2 d’oct. 2017

L'asexualitat i l'espectre ACE



En aquest vídeo, la vloguer asadaf convida la seua amiga Kara, que és demisexual, a parlar de l'asexualitat i de l'espectre asexual.

Podeu trobar més informació a Aven.es, una xarxa per a l'educació i la visibilitat de l'asexualitat.

Ah, i també existeix l'Asexualpedia, on podeu trobar definicions i conceptes relacionats amb l'asexualitat. 

12 comentaris:

Mary Watson ha dit...

"La asexualitat i l'espectre ACE"

En aquest vídeo s'explica el espectre tan ampli que té la sexualitat en realitat, i es tracta més concretament de la asexualitat i la demisexualitat.
Personalment crec que es un tema molt important, perquè jo mateixa pel desconeixement he estat molt confosa amb aquest tema quan era més jove. Veia a las meues amigues com es fixaven en els xics amb els ulls fora de la conca i jo no sentia ninguna atracció més enllà de apreciar els atributs físics. Quan vaig tindre el meu primer nuvi, vaig creure que m'agradava pel seu físic, ja que era un xic molt atractiu, però temps després de deixar-lo amb ell vaig reconsiderar aquest punt. Fins i tot vaig passar per la fase en la que vaig creure que era lesbiana, malgrat que mai m'havia atret ninguna xica. Finalment vaig llegir més sobre el tema i vaig descobrir que era heterosexual demisexual, es a dir, m'agrada el sexe masculí, però no sent atracció romàntica o sexual per qualsevol persona. Solament tinc sentiments d'aquesta índole per persones amb les quals tinc un vincle fort.
No sent atracció per un cos nu i mai tindria coses com un rotllo. [continuarà]

Christian Paul ha dit...

Hola, avuí he visualitzat el vídeo d’Asadaf de la asexualitat i dels demigéneres principalment, ja que en el vídeo convida a la seua amiga Kara, una xica demisexual, per poder aclarar els dubtes de la gent que veu els seus vídeos, ja que no hi ha ningú que responga millor als dubtes que una demisexual.

El vídeo parla de l’espectre tan ampli que hi ha en la sexualitat des de l’heterosexual fins a l’homosexual, que és un gran abanic de diferents possibilitats de les quals jo la majoria desconeixe, com la asexualitat, la grisasexualitat, o altres dins del tiangle d’Aven, o l’espectre ace, on estan els asexuals, o per exemple els arromàntics.Està molt bé el vídeo perque t’explica coses (que en el meu cas no sabia), del nomenat triangle d’Aven,en la escala Kinsey, on s’identifica les diferents escales d’identitat sexual; a més de que als espectadors d’aquest vídeo els conviden a fer preguntes al seu canal per aclarar dubtes, cosa que em pareix fantàstica.

Aquest vídeo ho recomane sobretot a totes aquelles persones que encara tinguen dubtes sobre la seua sexualitat, ja que expliquen de primera mà i inclós et podes sentir escoltat per algú, ja que recomanen que a qui tinga dubtes,com ja he dit, que pregunte al seu blog ja que elles intentaran donar resposta a tot allò que puguen.

Tania de Gouges ha dit...

Hola, el meu nom és Tania de Gouges i hui comentaré aquest post sobre la asexualitat.
La asexualitat és un concepte del qual no molta gent té constància, ja que afecta l'1% de la població, a més a més la sexualitat continua sent un tema tabú encara que estem aconseguint que a poc a poc deixe de ser-ho.

Que aquestes coses les puguen conéixer els jóvens i estiguen a la seua disposició, els pot ajudar molt com és el meu cas. Jo des de fa molt de temps vaig començar a plantejar-me si tenia algun problema, ja que no sentia els mateixos impulsos que els meus amics, inclòs els que tenien menys anys que jo, li prestaven més atenció al sexe i els interessava cosa que a mi no em passava. Jo sóc heterosexual, ja que m'agraden els xics però cap m'atreia.

Fa quasi un any, estaven els meus amics parlant de sexe (cosa normal entre adolescents) però jo no vaig participar en la conversa, en veure que no parlava una amiga va preguntar-me i li vaig dir que aquestes coses a mi no m'interessaven gens, la meua amiga va dir-me que jo igual era asexual, i per això mai li parava atenció a aquests temes. Vaig començar a investigar-ho per curiositat i tenia raó, la descripció d'asexual estava definint el meu comportament.

Recomane aquest vídeo a tota la gent que té dubtes sobre la seua sexualitat, perquè coneguen que la sexualitat és molt diversa, i no s'acaba en heterosexual i homosexual, que dins de la sexualitat ni hi han diferents tipus d'aquesta.

teresagm ha dit...

Teresa Claramunt.
Al vídeo podem veure com dos xiques expliquen un tema molt important: L’asexualitat,és a dir,la falta d’atracció sexual,encara que hi ha algunes persones que poden sentir amor,això depén de la persona. Expliquen qué es una orientació sexual i que pertany al grup LGTB. A més,ho conta una xica que es considera asexual i,quan aquesta acaba d´explicar,comença la seua amiga a definir altra orientació sexual,la seua,que rep el nom de demisexualitat. La persona demisexual sent atracció sexual exclusivament cap a persones amb les quals ha sentit un víncul emocional fort,estable o de llarga duració.

A més,ho expliquen amb un dibuix,de manera molt clara i diuen que un porcentatge molt baix de la població és considera asexual. No obstant això,està demostrat que aquesta orientació sexual ha guanyat visibilitat als últims anys.

El vídeo fa que et dones compte de la quantitat d’orientacions sexuals que hi ha’n al món i que no coneixem com per exemple aquestes dos que acabe d’explicar. No obstant aixó,es nombren i expliquen breument altres.

Pense que expliquen molt bé aquestes idees d’una manera clara i fàcil d’entendre i que poden ajudar a persones com elles a sentir-se bé amb elles mateixes i a entrendre un poc més els dubtes sobre la seua sexualitat. Es un vídeo interessant que ens fa aprendre.

Per a concloure,es important respectar i aceptar la diversitat que hi ha al món.

Paula De Gouges ha dit...

(R) 1er Batxiller d'Humanitats.

Bona vesprada.

Primerament, com podem observar al títol, el vídeo parla de la asexualitat i en ella els diferents tipus que li envolten. Tenim a dues xiques les quals tenen una'' orientació '' diferent. Per una part, Asadaf no és considera asexual i per contra, Kara si és considera, tot i que dins de l'asexualitat, demisexual. Aquest tipus es basa en que hi ha de passar un cert temps per a sentir aquella atracció sexual en una persona.

A continuació, ens mostra el triangle d'AVEN on explica quatre: asexual, demisexual, grisasexual i alosexual. Cadascuna amb diferents caràcterístiques, asexual com a falta d'atracció sexual, grisasexual on pots tindre atracció depenent del moment o situaciò, i finalment alosexual on les persones si senten atracció.
Ademes confirma que poques persones són asexuals, aixi doncs, al Regne Unit sols 1% de la població és asexual.

A la meua opinió, l'asexualitat si estaria a l'conjunt de LGTB ja que pot considerar-se una falta d'orientació sexual; o bé, un d'elles, juntament amb l'heterosexualitat, l'homosexualitat i la bisexualitat.

Per acabar, sembla interessant que la gent és dedique a fer aquestos vídeos per informar a les persones de la sexualitat o asexualitat, sobretot si no tens del tot clar en quin tipus et trobes.

Adéu!


Valeria Watson ha dit...

Aquest video conta les diferents rames de la sexualitat i que molta gent no sap a vegades lo que pot estar sentint i no és dona comta.

Ens expliquen que hi ha dos tipus d'atraccions la sexual i la romàntica. Amb això les rames que hi ha i els tipus de sentiments que podem sentir segons la nostra sexualitat. Depenent d'aixó ens podem sentir rechazats per la nostra condició sexual com els asexuals i romàntics ja que en la societat de hui en dia vivim amb una mentalitat tancada.

La meua opiniò és que este video es un tema molt important per a la gent jove, ya que serveix per a aclarir idees que ens poden tenir confusos. En el meu cas desconeixia aquestes diferencies de sexualitat i m'ha ajudat per a entendre algunes cosas amb xics y xiques que m' han pasat en la meua vida, com per exemple tenir la dubte de que si m' agradaven les xiques.

Per a finalitzar jo crec que és molt important que les persones tinguem la nostra sexualitat clara o intentar descobrir el que ens atrau i sentim de veritat.

Manolo Kahlo ha dit...

Aquest vídeo tracta el tema de l’asexualitat i l’anomenat espectre ACE, és a dir, totes les rames que hi ha a l’asexualitat, per així dir-ho. I ho fa Asadaf (la xica que posseeix el canal) amb la seua amiga Kara que és demisexual. I aquest vídeo el realitzen per resoldre dubtes sobre aquest tema.

Per començar ens explica el concepte d’asexualitat, que vol dir que ets una persona que no et sents atreta SEXUALMENT per cap altra persona, ja siga xic o xica, però això no vol dir que no pugues sentir atracció romàntica per una persona. També ens explica els conceptes de: demisexual (com la xica del vídeo), grisexual i alosexual. Demisexual és considerada una persona que per a que tinga atracció sexual primer ha de tindre durant molt de temps una forta atracció romàntica amb un altra, el concepte grisexual és atribuït a una persona que poques voltes s’ha sentit atreta per un altra, i s’ s’ha sentit, ha sigut per poc de temps. I per últim el concepte alosexual és el més estés per la societat i li’l atribuïxes a una persona que si sent atracció sexual per una persona ja siga per una del sexe contrari o pel mateix sexe.

Tot açò ho explica al vídeo amb un gràfic molt senzill, anomenat «Triangle de Aven» que col·loca en un triangle a tot els tipus de sexualitat que hi ha.

Però encara que hi ha persones que puguen o no sentir atracció sexual també existeixen les persones arromàntiques, que són aquelles que per sort o per desgràcia no senten cap atracció romàntica per una persona, però això no vol dir que no tinguen atracció sexual.

Aquest vídeo, com sempre, m’ha paregut molt interessant ja que sempre descobrisc coses noves sobre els tipus de sexualitat que existeixen, a més a més ho considere una cosa molt important ja que pot haver gent que estiga dins d’aquest sac i no ho sàpiga ben clar ja que no és un tema tractat quasi mai a cap lloc.

I com ja vaig dir en un comentari d’un vídeo anterior, aquests temes són molt interessants per a que els expliquen en xarrades als col·legis ja que sempre es centren en el mateix punt de prevenció d’infermetats i tot això però mai amb la sexualitat d’una persona, o de com expressar-se o de com sentir-se.

María Zambrano ha dit...

Asadaf és una youtuber espanyola que parla de temes actuals, com el feminisme, el masclisme o la sexualitat. En aquest cas parla de persones arromàntiques , asexuals i de l’espectre ACE (inclou totes les rames que hi ha a la asexualitat).

Com ella explica, una persona arromàntica és un individu que no experimenta atracció romàntica cap a altres però que si pot tindre atracció sexual cap a gent del seu génere, de diferent o dels dos, en canvi una persona asexual és un individu que no patix atracció sexual però que si es pot enamorar d’altra persona.

Aquesta youtuber no és una persona asexual, però la seua amiga, Kara, si que és demisexual -una persona demisexual és aquella que necessita tindre una forta connexió emocional amb algú per a tindre atracció sexual-. Kara explica que en el món un 1% de la población es asexual i que aquest grup tindria que formar part del LGTBIQ, ja que aquestes persones també patixen rebuig i discriminació en aquesta societat.

Ella també explica el triangle d’Aven, que és un gràfic format per quatre grups sexuals, el grup asexual, el demisexual, el grisasexual (entre la sexualitat i la asexualitat) i l'alosexual (algú que experimenta atracció sexual cap a altres persones, com els heterosexuals, homosexuals, bisexuals, pansexuals o altres).

Personalment jo no coneixia a aquesta xica, però veient el contingut que publica en el seu canal de Youtube és una persona interessada en l'àmbit de la sexualitat i que pretén informar a la gent, ja que sap prou d’aquestos temes. Pense que és una manera fàcil i molt productiva d'arribar al públic, i més encara al públic jove , ja que hui en dia els adolescents estan molt connectats a les xarxes socials. A més a més és una forma molt eficient de parar amb la discriminació i fer veure aquestos temes tabú com a temes de la vida quotidiana, perquè és molt important conèixer la teua orientació i desig sexual.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

En aquest vídeo, la «youtuber» Asadaf ens presenta a la seua amiga Kara, que ens parlar sobre la asexualitat i l’espectre ace. Kara es demisexual i pertany a una de les rames de la asexualitat.

Primer, ens diferencien alguns conceptes que pertanyen a aquest tema. Principalment hi ha que tindre ben diferenciats l’atracció sexual i l’atracció romàntica. Quan ets heterosexual, homosexual, bisexual o pansexual aquestes dos atraccions van juntes però si ets d’alguna rama de la asexualitat a soles apareix l’atracció romàntica, encara que algunes vegades si que pot aparéixer la sexual.

Per a aclarir aquesta informació, està el Triangle de Aven, on es pot diferenciar les diferents capes del espectre ace. En la punta està la asexualitat -quan no hi ha atracció sexual-, després la demisexualitat -a soles apareix quan hi ha una atracció molt forta- , també la gris-sexualitat – està en el intermedi, pot aparéixer a vegades- i finalment l’alosexualitat -que és tot el contrari a la asexualitat-, aquest està en la base del triangle on apareix altra escala, la de Kinsey, que va sobre la bisexualitat.

Finalment, parlen sobre cóm actua la societat sobre aquesta sexualitat. Hi ha un debat de si les persones ace pertanyen al col·lectiu LGTBI i també parlen del rebuig de la societat cap a les persones d’aquest espectre.

Jo pense que aquest vídeo és molt educatiu i didàctic. Ens parla sobre un tema que molt poca gent coneix i que es deuria de conscienciar : què és, cóm és i el rebuig que rep de la societat.

Anònim ha dit...

Correcciò del meu comentari:

Asadaf és una youtuber espanyola que parla de temes actuals, com el feminisme, el masclisme o la sexualitat. En aquest cas parla de persones arromàntiques , asexuals i de l’espectre ace.

Com ella explica, una persona arromàntica és un individu que no experimenta atracció romàntica cap a altres però que si pot tindre atracció sexual cap a gent del seu gènere, de diferent o dels dos, en canvi una persona asexual és un individu que no pateix atracció sexual però que sí que es pot enamorar d’una altra persona.

Aquesta youtuber no és una persona asexual, però la seua amiga, Kara, sí que és demisexual (una persona demisexual és aquella que necessita tindre una forta connexió emocional amb algú per a tindre atracció sexual). Kara explica que en el món un 1% de la població és asexual i que aquest grup hi hauria de formar part del LGTBIQ, ja que aquestes persones també patixen rebuig i discriminació en la societat.

Ella també explica el triangle d’Aven, que és un gràfic format per quatre grups sexuals: el grup asexual, el demisexual, el grisasexual (entre la sexualitat i la asexualitat) i l'alosexual (algú que experimenta atracció sexual cap a altres persones, com els heterosexuals, homosexuals, bisexuals, pansexuals o altres).

Personalment, no coneixia a aquesta xica, però veient el contingut que publica en el seu canal de Youtube és una persona interessada en l'àmbit de la sexualitat i que pretén informar la gent, ja que sap prou d’aquestos temes. Pense que és una manera fàcil i molt productiva d'arribar al públic, i més encara al públic jove , ja que hui en dia els adolescents estan molt connectats a les xarxes socials. A més a més és una forma molt eficient de parar amb la discriminació i fer veure aquestos temes tabú com assumptes de la vida quotidiana perquè és molt important conèixer la teua orientació i desig sexual.

María Zambrano ha dit...

Correcciò del meu comentari:

Asadaf és una youtuber espanyola que parla de temes actuals, com el feminisme, el masclisme o la sexualitat. En aquest cas parla de persones arromàntiques , asexuals i de l’espectre ace.

Com ella explica, una persona arromàntica és un individu que no experimenta atracció romàntica cap a altres però que si pot tindre atracció sexual cap a gent del seu gènere, de diferent o dels dos, en canvi una persona asexual és un individu que no pateix atracció sexual però que sí que es pot enamorar d’una altra persona.

Aquesta youtuber no és una persona asexual, però la seua amiga, Kara, sí que és demisexual (una persona demisexual és aquella que necessita tindre una forta connexió emocional amb algú per a tindre atracció sexual). Kara explica que en el món un 1% de la població és asexual i que aquest grup hi hauria de formar part del LGTBIQ, ja que aquestes persones també patixen rebuig i discriminació en la societat.

Ella també explica el triangle d’Aven, que és un gràfic format per quatre grups sexuals: el grup asexual, el demisexual, el grisasexual (entre la sexualitat i la asexualitat) i l'alosexual (algú que experimenta atracció sexual cap a altres persones, com els heterosexuals, homosexuals, bisexuals, pansexuals o altres).

Personalment, no coneixia a aquesta xica, però veient el contingut que publica en el seu canal de Youtube és una persona interessada en l'àmbit de la sexualitat i que pretén informar la gent, ja que sap prou d’aquestos temes. Pense que és una manera fàcil i molt productiva d'arribar al públic, i més encara al públic jove , ja que hui en dia els adolescents estan molt connectats a les xarxes socials. A més a més és una forma molt eficient de parar amb la discriminació i fer veure aquestos temes tabú com assumptes de la vida quotidiana perquè és molt important conèixer la teua orientació i desig sexual.

Diana Wolf ha dit...

En aquesta entrada es tracta el tema de l'asexualitat i l'espectre ace, per la YouTuber espanyola Asadaf, aquesta youtuber en el seu canal tracta molts temes de la sexualitat, les dones i altres. Al costat de la seua amiga Kara (que és demisexual, una variant de l'asexualitat), podran aquestes explicar-nos molt millor en què consisteix l'asexualitat i dels seus espectres, és a dir de la gent que es denomina “ace”.

En aquest vídeo Asadaf porta a la seua amiga Kara, que com ja he dit pertany a una de les branques de l'asexualitat, comenten que en aquesta sexualitat hi ha dos tipus d'atraccions; la sexual i la romàntica. L'atracció sexual vol dir que algú t'atrau sexualment i la romàntica que t'agrada romànticament, és a dir, que t'enamores. Aquestes expliquen que segons si eres sexual o romàntica, té les seues moltes parts com que sigues bioromántica, heteroromántica, però no té perquè. En les persones asexuals aquestes dues parts se separen. Una persona asexual, pot sentir atracció romàntica i no impuls sexual o cap d'elles.

Seguidament aquestes expliquen “l'escala Kinsey”, en la qual et pots sentir atret més cap a homes o dones, és un espectre que va canviant d'esquerra a dreta, i també va d'a dalt cap avall en aquesta escala aquesta des d'a baix que estaria l'asexualitat, seguit de demiseualidad, grisasexualidad i alosexual.

Es considera a 1% de la població, asexual i amb aquest vídeo es pretén que no s'ignoren a les persones que siguin així i que no aquest apartades de la societat a causa de la seua condició. Personalment considere que aquest vídeo aquesta molt bé explicat, és interessant i aprens sobretot molt sobre la sexualitat.