
Primerament m'agradaria dir que em pareix lamentable que arribem al limit de mostrar a la resta de la gent el cos d'una dona que t'ha entregada la seua intimitat; el sexe és una forma de mostrar la confiança i l'amor que sentim cap a una altra persona, no és un medi per a la venjança.
Per altra part també m'agradaria dir que és una pena que una dona arribe al extrem de suïcidar-se per l'assajament de la gent que l'envolta, la gent que en teoria hauria d'ajudar-nos a superar els problemes. Pense que la persona que hauria de ser assetjada no és la dona, si no l'home que ha violat la intimitat de la dona, el qual sincerament no pense que siga un home pel fet que no tracta amb respecte a la persona que li ha entregat tot, la persona que li ha confiat la seua intimitat.
No sé quina és la condemna per divulgar unes fotografies de caràcter sexual per tal de venjar-se, però de segur pense que el jutge hauria de valorar els problemes psicològics que pot portar una situació com aquesta. El fet que una dona haja de suportar els insults i burles dels companys d'institut fins al punt de suïcidar-se és un problema social, no tan sols de la persona que insulta o de la que ha divulgat les fotografies de la dona en qüestió.
Com ja vam veure en el cas de Leelah Alcorn, el suport de la gent que t'envolta és molt important, al igual que l'ajuda de professionals, però el més important de tot, el missatge que vull transmetre és que, com va dir aquesta xica transsexual de tan sols disset anys, la societat ha de canviar.
Aquesta entrada parla sobre algunes dones que es varen suïcidar per culpa de l'slut shaming, que és com es denominen el insults que reben les xiques per la seua sexualitat. N'hi ha altres, com Emily Lindin i Emma Holten que fóren fortes i no es varen suïcidar quan una altra dona probablement l'hauria fet. Varen fundar projectes com The Unslut Project, una iniciativa que lluita per la igualtat de gènere.
En el cas de Rehtaeh Parsons, una dona que fou violada, no deuria ser assetjada. Deuria tindre el suport de la gent cercana seva. No té sentit que la criden «puta» pel que li varen fer quan no és res consentit.
Una salutació a tots,
En aquesta entrada podem observar l'assetjament de les dones ala actualitat. En aquest cas fem referència a Rehtaeh Parsons, que en el seu cas també fou una jove canadenca la qual va patir una violació en grup i va haver de suportar l’assetjament dels companys d’institut quan les fotos de l’agressió començaren a circular per les xarxes socials. No ho va suportar i finalment, es va suïcidar.
Per això, persones com Emily Lindin, han decidit fundar projectes per la defensa de la dona que lluiten per la igualtat de gènere i combatre l’slut shaming o l’insult a les xiques per la seua sexualitat.
En el cas d'Emily Lindin, la historia va ser molt diferent. El seu nòvio va contar intimitats sexuals i, després de temps d’insults, Lindin va arribar a creure que es mereixia l’assetjament dels companys. Ara, ja apoderada, aquesta dona prepara el documental Slut, que tractarà sobre les xiques que han patit bullying sexual, per tal de conscienciar la gent i fer que aquest assetjament desaparega. També podem parlar de dones que la reacció va ser molt diferent a les altres. Emma Holtenes va donar compte de que un dia tenia el correu ple de comentaris obscens per part d’homes desconeguts que opinaven sobre unes fotos d’ella nua quan tenia 17 anys, penjades per l'exnòvio, així que va decidir posar nua per a una fotògrafa coneguda i publicar les fotografies a la seua web.
A mi no em resulta comprensible com la gent pot jugar així amb una persona. Les dones deuen de ser respectades i no rebre maltractes d'aquest tipus, per això faig una reflexió, que que faries?
Aquesta entrada ens parla sobre el patiment de algunes xiques al col·legi pels rumors o informacions que poden aparèixer sobre elles i les sues relacions sexuals. A més ens parla de les diferents manifestacions que fan algunes dones que ho han patit: des de projectes fins pel·lícules.
Primer, moltes xiques s'han vist desplaçades per imatges d'allò que elles no volien fer, si no que van ser violades. Encara que no és un acte voluntari, els altres alumnes marginen a xiques que consideren putes, quan en realitat elles no volien fer- ho però ningú se n'assabenta d'això i per a aquestes xiques, com Amanda Todd o Rehtaeh Parsons, va ser insuportable el bullying i es van suïcidar. En la meua opinió, el que hi ha que fer es ajudar a aquestes xiques perquè no es senteixen putes, com els altres les denominen sinó que han de rebre tot el suport possible per superar eixa mala experiència.
Per altra part, persones com Emily Lindin lluiten per conscienciar a la gent respecte a aquest conflicte amb un projecte i fins i tot una pel·lícula. La iniciativa d'aquesta dóna que també va passar per una experiència similar, em pareix molt correcta, ja que amb el seu projecte pot ajudar perfectament a xiques que ho estiguen passant mal amb cassos similars i la seua pel·lícula pot aportar detalls i estratègies per superar més ràpid aquest problema.
Quant a les fotografies, moltes xiques es fan fotos nues per als seus nòvios i, quan ja no estan junts, eixes fotografies circulen per Internet, en alguns cassos en forma de venjança per part del xic. Jo considere que aquest és un acte que ha de desaparèixer perquè les xiques volen que una persona observe eixes fotos no tanta gent desconeguda. En canvi, em pareix correcte el que va fer Emma Holten quan les seues fotos van aparèixer a la xarxa: va decidir posar nua a una revista. Em pareix una bona resposta als atacs perquè deixa clar quan vol transmetre les fotos i quan han sigut robades, com ha passat amb moltes famoses. Finalment, considere errònia la forma d'actuar per part de l'opinió pública ja que sempre es pensa que no passaria res roí si les xiques no es feren aquests tipus de fotos, quan en realitat en moltes vegades ho fan per no suportar la pressió de la parella.
En conclusió, hi ha que lluitar front a aquests tipus d'atacs a xiques innocents que les condueixen al suïcidi. Per això, s'ha de conscienciar a la gent per a que canvie la seua opinió negativa i tracten d'ajudar a aquestes víctimes que realment ho passen mal per posar fi a aquest greu problema.
Primerament m'agradaria dir que em pareix lamentable que arribem al limit de mostrar a la resta de la gent el cos d'una dona que t'ha entregada la seua intimitat; el sexe és una forma de mostrar la confiança i l'amor que sentim cap a una altra persona, no és un medi per a la venjança.Primer, moltes xiques s'han vist desplaçades per imatges d'allò que elles no volien fer, si no que van ser violades. Encara que no és un acte voluntari, els altres alumnes marginen a xiques que consideren putes, quan en realitat elles no volien fer- ho però ningú se n'assabenta d'això i per a aquestes xiques, com Amanda Todd o Rehtaeh Parsons, va ser insuportable el bullying i es van suïcidar. En la meua opinió, el que hi ha que fer es ajudar a aquestes xiques perquè no es senteixen putes, com els altres les denominen sinó que han de rebre tot el suport possible per superar eixa mala experiència.
Aquesta entrada parla sobre el maltractament a les xiques en un institut, pels rumors o coses que han inventat sobre elles.
Hi ha xiquetes que es marginen o es veuen desplaçades, per haver sigut violades i els companys les consideren ''putes'' per alguna cosa que elles no han decidit que lis passara.
En aquestos casos el que hi ha de fer es ajudar per a que les xiquetes no es senten malament amb elles mateixa.
Per altre costat, hem pareix fenomenal la postura de Lindin, ja que a partir del seu projecte pot ajudar a xiques que estan passant mal per casos pareguts.
Respecte al tema de les fotos, pense que a pesar de que tingues nuvi, no cal fer-se fotos nueta. De totes formes, la parella en cas de deixar-a, hauria de respectar a la seua ''ex'' i esborrar-les, no crear ningun mal.
Quan a Emma Holten li ho van fer, ella va saber respondre molt bé des de la meua opinió. En compte de estar mal, i tancar-se en un habitació, ella va posar nua a una revista, i hem pareix molt correcte ja que les persones que van difundir les seues fotos volien fer mal i no ho van aconseguir.
En conclussió, cal lluitar per canviar açó i ajudar a les xiques que ho sufreixen.
''Tot esta per fer, tot és possible.'' Miquel Martí i Pol
Publica un comentari a l'entrada