9 de nov. 2015

Stop deforestació

Il·lustració original de Kendra

Les persones tenim pèls. Els xics, més que les xiques; però tots en tenim. Aquesta és la realitat número 1, que se’ns oblida sovint perquè les persones en general, i les xiques en particular, estem molt ben domesticades i ja eixim de casa havent-nos-hi deixat bona part d’una pelussera heretada dels primats homínids. La realitat número 2 és que la nostra cultura patriarcal odia més uns pèls que uns altres: els de les dones, no els pot ni vore; els dels hòmens, en canvi, poden acampar amb alegria i els seus propietaris tenen la llibertat de quedar-se’ls o de deixar-los marxar. 

Però anem a pams perquè el lloc on s’hi troba la pilositat és important. Comencem per la cara. En els xics adolescents, tindre bigoti i començar a afaitar-se’l és una espècie de ritual d’iniciació amb què es deixa arrere la infantesa. Justament per aquesta relació del pèl amb la masculinitat o l’homenia, sol ser objecte de burla aquell que no té ni un pèl ni mig, i d’admiració, qui comença a utilitzar la fulleta d’afaitar. Per contra, en les xiques no es permet ni el més mínim borrissol al rostre, i els insults i la tortura depiladora comencen aviat, fins i tot en la infantesa. I dic tortura perquè llevar-se els pèls de la manera en què solem fer-ho les dones (cera, pinces, làser, maquinetes estirapèls, etc.), fa prou de mal. Constatada aquesta realitat, jo em pregunte: per què han de patir les xiques tant? Per què ells poden afaitar-se i nosaltres, només depilar-nos? És això igualtat?

Passem ara al pit. Molts xics en tenen i si volen se’l lleven, i si no volen, allí està el pèl, ben content, sobreeixint de la camisa o envoltant l’arèola dels mugrons. El mateix podem dir del pèl que sol anar del pubis al melic, que en els xics és considerat fins i tot sexi. Per exemple, aquesta tardor tenim el tenista Rafa Nadal retratat en calçotets en tots els fanals de València, i no sembla que a ningú li importen els pèls que llueix al pit, al melic o a les aixelles; ni tan sols a photoshop, que amb les dones sempre és implacable. Si parlem de cames o de culs passa el mateix: ells es depilaran si els ve de gust; elles, obligatòriament. Cal que torne a preguntar si això és igualtat?

Si seguim abaixant, arribem al pubis, l’última de les conquistes de la moda patriarcal. Fa uns anys, les dones solien depilar-se només allò que se n’eixia de les braguetes o del biquini. Ara, s’ho han de llevar pràcticament tot. Els motius que s’al·leguen a favor de la desforestació són diversos, però n’hi ha un que destaca: per “salut”. “És que és més higiènic” o “Em sent més neta” solen ser les frases emprades. Però pensar que la depilació és saludable és un engany que ens hem empassat, juntament amb altres idees que van també en la nostra contra, com per exemple el tòpic que els genitals femenins són bruts o fan mala olor (olor de peix), per la qual cosa s’han de netejar amb sabons i perfumar amb desodorants íntims, que en realitat més que netejar provoquen la desaparició de la flora protectora pròpia. Per què una xica que no es depila és titllada de “guarra” i un xic amb el doble de pèl no rep cap qualificatiu? Coses del patriarcat, que busca maneres perquè la igualtat no siga efectiva.

La realitat número 3 és que la depilació pot tindre avantatges però la salut no és un d'ells. Des del punt de vista ginecològic, el pèl púbic és un protector natural que dificulta l'entrada de patògens a l'organisme, ja que forma una espècie de barrera contra bacteris que podrien atacar el sistema urogenital. Moltes persones no saben que la depilació pot arribar a generar infeccions bacterianes i altres tipus de danys en la pell i desconeixen que el pèl manté a ratlla les ferides, els colps genitals i les infeccions durant les relacions sexuals. Nombrosos dermatòlegs expliquen que la depilació afavoreix el contagi d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), i adverteixen que des de la generalització d’aquesta en els dos sexes, estan augmentant les ITS entre la gent jove, per exemple els condilomes genitals causats pel virus del papil·loma humà. Retallar-lo, o depilar-se només les àrees laterals, no és tan arriscat pel menor frec d’aquesta zona. 

Aclarit el tema de la salut, podem parlar de les altres raons que s’addueixen en defensa de la depilació íntima: els genitals depilats són més bonics/sexis/juvenils...; el penis sembla més gran; la sensibilitat és major; el sexe oral és més agradable sense pèls, etc. No discutiré cap d’aquestes raons perquè són personals i cadascú ha de decidir si li compensen els riscos assenyalats anteriorment. Però sí que voldria afegir una dada que ens hauria de fer pensar: l’augment de les operacions genitals en dones per a reduir els llavis menors o fer que siguen simètrics; aplanar el mont de Venus; rejovenir la vagina; amagar un clítoris considerat massa gran, etc. Suposadament, la depilació hauria de fer que les dones estigueren més satisfetes amb les seues vulves, però el que ocorre és que en lloc de sentir-se millor se senten pitjor, i una part de l’anatomia que fins ara quedava lliure de les urpes de la moda, ha passat a ser un motiu més per a la insatisfacció. I clar, creada la necessitat, apareix de seguida qui treu profit de la baixa autoestima de les persones. 

Pensaves que només es tractava de pèls? Ni de bon tros. El que passa amb els pèls és una mostra més d’una desigualtat que continua ben viva, i que com que ja té molts segles d’experiència, és capaç de camuflar-se darrere de la salut o de la moda. Stop deforestació! Stop desigualtat!



15 comentaris:

Mady y Cere ha dit...

Hola bona vesprada, som Cerezo i Madina.

En aquesta entrada em vist la diferència entre els xics i les xiques amb el pèl que porta cadascú. Nosaltres pensem que una dona sense depilar no té per què ser una dona antihigiènica, ja que com ja s'ha dit els pèls fan la funció de barrera biològica contra els paràsits, malalties de transmissió sexuals... També pensem que en la societat en la qual em nascut això ja està mal vist perquè és com si no fos bonit o més descuidada perquè em viscut amb una societat que les dones no han tingut gens de pèls i si ara nosaltres veiérem a una dona amb pèls a les axil·les, se'ns faria molt estrany i a lo millor sí que utilitzaríem el terme "cochina, marrana" però amb aquest article ens ha fet pensar que tampoc és per a tant, ja que nosaltres els homes tenim molt més pel qual pot tindre una dona i nosaltres no som uns "guarros".


Un salut.

ivan leo ha dit...

Hola bona vesprada, si que és veritat des del nostre punt de vista que les xiques hauries d'estar depilades per que no es donaria una mica de fàstic estar amb una xica que no aquest depilada no es donaria fins a una mica d'angúnia. En canvi en els xics és alguna cosa normal ja que és alguna cosa normalitzat que els xics no es depilen àdhuc que hi ha xics que si que depilen per la higiene

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia

Hui vaig a parlar sobre els pèls de les persones i la diferència que hi ha entre xics i xiques hui en dia i com a evolucionat la quantitat de pèls que ens podem trobar tant en hòmens com en dones.

Del primer que vull parlar és de les imàtgens on es mostra un home sense camiseta i amb una xica sense res (de cintura cap a dalt). Quan un home va per la vida sense camiseta, la societat se'l pren com a normal, per a la televisió i per tots els llocs estem acostumats a veure'l. Però quan açò passa en un cas femení, la societat se'l pren com a cosa estranya i ficant l'exemple de les televisions d'abans, quan una xica es queda sense camiseta i sostenidor, el programa passa a ser per a majors de 16 anys o 18 anys (a l'època dels nostres pares de dos rombes), mentres que quan un xic es lleva la camiseta a la televisió el programa pot ser fins i tot per a xiquets.

D'altra cosa que vull parlar és de la '' desforestació '', tomat en paraules iròniques, i és que als últims anys la moda de la depilació també ha arribat a les parts més intimes del nostre cos, al gràfic que és trobem es pot observar com amb els pas dels anys ens trobem cada vegada menys pèls a les zones íntimes del cos. Es pot veure com als anys 40 la mata de pèl era considerable mentre que als nostres dies el pèl desapareix.

Dir també que mentre la gent es va depilant totes les parts del seu cos; per a estar a la moda, el monyo del cap cada vegada, molta gent que es depila, el te més i més llarg; cosa que no s'entén, si et depiles tot el cos i et deixes el monyo molt llarg, hi ha alguna cosa que no quadra.

Per acabar dir que aquesta moda cada vegada va a més i que dins de res ens trobarem que hui en dia ni l'hi pensem i coses que a hui estan de moda, passaran, per què així són les modes que van i venen.

Un comiat

Diego Thomson ha dit...

Bon dia,

Després de veure i llegir l'entrada estic ben satisfet, ja que aquest és un tema que quasi es deixa passar sense donar-li gens d'importància, quan jo crec que és molt interessant de comentar i debatre al ser un tema sense resoldre encara i que continua promovent el masclisme a la nostra societat.

M'alegra molt que a l'entrada fique que els pèls no són roïns per a la salut, ja que sempre que les xiques diuen que ho fan per salut i jo dic que els pèls si estan serà per alguna cosa (perquè són beneficiaris per a la salut i no el contrari). Jo volia ficar un exemple una miqueta estrany però que jo puc veure un paral·lelisme clar: les persones veganes. Ells i elles tenen tot el dret del món a menjar el que vulguen però, vol dir que ser vegà és més saludable que ser omnívor? Clarament no, és una imatge que té la societat de què menjar a soles verdures és millor per a la nostra salut, quan no és així, els humans som omnívors i em de menjar verdures i carn de manera equilibrada perquè així és el nostre organisme, altres formes de menjar són antinaturals. El mateix passa amb els pèls, per què està millor vist una dona sense pèls? No és això antinatural també? Si, ho és, i diguen el que diguen és així.

Voldria fer una cridà a totes les dones que per culpa de la discriminació del sistema patriarcal al qual vivim han de depilar-se vulguen o no. Jo us anime a què feu amb el vostre cos el que vulgueu, però cal que tingueu en compte que no és res saludable ni molt menys. A la millor és més còmode per a qüestions com el sexe oral o coses similars, però jo crec que hauríem de lluitar una vegada més per un món amb igualtat. Pot ser utòpic, si, però si tots busquem una societat igualitària, sense discriminacions i hi fiquem el nostre granet d'arena, aconseguirem viure a un món digne per a tots i totes. Per això demane i respecte, i llibertat, sempre llibertat!

Yasmina Concepción i Eva Campoamor ha dit...

Bon dia.
Ja sabíem que vivim en una societat patriarcal, però de vegades no ens adonem i aquest problema de la depilació està molt present cada dia, cada dia les dones ens veiem explotades pel masclisme/sexisme/patriarcat. Les dones sempre tenim que aguantar la nostra humiliació i res del que fem o no fem està ben vist i és bastant molest.

Si les xiques no estem depilades som considerades «guarres» perquè òbviament, «no podem portar pels», «pareixem un home», «és antihigiènic» cosa que és mentida perquè totes les xiques que estem informades, sabem que tindre pels t'evita moltes infeccions (ITS) i ens els furtem conscientment per a evitar comentaris sexistes provocats per la submissió patriarcal.

I,per si fora poc, tenim que sofrir perquè la depilació de les dones fa mal i els xics només tenen que passar-se la maquineta. Qui és capaç de sentir-se bé modelant i modificant el seu cos per la seua cultura?.

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,
Vaig a comentar aquesta entrada que tracta sobre un tema polèmic ja que hi ha una gran varietat d'opinions. El text mostra una opinió en contra de la depilació i en aquest sentit desenvolupa diferents arguments, que van des de motius de salut a modes patriarcals.

Jo considere que antigament si que és veritat, que sobre les dones s'exercia un patriarcat en el qual estaven sotmeses en tots els aspectes, inclòs en el tema que estem tractant. Però en l'actualitat crec que el més important és el criteri de cada dona i ella és lliure de decidir el que desitja fer amb el seu cos i la seua aparença física. Aquest bot s'ha produït en un curt període de temps i no considere cert que existisca, a dia d’ahui, la imposició d'una moda patriarcal sobre la depilació femenina.

Tant les xiques, com els xics adolescents, preferixen de forma majoritària la depilació pel fet de vore millor la seua aparença física. Sempre hi haurà casos en què a una xica se li cride "guarra" per no depilar-se, com en altres casos li criden homosexual a un xic que es depile però no deixen de ser excepcions.

Al meu parer pot existir aquesta pressió patriarcal sobre dones d'altres generacions però no per a les xiques de la meua edat, llevat d'excepcions. Jo personalment si decidisc depilar-me és per la simple raó que em veig més guapa i em sent més còmoda d'aquesta manera.

Anna Mozzoni ha dit...

Bon dia,

He decidit comentar aquesta entrada perquè em sembla important parlar d’aquest fet tan actual i per refutar algunes idees esmentades per alguns companys, de la mateixa manera què defensaré uns altres. Per fer-ho em basaré en els tres arguments següents:

1) L’anatomia humana
2) Inconvenients i conseqüències de la depilació
3) El sistema patriarcal

Bé, comencem a discutir aquest primer punt. Els éssers humans som tots diferents entre si. La primera diferència que trobem l’anomenem sexe: o naixem dones o som homes. Aquesta etiqueta, malauradament, no depén de què nosaltres pensem o sentim com a persones, sinó dels nostres òrgans sexuals i, a partir d’ací, ens diferenciem per altres factors.

Sembla trist que, hui en dia, encara estiga mal vist que hi haja persones bisexuals, homosexuals o transsexuals i que no estimem a les persones pel que realment són. Sabeu què tenim totes les persones i del que molta gent pensa que no es “lliura”? Els pèls.

Sí, d’aquests no ens lliurem ningú i pel que els experts han dit i ha quedat constància d’açò en aquesta entrada, no crec que alliberar-se d'ells siga una molt bona opció. No sóc el millor exemple a seguir en aquest tema atés que jo també em depile, però intentaré defendre’l el millor possible.

Per poder explicar-me millor, parlaré dels inconvenients i de les conseqüències de la depilació, que ja he esmentat abans, i del sistema patriarcal. Molta gent pensa que depilar-se és higiènic i és més estètic, que fer-ho es donar una millor imatge i no fer-ho, en canvi, ens dóna fàstic. Aquestes idees o opinions no es fonamenten en altra cosa que en les idees que el famós sistema patriarcal ha difós al llarg de molt de temps.

Els ulls, són per veure; el nas, per olorar, la boca, per menjar, per parlar i fer carícies entre altres coses, el tacte, per contactar amb coses externes al nostre cos i... Els pèls? Per protegir-nos. Sí senyors i senyores, no estan de decoració.

Des del punt de vista ginecològic, el pèl púbic és un protector natural que dificulta l'entrada de patògens a l'organisme, ja que forma una espècie de barrera contra bacteris que podrien atacar el sistema urogenital. Moltes persones no saben que la depilació pot arribar a generar infeccions bacterianes i altres tipus de danys en la pell i desconeixen que el pèl manté a ratlla les ferides, els colps genitals i les infeccions durant les relacions sexuals.

Nombrosos dermatòlegs expliquen que la depilació afavoreix el contagi d’Infeccions de Transmissió Sexual (ITS), i adverteixen que des de la generalització d’aquesta en els dos sexes, estan augmentant de manera alarmant les ITS entre la gent jove, per exemple els condilomes genitals causats pel virus del papil·loma humà.

Aquests arguments no són prou importants per a deixar de fer-ho? Ah no, que ens importa més el que la nostra parella o la resta del món pense sobre aquest tema. Per què no som una mica més egoistes en aquest tema? Amb el nostre cos hem de fer allò que desitgem i que ens estimen per com som!

Ara bé... És el mateix que una dona porte pels que ho faja un home? No! Nosaltres serem etiquetades com a “guarres” mentre que ells seran més virils, més forts. Quan als xics els creix el pel se’ls diu que ja estan fets uns “homenets”, i nosaltres què? És veritat, quasi me'n oblide: llevat eixos pels que són una porcada.

Al contrari del que pensa Mireia Bebel, pense que sí que existeix una pressió patriarcal sobre aquest tema i no exclusivament en les dones d’altres generacions. Si fora així, per què continua vigent aquest tema? Per què està mal vist que les dones no es depilen? Per què hi ha etiquetes encara respecte a les nostres actuacions? No ho puc entendre si aquest sistema no existeix avui.

Estic totalment d’acord amb el meu company Diego i amb l’escriptora d’aquesta entrada: tothom és lliure d’escollir si es vol depilar o no, és lliure de fer el que vol però jo anime a què aquesta llibertat siga sincera i que no estiga lligada a les imposicions que se’ns fa.

Vera Cambrils ha dit...


Bon dia,

Avui vaig a parlar de la depilació que hi ha entre les dones i l'home, uns dels molts temes polèmics en l’actualitat, i per lo tant hi ha una gran varietat d´opinions.

Totes les persones al món són diferents, tenim una forma de pensar, ser o inclòs d´actuar diferent del rest de les persones, però pensem que si una cosa es posa de moda tots l'hem de seguir-la. Aleshores si em tire per un pont tots l'hem de fer? Sé que això no et nada que ver amb el tema passat a l'entrada d'aquest blog, però en la meva opinió pense que sí.

Això és una moda, cadascú el pensa d'una forma, si el preguntes a un grup de persones poden dir-te que el millor va ser que et depiles, per qüestions de la bellesa, què és molt més higiènic, etc. Sols pel fet de podré donar una bona imatge, però no et cofundes, jo no estic dient que això és malo, cada dona pot fer el que vulga amb el seu cos.

Però també hi ha un altre grup de persones que poden dir-te que el millor és que no el faces, ja que t'evita moltes infeccions de transmissió sexual (ITS). Els pèls estan per a podré protegir-nos de les bateries, i això el quitem quan ens depilem.

Tots em vist a la televisió a marques que anunci la maquineta per a la depilació de les dones, això vol dir que hem de depilar-nos, però… alguna vegada has vist per la televisió a un home depilant-se sigui per anuncis, series, pel·lícules… Així que quan veiem a un home que vol depilar-se per a veure's millor, és gai, i esta malt vist, jo mai ho he vist. Però si no el fa, és tot un homenet. En canvi si he vist a moltes dones depilar-se a les pel·lícules, series, etc.

Per a terminar vol dir que, perquè quan els xics es facen majors i per fi tenen els pèls els diem “el nostre xiquet ja s'ha fet major”? I que passa amb les xiques? Aleshores si una dona no es depila serà etiquetada com a “guarra”, però t'has dona't compte del fet que a les dones sempre se lis diu “guarra” faça el que faça, sempre se li va a dir “guarra”? Per lo tant, hem de fer el que diu la societat.

Ara en l'actualitat lo més important és el que pensa cadascuna, totes i tots som lliures de decidir el que volem, i com volem veure'n, la nostra aparença física. Hem de fer el que volem, és el nostre cos, nosaltres decidirem si volem depilar-nos o no, som lliures.

Un comiat.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia
Avui vaig a parlar sobre aquest tema, ja que és molt comú i és un tema el qual molta gent no s'atreveix a parlar.

El principal problema el troben en què si els xics no es depilen no passa res, però si les xiques no ho fan? Passaria alguna cosa? La resposta a aquesta ultima qüestió, desgraciadament és sí. Segons la societat està ben vist que una dona es depile, perquè si no probablement ets criticada. La societat t'inculca el fet que depilar-se és bo, ets més guapa i tens millor presencia, un exemple molt clar són els anuncis de màquines depilatòries els quals et donen el missatge de què amb la depilació et sentiràs guapa i sexy.

A moltes dones no els agrada depilar-se, cosa que considere normal, ja que fa molt de mal. Si nosaltres segons la societat ho deuen fer de forma estètica, per què els hòmens no? Ells tenen pèls igual que nosaltres però ells no se'ls depilen i nosaltres sí. És veritat que durant un temps es va posar de moda que els hòmens es depilaren i molts ho van fer, però a la llarga els semblava dolorós i una perduda de temps, en canvi ells ho poden deixar de fer i nosaltres no, perquè altra vegada la mateixa raó absurda de què les dones han de tindre bona presencia.

Sempre que un xiquet o xiqueta passa per l'adolescència i comença a eixir-li pèls, als xics ho veuen com que ja es fa gran i és normal que tinga pèls a la cara o que li comence a eixir-li bell al pit, però quan a les xiques li passa el mateix de seguida el que et diuen és que t'has de depilar perquè és una cosa que s'ha fet tota la vida i una "senyoreta no ha de tindre pèls", cosa la qual estic totalment en contra.

Però de veritat aquestes persones s'han plantejat, quina és la raó per la qual tenim pèls?. Molt senzill per a protegir-nos dels bacteris que ens poden ocasionar malalties, i si ens els lleven el nostre risc d'agafar enfermetats augmenta. Per altra banda a vegades hi ha dones que al llevar-se els pèls per mètodes com la cera o usar màquines depilatòries, els ocasiona erupcions en la pell per al·lèrgies o per tindre problemes dermatològics.

Per finalitzar voldria concloure que com tot en aquesta vida pots ser com vulgues i decidir el que vulgues, sempre que les teves decisions o forma de ser no afecten els altres. Però en aquest cas si vols depilar-te com si no, ha de ser una decisió teva independentment de què sigues home o dona. Perquè un home es pot depilar sense ser criticat i una dona es pot deixar créixer els pèls sense que ningú influencie en ella, que la seva decisió i la de tots siga lliure.

Angela Becker ha dit...

Bon dia a tots i a totes.

He elegit aquest tema, ja que em pareix "diferent" a la resta ja publicats. La veritat és que no estic molt informada aquest tema, així que abans de comentar-ho he buscat informació.

No se sap amb certesa quan i per què va començar l'ésser humà a depilar-se encara que sí que sabem que ja a l'antic Egipte, tant homes com dones, es depilaven tot el cos com a símbol de puresa. A Grècia, tant els atletes com els membres de les classes altes es depilaven com a símbol de bellesa ideal. A Roma les dones també ho feien per estar belles i començaven a depilar el borrissol púbic en l'adolescència quan començava a aparéixer. Els musulmans, s'han de depilar per mantenir el cos net. Les dones musulmanes es depilaven el pubis i les aixelles. A la Xina, la depilació era un signe d'higiene i puresa. Els Turcs consideraven pecaminós que una dona deixés créixer el borrissol en les seues parts íntimes.
El text reflecteix un pensament negatiu cap a la depilació tant femenina com masculina. La societat està acostumada a visualitzar als homes principalment amb bell corporal, mentre que en les dones no és habitual, ja que és "antihigiènic" com solen dir i se'ls denominen d'una manera molt despectiva com "guarra".

Com diu el text, "el pell púbic és un protector natural que dificulta l'entrada de patògens a l'organisme, ja que forma una mena de barrera contra Bacteris que podrien atacar el sistema urogenital. Moltes persones no saben que la depilació pot arribar a generar infeccions bacterianes i altres tipus de danys a la pell i desconeixen que l'escorça manté a ratlla les ferides, als colps genitals i les infeccions durant els relacions sexuals."

Pel que jo pense que qui vullga depilar-se que ho faça, i qui no, que no ho faça, perquè tenir més o menys pèl en certes parts del cos no ens va a millorar o empitjorar com persones.

STOP DEFORESTACIÓ! STOP DESIGUALTAT !

Andrea Zetkin ha dit...


Bon dia;

Açò és una generalització. El que ? Doncs els xics tenen més pels que les dones, parlant “correctament” tant xiques i xics tenim pèls, alguns més que altres siga del sexe que siga, ja que ni han homens amb molt de pèls i xics que no tenen cuasi cap, i amb les dones igual. A mi, i a moltes xiques tampoc sens oblida que tenim pèls, perquè quan ixen els veiem i sabem que els tenim, i sense eixir també, per el motiu de que abans de la depilació sabíem que teníem, lògic, no?

A continuació vull dir que òbviament, i com sempre, uns pèls queden “millor” en una part de la societat, si, la dels xics. Aquestos, sempre estan fixant-se (no tots) tens un pèl ací, tens un pèl allà, tenen com ratjosultraviolats o són màquines de trobar pels. I per finalitzar aquesta opinió parlaré de la primera fotografia; les dones quan eixim “lleugeres de roba” ja ens critiquen, o és per a gent de 18 anys, o sense més és una acció “pornogràfica” , quan un home està sense samarreta, és una cosa normal, i realment es així, estem tan acostumats a que la societat li agrade més un sexe que altre que amb el temps tampoc s’adonem de que ja veiem coses normals, quan no les son. El mateix amb els pèls, com va dir Rosseau, “ tots som bons fins que la societat ens corrompeix” (retocant-la un poc, clar).

Seguidament, crec que a cap xica li agrada patir per no tindre pèls, però “per a presumir n’hi ha que patir”. Està clar que la societat avança i cada vegada n’hi ha més xics que es depilen a làser o amb cera, però sincerament no crec que allò de no tindre pèls siga tan dolent, ja que és millor no utilitzar una maquineta d’afaitar, perquè després els pèls ixen més forts i més negres. I com he mencionat abans ,òbviament, els pèls dels xics queden sexy i les de les dones no... per què? Doncs pot ser perquè, pense, que les dones tenim que estar perfectes per als homes i al seu gust, això no pot ser les regles del franquisme?

Per continuar, no, no és igualtat, perquè als homes no sels pressiona, no els “obliguen” , no estan damunt d’ells, no han d’escoltar comentaris, no han de preocupar-se, perquè tindre pèls és de ser “matxo” i no tindre de “nenes”. Com sempre, “esto es un coñazo” (dolent) “me descojono” (bó), que igualtat no? Ahi està la societat en la que vivim, patriarcat, etiquetes e menyspreu als genitals de les dones, benvinguts.

Andrea Zetkin ha dit...


Finalment, després de llegir tot açò no tinc molt que dir, cadascú té el seu cos i fa en ell el que vol. De la mateixa manera que la expressió deuria de ser lliure, fer amb el teu cos el que TU vulgues també hauria de ser llibre i no rebre cap critica o comentaris. Però com que estem en aquest món “masclista”, sempre estarem jutjades i criticades. Està clar que l’evolució es assoles una moda, i tal vegada l’any que bé o al següent la moda siga tornar als pèls.

En conclusió, sempre estem ficant excuses o mètodes de justificar allò que fem i no és cert o verídic. Amb aquesta entrada que parla sobre que la depilació és higiènica crec que tot depèn de la zona, ja que com heu llegit en les intimitats és millor no depilar-se ho tot perquè al contrari del que la gent pensa la depilació fa que ixen granets o coses que al fer el coit fan ferides o infeccions. Així que com que ja se suposa que tenim certa coherència i som “prou madurs” que cadascú agafe el seu consell, la seua informació i que faça amb el seu cos el que vulga, sempre i quan sabent les conseqüències que pot tindre la seua decisió.

Societat, la depilació és la vostra droga. Un comiat.

Andrea Kent ha dit...

Són necessaris els pèls?

Hi han estudis que ens mostren que sí, per què si no realment què farien ahí?
Els pèls del pubis i en altres parts del cos prenen la funció de recobrir eixa part delicada del cos per a que no s'agarren infermetats ni coses greus ja que eixa zona hi ha que protegir-la i perquè tindre pèls és del més normal del món, aleshores no hauríem d'eliminar-los.

Tot açò no tota la gent ho sap per això abans de fer algo d'açò en aquest depilar-mos hauríem de pensar en les conseqüències que té, encara que pense que són un tant molestos i entenc que ens depilem perquè jo també ho faig però sé el risc que correm moltes adolescents fent-ho.

En relació a aquest tema dir també, que vivim en una societat patriarcal com diu en l'entrada, és a dir que els xics no tenen la 'obligació' de depilar-se i nosaltres estem 'obligades' per la societat cosa que em pareix fatal perquè tots hauríem de ser iguals perquè sense anar més lluny tots tenim pèls en els mateixos llocs més o menys i si ells els els poden deixar nosaltres també, perquè no som ningunes cochines ni ningunes guarres per acceptar-mos tal i com som.

Per a acabar dir que la meua posició davant d'aquesta situació és la de intentar normalitzar alló que ja era normal i que siga per a tots no sols per als xics,i a més a més que no se critique ni s'obligue les xiques que decideixen no depilar-se, que ja estem al segle XXI!

IVAN4ºB ha dit...

"Stop Deforestació"(Recuperacio)
Hola, jo crec que es la decisió de cadascú depilar-se o no, però no se jo veig millor a una xica depilada, per que una xica que no se depila da un poc de fàstic en la meua opinió. En canvi en la actualitat que els xics no se depilen i no es nada rar no se els critiquen en canvi a una xica si.... Però això ja es la decisió i la opinió de cadascú.

Sabrina Mill ha dit...

Bones,
Vaja! No se molt bé què ocurreix amb les dones... Ara s'inclou una nova etiqueta per a la categoria 'discriminació de la dóna': "DEFORESTACIÓ", què bonic i vaja horror, que contradictori no? Així com la gran contradicció de tractar amb una espècie de despreci a les dones i després bé que, encara que aquest no siga el tema del que vol parlar en aquest comentari, serveixen per a,entre altres coses, satisfàcer 'els desitjos més concupiscibles', però, no era que no servien per a res? Sòl i tan sòl per a netejar, cuidar als fills i cuinar?...

Doncs no vinguen ara afegint més exigències, i menys relacionades amb el cos, que el cos és d'un mateix i cadascú pot fer el qui millor li parega amb el seu cos, però, però, que ocurreix? Aquesta entrada em dóna molta gràcia, la veritat.

Ja savia jo que aquest tema estava molt present a la societat, i em pareix important parlar d'ell perquè, no sols és qüestió de gusts, és a dir 'a vore com li agrada més a cadascú si amb vells o sense ells o si el dóna igual', sinó de llibertat, la llibertat que des de fa ja molt de temps se li ha privat a les dones.

És cert què, pot causar una impressió un tant desagradable esteticament però, no sol en les dones sino també en els homens, o què, creeu que els vells li queden molt bells? Els vells creixen per algunes raons, no? No crec jo que siguen mafiosos, és part del cos, la natura ens l'han concebut. Si jo no vull quitarme'ls no el faig i tan còmoda, si no és necessari per a què, si em sent bé així doncs bé; a més, "ens miren amb tanto amor"...

Els homens poden deixar-se vells?, jo, com dóna, també, doncs segueix sent un esser humà, com els homens!

Hi ha persones que poden preferir una deforestació completa del 2010, com la imatge, o un bosc de 1940, i pot ser que aquelles persones que preferisquen el primer cas desprecien de tal forma als vells, i el mateix amb el contrari, els que voten per 1940 o qualsevol dels demés "matorrals" la depilació els pot pareixer una gran infracció.

Però, el que vull dir és que siga el que siga, llibertat ante tot, per favor! No olvidem que existeix la diversitat i no estaria de més que participareu en ella, a tots ens agrada alguna cosa diferent no? I per ser diferent no crec jo que li agrade a tothom, no? No busquem més etiquetes d'aquest tipus ni d'aquest tema, de veritat que no fan falta.

Recordem que, son diferents però a la vegada tan iguals.

Demane en aquest tema: diversitat! Llibertat! I alegria!

Molts comiats!