14 de maig 2018

El tallarotllos

41 comentaris:

valeria campoamor ha dit...

En aquest vídeo podem vore el machisme de la societat actualment, aquesta simple conversació mostra la mentalitat amb la qual creixen els joves del segle XXI.
Me pareix vergonyós que nostra educació i societat cada vegada està pillor, tant els xics com les xiques tenen una mentalitat respecte a la sexualitat molt equivocada, pensen que el sexe és una ximpleria, es burlen de les dones i no pensen en la seua dignitat com a dona.

Per altra banda també pense que no és adequat que una dona envie ese tipo de fotografies, mes que tot si no conec bé a la persona o no ser ingènua al pensar que qualsevol xic serà bona persona i no ens farà danyo. Com he dit abans, la educacio és un factor molt important la educacio dels pares, la infància i vida de cada persona per a tindre uns valors o altres.

Afortunadament hi ha xics amb sentit comú i defensen a les dones del machisme, inclús quan són els seus amigues quins són els comporten de manera. En la meua opinió, aquesta és la millor manera de ver el machisme hui en dia, en les rades socials, el passa temps dels xics i xiques, on coneixen persones i experimenten aquest tipus de comportaments.

Finalment, espere que mes vídeos com aquests arriben a les dones, perquè tomen consciència del que passa detras de les pantalles, que tot el que envien ja no està en el nostre poder de controlar a qui arriba i qui no.

Mary Watson ha dit...

Aquest vídeo exemplifica les conductes masclistes que acceptades a la nostra societat: ''petites'' senyals que ens indiquen que encara que la gent es posicione en contra del masclisme, encara no és conscient de moltes conductes igualment discriminatòries per a les dones. El ''sexting'' privat entre l'home i la dona que han mantingut la conversa ha estat PRIVADA i la privacitat de cadascú sempre s'ha de respectar.

Els meus anys d'experiència a la xarxa m'han deixat moltes vegades bocabadada, ja que la llei imperant a la web es pel general la de ''tot el que està publicat a internet es d'ús públic'', quan això no és veritat. La imatge d'un particular es seua pròpia i ningú ha de tindre el dret de compartir informació privada d'aquest grau, ja que està violant, a més de la seua privadesa, la ley virtual vigent que protegeix aquests delictes.

A més, les persones que solament condemnen els delictes masclistes com el cas de ''la manada'' i no s'en adonen de l'objetificació que estàn fent de la dóna, no solen reconèixer aquestos trets de comportament que ja ens indiquen certa discriminació i nul respecte cap a les dones i li lleven importància dient comunment, ''esteu exagerant'', ''de segur que ella fa el mateix'', ''si es respectara de veritat no aniría desant fotos seues tota nua'', etc.

Siga el cas que siga, hem de pensar en les llibertats individuals i la conciència moral. No per res al col·legi ens deien allò de ''trata a la resta com volgueres que et tractaren a tú.

Emilio Clarke ha dit...

Que puc dir d'aquest vídeo... jo mateix he estat en grups de whatsapp on es feien aquests tipus de comentaris, on es compartien aquest tipus de fotos, etc. I no és res que m'agrade i per això ja no estic en ells. Fins i tot els meus amics el feien i jo he aplegat a fer comentaris iguals, sempre en un context jocós i de broma, però no és excusa, igualment sort que ja no el fem.

Aquesta és clarament una actitud masclista, encara que en els grups de dones fan el mateix, és una minoria comparada amb els grups d'homes que ho fan. A banda de ser una actitud masclista, no és normal que deixes que es facen eixos comentaris a persones que aprecies i en general, a persones, que han compartit perquè han volgut, les seues fotos amb tu en privat, i que a banda de ser moralment incorrecte compartir-les amb els teus amics o companys, és il·legal.

També he de dir que és una completa estupidesa compartir les teues fotos privades amb ningú, i no entenc com en el segle XXI al qual estem, encara compartisques fotos tan íntimes amb qualsevol. No compartisques res que sàpigues que puga afectar-te si el penjen a les xarxes socials, si el comparteixen amb altres persones amb les quals tingues una relació, i per descomptat no envies res a la teua parella per Déu... quan vau a entendre això?

Les xarxes socials com ja he dit en anteriors posts, són un perill per a les persones que no han arribat a desenvolupar el seu cervell del tot, molt poques persones, i això és així, sàpiguen utilitzar correctament les xarxes socials, i la majoria s'han ocultat en algun moment per insultar o arremetre contra algú aprofitant que estiguen en l'anonimat i tras una pantalla.

Tania Thompson ha dit...

Internet i les xarxes socials estan per comunicar-nos i per expressar-nos, també hi ha xarxes per a conéixer gent i quedar amb ella, i si l'envies una imatge comprometida has de tindre por que vaja per internet i la vea tot el món? Hauríem de ser lliures de poder enviar qualsevol cosa a algú i guardar la intimitat de les persones perquè ningú envia res per qualsevol xarxa social i sense dir res dona permís a l'altra persona perquè envie coses comprometies. Molta gent es passa fotos comprometedores i ningú més la reba, perquè mols saben respectar a l'altre, però uns altres no respecten a ningú i açò és el que hem de canviar.

L'actitud masclista de molts homes dóna lloc a què ocórreguen coses com aquestes i que no pugues tindre privacitat, a més també cal ser cautelós amb aquestes coses, perquè per qualsevol error es poden enviar fotos a persones que no vols que les vegen o per un robe les fotos del mòbil poden eixir a la llum, sempre és recomanable, quan passes fotos així, que s'esborren amb rapidesa del dispositiu.

Sempre recomanaran no passar aquestes fotos per què hi ha persones que no respecten i les envien a qualsevol que se li ocórrega, però i si ensenyem a les persones a respectar la privacitat de les persones?

Sara Becker ha dit...

Aquest vídeo és una gran exemple de com la majoria de conversacions pels grups son així, és a dir, envien una foto d’una xica sigui la seua novia, amiga o inclòs sense conèixer-la i fan comentaris que estan fora de lloc, menyspreant a eixa persona, insultant-la i dient coses com “aquesta és més fàcil” o “ haveu vist quines mamelles te? o també dient coses que fan al.lusions a una violació.

Totes aquestes coses fan que casos com el de “La Manada” tinguen lloc, coses com ixes donen lloc a problemes majors. A de més, el més fort es que hi haja gent del grup que pense que no deurien de dir eixes coses i estiga callada per por al que diran, i se estan equivocant callar no es la millor opció.

Per últim, vull dir que no a soles son homes , però també és veritat que els casos de violació o inclús comentaris com aquestos estan fets per homes i solen ser comentaris masclistes, denigrants i amb un pensament un tant endarrerit de l’era medieval.

Vivim en un món on la dona és tracta com un objecte que no te sentiments, que la seua feina es encarregar-se de les tasques de casa i que elles no estan fetes per a treballar.
Hui en dia pareix que no hi ha tanta desigualtat que antes, però això es mentida perquè casos com els de la manada hi han, aquest cas no és l ’únic i pense la societat te coses que deu de canviar com per exemple les lleis, és a dir, pareix que les lleis estiguen fetes soles per als homes.

En el cas de “La Manada” hem pareix vergonyós que cinc homes violen a una xica de 18 anys, a més isquen whatsapps d’un grup on estan estos 5 homes dient les barbaritats que van a fer-li a una dona, que damunt que la estan violant entre cinc li agafen el mòbil i se’l trenquen i tot això per a que el jutge dicte que no és violació que es abús. Tot aquest tema em posa roïna només d'escoltar el que s'ha dictat.

javi west ha dit...

En el vídeo es ve una conversació de whatsapp d'un grup d'amics, homes tots, on uns d'ells passa una foto d'una dona, suposadament desnua dic suposadament perquè en el vídeo lògicament no es veu i me l'he d'imaginar, de seguida un amic comença a escriure comentaris obscens i masclistes, no solament és un son tots, fins que dos amics amb dos dits de front, comencen a dir-li a tots que el que fan està mal i que es delite, un del que s'oposa als comentaris diu que sempre ha pensat el mateix però que no deia res per no ser un talla rotllos.

Em pareix fatal que es donen conversacions com aquestes, però he de dir que aquestes conversacions es donen en grups d'homes com de dones, i açò és veritat, pense que el que no es pot fer és criticar als homes per fer això i a les dones no, si es critica, es critica a tothom.


Felicite a totes les persones que estan en grups on es donen comentaris obscens i es posa en la posició de defendre a la víctima d'aquest comentari i li diu als seus amics que açò està mal, perquè està favorejant a què la societat siga millor. I a més a més si coneixen a la víctima de casos com aquest i li diuen el que fen amb la seua foto millor perquè així ella podria denunciar o fer alguna cosa.

Carles Claramunt ha dit...

PLANTAR-LI CARA A L'ASSETJAMENT SOCIAL

Les xarxes socials són una ferramenta de comunicació entre persones que agafa els mateixos missatges que podríem transmetre quan ens comuniquem a la vida reial sense usos de la tecnologia o d’altres tipus de missatgeries. Al vídeo ocorre una situació similar a la que totes i tots segurament ens hem hagut d’enfrontar alguna vegada. Però com reaccionem davant aquests fets? El nostre comportament és el que determinarà com som realment. Si som feministes de boqueta, som masclistes per doquier, o si estimem les dones i rebutgem la porqueria misògina, reaccionarem de distinta forma.

Els grups de whatsapp representen, com qualsevol avanç tecnològic, una resolució de problemes concrets, en aquest suposant una millora social que permet la comunicació instantània i il·limitada entre persones. Ara bé, qualsevol tipus d’avanç tecnològic no necessàriament ha d’estar lligat a la millora: tot depén de l’ús que li fem donar a les coses (pots emprar un ganivet per a tallar tomaques o bé per a tallar caps)

I al whatsapp o qualsevol altre tipus de xarxa social, la situació és la mateixa. Els grups de WhatsApp poden ser molt útils per a amics, companys d'escola, treball, famílies que poden comunicar-se instantàniament amb una gran varietat de serveis oferits al consumidor que li permet gaudir amb absoluta disponibilitat i sense límits del contacte amb els seus coneguts. Ara bé, Whatsapp també pot ser una font de maldat, on es poden estratègicament parlar d'actes bàrbars i violents i fins i tot preparar escomeses tan fortes com les de la Rajada de Pamplona, que abans de violar a Maria (nom utilitzat per a protegir la seua identitat) ja escrivien sobre el que pretenien fer amb missatges tan amenaçadors com els que a continuació observem:

"Cal començar a cercar el cloroform, els reinols, les cordes... per a no agafar-nos els dits perquè després volem violar tots".


"Aquestes vacances són la prova de foc per a ser un llop".


"Portem burundanga? Tinc reinols tirades de preu. Per a les violacions".


"Violaria a una russa que veja despistada".


"Jo porte la pistola, no vull "mamonejos", quan estiguem borratxos es trau la pistola".


A posterori, també els missatges de Whatsapp representen afortunadament un avantatge pel que fa al tema jurídic. Com de tots és sabut, allò que es puja a la xarxa, queda en la xarxa i els missatges publicats en el mateix grup de la rajada, “The manada y veranito” van servir a la justícia proves més que suficients per a poder dur a terme la recerca (encara que més tard es passarien les proves pel "pito del sereno" en més d'un sentit). Aquests van ser alguns dels missatges, segons una filtració duta a terme pel diari de Navarra, que es van escriure després de la cruel violació:

Bon dia, cardant-nos a una entre els 5

Jajaja

Tot el que explique és poc

Puta passada de viatge

Hi ha vídeo

Cabrons us envege

Aqueixos són els viatges bonics

Jajajajaja

Com dos dels integrants del grup fictici del vídeo, hem de deixar de tolerar que energúmens seguisquen discriminant per gènere, per cultura, per ideologia o per religió per a no permetre que avance una broma que pot acabar en alguna cosa preocupant, seriosa i amb conseqüències greus. Hem de dir "Stop!" a aquest tipus de situacions i plantar-li cara a l'assetjament social.

Mar Addams ha dit...

Vivim en un món rodejat per les xarxes social, aquestes són una ferramenta per a comunicar-se entre les persones però com mostra aquest vídeo moltes vegades es veu i queda reflectit per aquestes plataformes com la nostra societat està plena de masclisme.

En el vídeo d'aquesta entrada es veu alguns senyals del masclisme que molta gent passa per desapercebudes. Si dues persones estan conversant i aplega un moment on la persona confia en tu i passa unes fotos, aquestes són privades, entre vosaltres dos i açò implica que després d'haver-hi finalitzat la conversa no has d'anar corregent al teu grup d'amics, comentar i exposar a l'altra persona. No tens el dret de fer circular eixa imatge per les xarxes socials, com ja he dit abans, la persona t'ha manat la foto a tu, perquè soles la veges tu, doncs el que hauries de fer és quedar-te quiet i no anar compartint les intimitats de l'altra persona.

Per desgràcia hi ha molts casos com el d'aquest vídeo i la gent no és dona compte de què compartint-lo també contribueix amb el masclisme. En aquests casos la gent a banda de compartir-lo també es creu en el dret de comentar com és el cos de la xicona. Ningú pareix pensar en què està sentint aquella dona, ni com se sentira quan veia que tot el món al seu voltant ha vist aquelles fotos que eren privades i que endemés li fan comentaris com si fóra un objecte.

Dona vergonya que tot açò passe però almenys pots sospirar amb consol un poc, quan veus que hi ha gent que s'alça i defén a la víctima, recriminant l'acte inclòs al seu amic i contribuint per a una societat millor.

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

Aquesta és la societat en la qual vivim actualment, encara que no ens agrade assumir-ho és així, una societat repleta de masclisme, heterofobia, etc. en resum, una societat contaminada on importa més que portava la víctima o coses per l'estil. La gent culpa més a la víctima que al mateix delinqüent, es culpa més a la persona violada que al violador. De debò aquesta és la societat que volem en un futur?

En aquest blog ix un vídeo on es pot veure una conversa de whatsapp entre un grup d'amics. Un d'ells passa una foto d'una xica (una xica la qual també mantenia converses i li va passar eixa foto), com a consegüent alguns companys del grup comencen a fer comentaris obscens respecte a la fotografia de la xica, davant aquests comentaris un xic diu que no hauria de passar la foto de la xica i un altre li respon que si no volia que li la passara a més gent que no li l'haguera passat a ell des d'un principi.

Aquesta classe de comentaris a mi i la majoria de la gent els repugnen perquè són comentaris vulgars i passant fotografies intimes d'una persona pots danyar-la molt, tant psicològicament com en la seua vida privada si s'arriben a difondre més.

Com a conclusió m'agradaria dir que davant qualsevol tipus de comentari obscé cap a qualsevol persona prenguem represàlies i siguem "el/la tallarotllos" del grup, perquè solament així podrem obrir els ulls d'aqueixes persones perquè s'adonen que el que està fent està malament.

Edu Davinson ha dit...

Aquest vídeo representa una de les accions més freqüents que es donen avui en dia i que es duen a terme mitjançant l'eina més còmoda del segle XXI, les xarxes socials i les noves tecnologies. Estrany seria que algú no s'haguera trobat en una situació com la que apareix en el vídeo, jo mateix he estat en grups on han ocorregut coses no tan greus (com passar una foto), però si altres coses que podrien haver sobrat. Sort que les persones maduren, i actualment si algú fa un comentari massa excessiu, li l'advertim i no continuem la gresca.

Aquesta conversa masclista ens pot recordar fàcilment a un cas ocorregut no fa molt com el de “La Rajada”. Avui dia la societat i els joves ens hem tornat més superficials (en general) i açò es nota a l'hora d'anar a una discoteca a embolicar-se a quants/as més es puga. Estic cansat d'escoltar pels passadissos o en els patis a xiquets i xiquetes de 13/14 anys plorar, insultar o riure's d'altres persones pel simple fet d'estar tonteando amb un o perquè una és falsa… Hem de començar a respectar-nos des de més joves, perquè quan un va creixent en aqueixa dinàmica de ligoteo, empipaments i rolletes, és molt probable que acabe parlant malament d'una persona, sobretot amb els seus amics, i mitjançant una pantalla.

No obstant això, alguna cosa que no aconseguisc entendre, és la gent que sent la necessitat de passar fotos sense roba, o una mica pujades de to. No importa si fa una setmana, un mes o any que estás amb la teua parella. El teu cos és teu, i és la teua intimitat. Ningú necessita una foto teua contemplant-ho. Actualment, penjar una foto o un vídeo d'aquest tipus, pot destrossar-te la vida en segons. Internet té molt poder, i una vegada alguna cosa entra és impossible traure-ho d'ací. Posem el cas de la regidora Oblide Hormigos. Ella va voler enviar-li un vídeo eròtic a la seua parella per internet i sense voler aqueix vídeo ha acabat circulant per tot el món. Aquesta senyora va haver de dimitir del seu càrrec per aquesta raó. Enviar alguna cosa molt íntim és alguna cosa innecessaria i que no serveix de gens, l'única cosa que pot fer és perjudicar-te a tu mateix.

Tot l'esmentat abans és detonat per les xarxes socials i l'anonimat en les pantalles. Tot el que alguna cosa té de bo, també pot tenir-ho de dolent. Estarien bé classes instructives de com utilitzar correctament les xarxes socials, per a allunyar-se dels perills que aquestes mateixes tenen.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

En aquest vídeo podem veure una conversació de whatsapp d'un grup de xics. Un d'ells envia una foto de la seua núvia nua. La resta començà a dir que és el millor, que després d’això aconseguira portar-se-la a la cama i fins i tot un d’ell li recomana que l’emborratxe i se la tire. Aleshores el propietari del mòbil s’enfada i comença a reganyar-los pels seus comportaments masclistes.

Per tant, la resta comença a cridar-li “planxa bragues”. Finalment, un altre xic del grup diu que a ell tampoc li agrada el seu comportament i que abans s’havia callat perquè no volia que li consideraven un “tallarotllos”. L’últim que es veu és un missatge que ens fa reflexionar sobre les actituds masclistes que es donen avui en dia.

Amb aquest vídeo ens adonem que el desenvolupament de les noves tecnologies ha fet que el masclisme es difonga més rapidament i arribe a nous llocs. El problema està en la solució per a frenar-lo. Cada vegada més dones reivindiquen els seus drets, no obstant això, els hòmens segueixen sent els masclistes, els assetjadors o formen part dels “còmplices”, dels “espectadors” i per vergonya no diuen res i així no se senten rebutjats pel grup.

Això és el que vol dir-nos aquest vídeo. Si comencem a deixar d’amagar-nos, si els espectadors deixen de ser-ho, si aquests missatges que van en contra del masclisme aparegueren més sovint, seria el començament del fi del masclisme.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Respectar la privadesa o la intimitat de les persones és necessari per a la societat, la intimitat és un espai totalment privat i que tots tenim dret a guardar per a nosaltres mateixos, o per a aquelles persones que meresquen la nostra confiança. Tot allò que compartim solament ho fem amb qui volem, i no és adequat, ni convenient que certes fotos o vídeos vagen circulant per les xarxes sense el nostre consentiment.

En el vídeo d'aquesta entrada, veiem una fotografia d'una xica (sense el consentiment d'ella) que està propagant-se per un grup de Whatsapp, i a partir de la foto comencen els comentaris masclistes i sexistes dels components del grup. Quan a un d'ells, no li semblen bé aquests comentaris, i ho diu en el grup, li diuen «tallarotllos», però realment, és una persona valenta que no es deixa dominar per la forma vulgar i poc apropiada dels seus amics.

El masclisme es manifesta de moltes formes, una d'elles amb actes verbals grossers i inadequats contra la dona. Existeixen molts instruments per a això, però hui dia, el Whatsapp i les xarxes socials són un dels principals mitjans de comunicació que utilitzen sobretot els adolescents per a manifestar aquest tipus d'actituds.

Per tot açò, és tan important que existisca la figura del «tallarotllos», una persona que tinga el coratge per a parar els peus a l'agressivitat verbal, a les agressions masclistes, a situacions reprovables i a tot allò que marque una conducta sexista i masclista. La societat necessita aquesta valentia per a expressar i denunciar certes actituds, ja que és l'instrument més efectiu contra el masclisme.

Per a finalitzar, m'agradaria dir el mateix que assenyala el vídeo quan acaba, ja que m'ha agradat molt la frase, i diu així: «La violència contra les dones no és el problema de les dones, és el problema de tots. NO CALLES». Amb aqueixa reflexió hauríem de quedar-nos tots i actuar davant aquest tipus de masclisme, no hem de callar i junts hem d’acabar amb tot això.

Raquel Holley ha dit...

En aquest vídeo apareix una conversació d'un grup de whatsapp on un dels components d'aquest, passa una foto comprometia d'una xica que ha conegut a tinder. En passar-la, la resta dels xics del grup comencen a fer comentaris sexistes i masclistes, sense gens de respecte a la xica de la foto, que de res coneixen, comentaris del tipus: bua ixa te'l xupa en quant quedeu.

Un dels xics del grup, manifesta la seua opinió dient que no li pareixia bé el que estava fent al passar la foto, que després es queixava de la notícia de la manada. Els xics continuaven, dient que no és per a tant i que si no vol.lia que la passarà no hauria de passar ella ixes fotos. Al final, sorgix un xic, donant-li la raó al que si estava defensant a la xica, i també diu que a ell mai li havia paregut bé que dieren ixes coses, però que no volia ser un talla rotllos.


Per canviar aquestes situacions masclistes necessitem més xics que li "tallen el rotllo" als que fan comentaris masclistes, als que violen, etc. Com diu el vídeo, això serie el principi del fi de la violència masclista. Per això, s'ha d'animar a les persones, tant xics com xiques, que no es callen, ni els seus propis abusos, ni els del demés.

Jesus Campoamor ha dit...

En aquesta entrada anomenada «El talla-rotllos» tracta sobre l’actitud de la majoria dels homes a les xarxes socials. A causa de la pressió social per encaixar al grup i no ser un «amargat» diversos homes es callen la seua opinió sobre el succeït a la conversa, però després que un d’ells s’animara, els altres s’uniren a la causa i deixaren a l'autor de l’ofensa com es mereix, en ridícul.

Per començar, compartir imatges d’altres persones d’un àmbit d’ús privat és considerat delicte, castigat amb presó i cal tindre en compte que un simple clic pot canviar literalment la vida d’una persona. Doncs si ens trobem amb qualsevol tipus de situació pareguda a aquesta haurem d'eliminar la foto immediatament i fer-li saber a la persona autora del delicte la imprudència que està cometent, cal fer-ho saber a les autoritats pertinents i a la persona propietària de les fotos si tens la possibilitat.

Hi han moltes formes de fer gràcia, però realment val la pena si estem jugant amb el mal que li podem fer a altra persona? Fica’t a la seua pell!
Si respectar la privadesa de les persones és ser un talla-rotllos, no hi ha gens de criteri per dir-ho, aleshores no cal ofensar-se per comentaris vuits com aquests.
HI HAN MOLTES FORMES DE FER HUMOR, JUGAR AMB ELS SENTIMENTS D’UNA PERSONA NO ÉS CAP D’AQUESTES.

Manolo Kahlo ha dit...

Les xarxes socials s’han convertit en una ferramenta de comunicació, difusió i relació massa forta. A causa d’aquest fet, avui en dia és molt fàcil ferir, criticar o humiliar a algú per les xarxes socials. En aquest vídeo ens adonem compte que aquestes coses passen, i qualsevol d’aquests fets que comencen en un grup de whatsapp de «broma» poden acabar molt malament, pitjor del que ens imaginem.

En el vídeo veiem com un xic passa pel grup -tot el grup era de xics- una foto d’una xica nua que li estava parlant per una xarxa social. Amb el fet d’enviar-la pel grup, ja humilia a la xica i la ridiculitza, perquè dins d’aquest grup la tracten com si fóra un objecte sexual exclusiu que podem utilitzar els homes.

Una vegada envia la foto, tothom en el grup -excepte un xic- comencen a dir com està de bona, tot el que li farien, que si l’aconsegueix emborratxar-la, podria follar amb ella i una filera de comentaris masclistes que pareixen no afectar en la societat, però realment el que fa és destruir-la, lentament.

Fins que un participant del grup diu que haurien de parar d'enviar eixe tipus de fotos i dir eixos comentaris, perquè la part il·legal de manar les fotos i la part immoral de dir tots aquells comentaris no són normal. Tothom es tira damunt d’ell dient-li tot tipus de coses, però hi ha un xic que li dóna la raó, però ell no ho havia fet abans per por del fet que li digueren «talla rotllos».

Em pareix bé la reacció dels dos últims xics, i és el que hauríem de fer tots, però sense por que ens diguen qualsevol cosa com «talla rotllos», perquè hem de posar-nos per damunt d’aquella gent que envia fotos pornogràfiques, que les puja, que les reparteix com si foren papers.

L’únic que aconsegueixen és humiliar a centenars de persones. Hem de parar açò, hem de parar-ho per sempre!

Tania de Gouges ha dit...

En el passat, eres el que tenies. Ara eres el que comparteixes. Godfried Bogaard.
Tots estem d’acord que les xarxes socials són una ferramenta de comunicació molt útil, que fan possible que estem connectats amb els que estan lluny de nosaltres, però aquestes xarxes han fet per contrapartida que es produïsca una llibertat quasi total, i és que la gent no controle el que penja a les xarxes i ens trobem coses tan vergonyoses com aquestes del vídeo, que malauradament estan a l'ordre del dia.



Al vídeo ocorre una situació molt comuna entre els jóvens i no tan jóvens i que tots hem escoltat o viscut alguna vegada. Com reaccionem davant aquesta situació? Això depén de les persones i de la mentalitat d’aquestes. Al vídeo es planteja una conversa entre uns amics pel “Whatsapp”, el tema de la conversa?? Que un d’ells ha manat la foto d’una dona nueta, les reaccions són alabadores per al xic que ha compartit la fotografia, per sort, el propietari del telèfon vol posar fi a què aquests comentaris continuen. Quan el xic mana el missatge demanant que paren ixes actituds tan masclistes es posa als amics en contra d’ell, per què? Docs perquè s’espera que tots els hòmens estiguen contents, perquè collons s’ha compartit la foto d'una dona nueta amb els amics, és una broma no?? Doncs no, no ho és, la dona ha manat la foto per a un d’ells, no a tots els membres del grup, aquesta acció va contra la privacitat de la dona a més que podem la cataloguen de “fàcil” per haver-hi manat la foto.

Quan el jove mana la imatge la reacció popular no hauria de ser aquesta tan desagradable, hauria de ser com la del xic propietari del telèfon. A més a més quan mana el missatge un altre amic mana un també recolzant al propietari del telèfon i dient que els comentaris que estan fent pel grup li pareixen malament. El xic podia haver-ho dit abans, però no ho fa i calla fins que un trenca el gel, per què?? Per la pressió social.
El masclisme està molt present a la nostra societat per desgràcia. Encara escoltem comentaris tan repulsius com els del grup del vídeo per xarxes socials o en persona. Si algú pensa que això no passa o que no és tan fort com al vídeo, li convide a llegir els whatsapps tan repulsius de "La Manada".



La tecnologia serveix per a avançar, no puc negar-ho ara bé, no tot està acceptat i és que la manada ja parlava de violar abans de fer-ho i tot mitjançant una conversa pel whatsapp.
Tots som responsables del que pengem a les xarxes socials, això queda escrit i guardat. Per aquest motiu hem d'evitar aquestes converses, que aquestes situacions no apleguen tan lluny i que no s'estenguen, perquè per a eliminar alguna cosa que està tan present i tant estés com el masclisme hem de començar per nosaltres.

Mirabda (fpb) ha dit...

"fotos que acaben sent virales,por la meua opinio no pasaria eixes coses,ademes hui en dia les passen i panses a ser una puta,una vergonya per a tots,yo tampoc callaria en estos casos,no em deixaria enganyar."

Carla Wolf ha dit...

El vídeo de l'entrada "el tallarollitos" tracta d'un xat de WhatsApp format únicament per homes que es dediquen a parlar d'una foto d'una xica que ha passat un tal Miquel pel grup. Aquesta xica li ha passat la foto a ell confiant que no la passarà, però el que ha fet ell, és "compartir-la" amb els seus amics.

Sincerament estic farta d'aquest tema. Molts xics del meu al voltant són com els membres d'aquest grup de WhatsApp. Es dediquen a passar-se fotos de les seues núvies o rotllos i a parlar obscenament d'elles i hem pareix una falta de respecte enorme. És clar que no tots són així, i tant de bo molts actuaren com el xic que ha donat la cara al xat jugant-se que els seus amics deixen de ser-ho, i ha criticat el seu comportament. Respecte al tallarollitos me pareix vergonyós, perquè no es tracta de tallar rollitos, es tracta de tallar una conversació masclista i en la meua opinió fastigosa i bruta, que molts fan. És clar, que si no vols que passen fotos teues aixina, no les passes a ningú, però i quan li les passes a una persona en la qual se suposa que pots confiar? El culpable no es el que li dona la foto, el culpable es el que la passa, perquè eixa persona li ha donat eixa foto únicament a d'ell, si volguera que quatre energúmens parlaren de les seues fotos i soltaren comentaris obscens, la pujaria a qualsevol lloc, i no únicament a una persona en la qual ha depositat la seua confiança. De veritat, aquestes actituds es hagueren de tallar ja, hem pareix fatal que en l'època en la que estem n'hi haja homes que encara es comporten així, encara sabent les conseqüències que pot tindre eixa tipus de conversació, i sabent la falta de respecte que és parlar així d'una dona.
Un salut.

Paula Roussel ha dit...

Si vols ser un home “de veritat” has de ser maculí. Així ho dicta la societat, potser no amb paraules ni ordres directes, però sí amb l'educació que inculca als nens petits i amb les tradicions culturals que seguim mantenint. Per a ser masculí has de ser fort, valent, has de competir amb la resta per ser el millor i ser el que més triomfa amb les xiques. A més a més, la masculinitat sempre va lligada, sense que haguera de ser així, a l'orientació sexual. Com si el fet de ser més masculí remarcara la teua heterosexualitat i deixarà clar que ets l'home més mascle de tota la sala. Per desgràcia, aquests comportaments no se sancionen ni són vists com alguna cosa estranya, ja que tots estem acostumats i d'alguna manera o una altra, esperem veure'ls en determinades persones.

El problema ve quan per a guanyar-se aquesta estúpida masculinitat alguns homes comencen a menysprear al sexe contrari. Comencen a parlar d'elles com objectes, com presses que van a caçar, com a objectius que volen aconseguir. Les sexualitzen i les lleven poder i importància. Una de les maneres de fer això és la que veiem al vídeo. Compartir imatges i difondre contingut violant la seua intimitat és un delit però a l'hora de la veritat mai assenyalen a aquells que han compartit el contingut com a «culpables». La societat ens ha acostumat a ensenyar a les dones a evitar coses i no als homes a no fer-les. En aquest cas, els dits es girarien cap a la xica, la foto de la qual s'ha difós. Les preguntes del tipus «per què ho feres?», «en què estaves pensant?» o «no et fa vergonya fer el que has fet?» començarien ràpidament llançar-se com dards verinosos i tots oblidaríem l'altra cara de la moneda que ha contribuït més que ningú a què es donara dita situació.

La part trista de la història és que hem normalitzat moltes d'aquestes situacions. Inclús un gran nombre de dones no s'escandalitzaria per agressions i injustícies d'aquest tipus, perquè li han ensenyat a no ser així i a jutjar a la resta de dones quan s'equivoquen. Altra cosa trista a afegir, és el fet que molts de nosaltres podem veure aquestes situacions com alienes i llunyanes, situacions que mai li passarien a ell/a o a ningú del seu entorn. Açò és òbviament una ximpleria, ja que pot ocórrer i, de fet, ocorre moltes vegades molt més prop del que imaginem.

Pel que fa a l'exemple del vídeo, veiem a un noi que demana que paren d'enviar-los aquest tipus de fotos, que a ell no li sembla ni bé ni just. Un altre xic surt dient el mateix i també que no havien dit res abans però que ara ja no podien callar-se. Malgrat aquesta escena inventada i aquesta intervenció que qualsevol agrairia, la realitat és ben distinta. Cap xic intervindria d'aquesta manera i el màxim que podríem arribar a veure seria la no-difusió del document i el silencia d'algun del grup. Tot açò per por a ser exclosos del grup o que es burlen d'ells com també pel fet de no entendre completament la importància de l'assumpte i del pes que podria tindre la seua intervenció.

Però ja és suficient. Cada vegada són més els casos on es difon la intimitat d'una persona. Però també són cada vegada més les queixes que es reben i les persones que s'alcen i diuen «prou». Les agressions i la violència d'aquest tipus no tenen justificació. I, a poc a poc, veiem més homes que es sumen a la lluita, més dones que desperten del somni masclista en el qual havien estat vivint i més persones que es decideixen a canviar les coses. I sense dubte, encara que el camí és llarg i pedregós, és d'aquesta manera amb la qual aconseguirem un canvi significatiu que trenque i acabe amb el sistema masclista i injust en què vivim.

carla stone ha dit...

Aquest vídeo anomenat "el tallarollitos" tracta d'un xat de WhatsApp format únicament per homes que es dediquen a parlar d'una foto d'una xica que ha passat un tal Miquel pel grup. Aquesta xica li ha passat la foto a ell confiant que no la passarà, però el que ha fet ell, és "compartir-la" amb els seus amics.
Estem al segle XXI es suposa que la nostra generació i les mes petites ja saben de sobra el significat de fer aquestes coses, com afecten a les persones protagonistes. hem pareix deplorable, ells nomes volen ser “guays” per estar en una xica aixina i per demostrar “lo machos” que son amb els seus amics el compartien en ells, sense adonar-se de veritat el que va a sofrir aquesta xica quan ells li donen al boto de compartir. En la meua opinió això no demostra si son mes o menys homes, nomes demostren a tot el mon el poc homes que son.
també vuic afegir que els demès del grup no s’han de callar i riure-li la gracia han de dir-li que el que esta fent esta malament i que nomes demostra que no sap cuidar de la seua noia, deixa molt que desear.

Clara Zetkin ha dit...

En aquesta entrada podem visualitzar un vídeo que mostra una conversació d'un grup d'amics a WhatsApp. Un d'ells envía la foto d'una xica semidesnuda que aquesta le ha enviat en confiança per una red social. El xic, no respeta la privacitat d'ella i envía la foto pel grup d'amics. Un grapat d'ells començen a burlar-se d'ella i a dir comentaris masclistes. Afortunadament, un altre amic envía un missatge completament diferent: en ell expressa la seua desaprovació. Reclama el dret a la privacitat de la xica i fa una reflexió sobre les actituds masclistes dels seus amics.

Personalment opine que aquestes conversacions -plenes de comentaris que denigren a les dones- es realitzen diariament tant a les xarxes socials com en persona. Si dins d'un grup de persones, hi ha alguna que té la suficient capacitat com per a entendre que el que se està fent està malament, ha d'actuar i parar els peus als demés. Únicament així podrem començar a combatir els masclisme i acabar amb la desigualtat.

Christian Paul ha dit...

Hola, bon dia, sóc Christian Paul i aquesta vegada us comentaré la nova entrada del blog, anomenada “El tallarotllos” un vídeo on una vegada més s’intenta eliminar la violència masclista, ja que encara que sempre està en boca de tots i sempre es diu que s’està eliminant, cada tres per quatre has de veure aquest tipus de missatges vexatoris contra la dona, dels quals per desgràcia he vist de primera persona per part de molta gent que coneix.

Al vídeo podem veure com a un grup de Whatsapp un dels amics passa una foto d’una xica semidespullada de Tinder, a partir de la qual comencen a sortir comentaris masclistes, fins que sorgeix el protagonista, que comença a escriure que per què ha de passar una foto compromesa d’una xica que li havia passat aquesta foto en confiança a ell a soles, o per què ha de fer comentaris tan grotescos i masclistes d’aquesta foto. I això no és un tema aïllat, ja que a l’últim any ha augmentat més els abusos per fotos compromeses a les xarxes, que per violència física masclista (hi ha més casos de violència, però els altres han augmentat més), el que demostra que encara no hem terminat ni de prop amb el gran problema del masclisme.

Per sort, encara que aquests casos estan pujant cada vegada més, també és veritat que cada vegada més persones s’alcen en contra d’aquests tipus de comportaments i comentaris, ja que per dir quan una persona fa alguna cosa mal o denigra a altra persona no has de ser un tallarotllos, açò és de ser persona, és de ser humà, perquè la resta que li riu la gràcia al primer que fa la broma no és millor que qui la fa, al contrari, demostra ser una persona incapaç de veure els errors de la resta, i al cap i a la fi, un IMBÈCIL.

Yoana Addams ha dit...

Xics com aquests encara hi ha i no són pocs, de fet la majoria de la societat és així; Si veus una xica més "guapa" i "bona" per la societat, ja vulgues tindre-la. I si aquesta xica t'ha enviat una foto més sensual o amb poqueta roba, ja és teua i aquí ets el matxo més gran de tots.

Actituds com aquestes són realment penoses, perquè demostra el poc respecte que hi ha cap a la dona i de quina manera la veien, que en aquest cas és com un objecte sexual. Ni per tindre una núvia amb el pit més gran o "bona" et fa ser millor que la resta.

Però ja no solament els teus amics o coneguts, ni els amics del teu amic, gran part dels homes són així. Quan camines pel carrer i reps comentaris completament innecessaris, insultants, fastigosos, opinions sobre la teua vestimenta,...T'he preguntat perquè opines de mi?

Si vull fer-me una foto més sensual i l'envie a algú, no l'envie perquè després la passa al seu grup d'amics perquè comenten com estic i menys què hauria de fer. És una falta de respecte cap a la xica, que no hi ha demanat que passen la seua foto pels grups de WhatsApp.

Tampoc per conéixer una xica així ni per tindre una núvia així has de passar les seues fotos, ni comentar i menys que diguin què hauria de fer. L'únic xic que va comentar que no li pareixia bé l'actitud de les seues amistats, de seguida li van dir que era un tallarotllos, un planxa bragues,...

Per protegir els drets d'una xica o dona i respectar-la, no et a menys matxo o menys guay que la resta, un home de veritat dóna suport a les xiques i no permet comentaris absurds com aquestes.

De la mateixa manera que no el veus bé, hauries de dir-ho, no callar-te per ser el "Tallarotllos del grup". Perquè això és masclisme i no solament és una baralla de les dones, els homes també poden lluitar amb les dones.

Claudia Holley ha dit...

Bon dia, avui vaig a comentar l'entrada "Tallarotllos", aquesta entrada tracta sobre el masclisme, i ens mostra una de les maneres més comunes amb la qual els adolescents són masclistes i fan coses que són denigrants per a la dona.

En el vídeo de l'entrada veiem un grup de Whatsapp, en el qual un xic anomenat "Miguel", envia una foto d'un xica nua, al que els integrants del grup i amics de Miguel li riuen la gràcia i fan comentaris despectius com "Aqueixa dos chupitos i la tens feta". El que fan és posar a aqueixa xica com un joguet sexual i que no val gens per a ells.
Però un integrant del grup salta i diu que paren, que la foto li l'ha enviat a Miguel i no a tots nosaltres i que no hauria de fer i dir aqueixes coses ja que són masclistes, però li comencen a dir Tallarotllos.

Des del meu punt de vista, jo personalment no sóc partidària de manar aqueixes fotos ja que poden acabar en mans de qui no deu, però d'altra banda si jo li mane una foto a un xic és per al no per als seus amics i en passar-la l'única cosa que fer és ser mala persona ai si damunt fa aqueixos comentaris aquesta sent masclista.

Clara Goldstein ha dit...

El masclisme està molt més present en la nostra societat del que es pensa. Són per coses xicotetes, que pareix que no importen massa, pel que segueix creixent, a la societat, la malaltia de la desigualtat entre gèneres. Amb l’aparició de les xarxes socials aquest masclisme ha agafat un altre to, és més fàcil amagar-lo i més difícil controlar-lo.

Quan, per exemple, es critica a alguna persona per les xarxes, es pot fer de manera anònima, açò dificulta la lluita contra aquestes persones que cometen actes de desigualtat continus. S’ha donat el cas d'assetjament sexual per les xarxes, de difusió de fotos o vídeos privats, d’amenaces. La por s’estén i, el pitjor de tot, és que consideren que és suau, que no és masclisme real a soles perquè és per xarxes.

En el cas del vídeo es comenta una situació que és, de fet, molt comú. Es tracta d’una situació denigrant per a la dona, que trenca amb la confiança i la intimitat d’una persona. Una situació que és, de fet, il·legal. Presenta un grup de whatsapp de xics, això se suposa per la conversa de després. Un d’ells mana una foto d’una xica despullada, una xica de Tinder, la xarxa per lligar. Ell no ho pensa dues vegades i la comparteix amb tot el grup.

La reacció dels xics del grup no és cap sorpresa. L’animen, li donen l'enhorabona i es riuen, li asseguren que ella farà el que ell vulga quan queden, ja que la foto que ha enviat ho demostra. La denigren, la insulten, parlen d’ella exactament com si d’un objecte es tractara, com si fóra a soles un cos i no una xica.

La conversa segueix i un dels xics diu que està fart que envien fotos així, que s’han passat, que és masclisme i que, si una xica li ha passat una foto a un xic, se l’ha passat a ell, no a tots els seus amics. Li contesten que no passa res, que a ella no l’importaria, ja que sinó no l’hauria passat. Donen suport altra vegada al xic que ha passat la foto, però un xic parla, doncs, i afirma que ell mai diu res per no ser tallarotllos, però que no li pareix gens bé difondre les fotos privades d’una persona.

Això és una realitat, són situacions que passen i ho fan molt sovint. Aquesta és una actitud habitual en molt xics, que tracten de demostrar una masculinitat fictícia i irreal. Malgrat que penseu que és suau, malgrat que cregueu que és una broma entre amics, no ho és, és masclisme, és un insult cap a les dones i és un acte il·legal.

DIANA WOLF ha dit...

En aquest vídeo apareix una conversació d'un grup de whatsapp on un dels components d'aquest, passa una foto comprometia d'una xica que ha conegut a tinder. En passar-la, la resta dels xics del grup comencen a fer comentaris sexistes i masclistes, sense gens de respecte a la xica de la foto, que de res coneixen, comentaris del tipus: bua ixa te'l xupa en quant quedeu.
Aquesta és clarament una actitud masclista, encara que en els grups de dones fan el mateix, és una minoria comparada amb els grups d'homes que ho fan. A banda de ser una actitud masclista, no és normal que deixes que es facen eixos comentaris a persones que aprecies i en general, a persones, que han compartit perquè han volgut, les seues fotos amb tu en privat, i que a banda de ser moralment incorrecte compartir-les amb els teus amics o companys, és il·legal.
Per tot açò, és tan important que existisca la figura del «tallarotllos», una persona que tinga el coratge per a parar els peus a l'agressivitat verbal, a les agressions masclistes, a situacions reprovables i a tot allò que marque una conducta sexista i masclista. La societat necessita aquesta valentia per a expressar i denunciar certes actituds, ja que és l'instrument més efectiu contra el masclisme.

Això és el que vol dir-nos aquest vídeo. Si comencem a deixar d’amagar-nos, si els espectadors deixen de ser-ho, si aquests missatges que van en contra del masclisme aparegueren més sovint, seria el començament del fi del masclisme.


Brendah Kent ha dit...

EL TALLAROTJOS

En aquest vídeo tracten un tema que a mi, personalment em pareix molt greu.
Quan tu com a home o com a dona decideixes passar li a algú una foto teua siga com siga ja estigues nua o amb un anorac, ningú té dret a passar la per les xarxes socials sense que tu vulgues perquè això va contra la teua intimitat.
Principalment em pareix de molt mala persona compartir fotos sexuals d’una persona sense el seu permís perquè li pots ficar en problemes molt greus i a més a més t’exposes a una denúncia per part de l’altra persona.

Jo crec que hauríem de començar a erradicar aquestes coses totalment i conscienciar a la gent que passa eixes fotos no et fan més home o més dona, si o que et rebaixen a una categoria com la dels assetjadors,..., a banda que almenys per a mi perdries el meu respecte com a persona, perquè ni el qui passa la foto ni els idiotes o les idiotes que li animen a seguir fent ho i el o la fan sentir millor, haurien de fer-ho perquè a cap d’ells li agradaria que els feren aixó

Jorge Wollstonecraft 1BatxB ha dit...

En aquesta entrada es pot veure un curt però clar vídeo que ensenya una mostra més del masclisme entre la joventut i que hi ha a la nostra societat. A l'arxiu multimèdia es veu una conversació a un grup de WhatsApp d'una colla d'adolescents, la conversa s'inicia quan un dels membres envia una foto d'una xica nua que ha conegut per “Tinder”. Després d'açò alguns dels seus amics el lloen per distribuir el document i l'animen a emborratxar-la per mantindre relacions sexuals amb ell. Finalment, altre component del grup d'amics diu que el que ha fet no està bé perquè la xica no li ha donat el consentiment per distribuir la imatge i que si va a continuar fent-lo s'anirà del grup; aquest al seu torn és recolzat per altre amic que pensa igual que ell però que no diu res per no ser un “tallarotllos”.

El “tallarotllos” és criticat per alguns dels components del grup de “WhatsApp” perquè al·leguen que estan bromejant però no és així, aquests pensaments particulars que es donen en cercles tancats són una xicoteta mostra del pensament masclista de les persones que justifiquen aquestes accions que atempten contra la llibertat sexual de les dones.

En el meu cas personal també tinc un grup on està el meu grup d'amics i per sort mai hem hagut de veure un comportament com el que es mostra al vídeo, però estic segur que en el moment en el qual ocórrega un episodi d'aquest tipus tots nosaltres actuaríem de la manera en que ho ha fet l'anomenat “tallarotllos”, ja que malgrat que no siga una gran acció ajudaríem a acabar amb la superioritat que alguns homes pensen que tenen sobre les dones.

Sergio Thompson 1r batx H (R) ha dit...

Els qui van escriure tots aqueixos missatges obvien que aqueixa conversa de WhatsApp reflecteix una manera de pensar i veure el món en la qual encara es tracta a les dones com un objecte que pots utilitzar quan et convinga i en la qual es penalitza la llibertat sexual de la dona. Enviar una foto íntima, fer comentaris denigrants cap a ella, assumir que pel fet d'enviar una fotografia “si no te la menja és pa matar-la”, és solament la base d'un iceberg, i que no puguem veure-ho no significa que no existisca. Que hàgem normalitzat aquests comportaments per ser més quotidians, més subtils o menys evidents és indicatiu de l’unit que estan entre nosaltres. D'ací el perillós i el motiu pel qual a alguns els costa tant evitar-los.

De sobte, en meitat de la conversa masclista, un dels que formen part d’aquest grup s’imposa als missatges retrògrads i humiliants cap a la dona. Diu que la foto que l’ha enviat és íntima i que no està bé passar-la als demés ja que no tan sols és una falta de respecte, sinó que és il•legal. Quan el xic s’imposa, apareix Fer, que diu que mai parla quan envien coses com aquestes per no ser tallarotllos, però tampoc li pareix bé.

Encara que no es donen compte, molts homes fan comentaris masclistes que poden ofendre, i que com bé he dit abans, són la base d’un iceberg (el masclisme al món). Quan comencen a tractar d’evitar aquests tipus de comentaris el masclisme podrà reduir-se. En canvi, si no ens donem compte que aquests missatges són masclistes i denigrants no podrem canviar aquesta societat corrompuda per la desigualtat de gènere.

Elena Stone 1º batxiller ciencies ha dit...

El text, el talla rotllos ens explica una dramatització d'un grup de whatsapp on es viu un cas de violència masclista on es viola de forma molt freqüent i airada la intimitat d'una xica que li mana una foto a un dels components d'aquest grup i es decideix que seria bona idea passar-la pel grup perquè tots la vegen per a tirar-se uns riures i de pas realçar la seua masculinitat d'una forma patètica.

Pense que vídeos com aquests són completament necessaris per a conscienciar a gent de totes les edats posades que molta gent no entén bé el concepte o no s'adona que el masclisme no és solament un assassinat o un comentari, la vertadera xacra del progrés cap a la igualtat en la nostra societat són els estigmes imposats per idees equivocades que costa molt fer desaparéixer després de tants anys posats que a causa del pas del temps la gent ho ha assumit com alguna cosa normal, exemples com donar per fet que una dona és la que realitza les tasques de la llar sense saber-ho o jutjar a una dona per la seua vestimenta són signes evidents que el masclisme segueix implantat en la nostra societat i la gent segueix sense estar conscienciada al 100% lloc que, com bé reflecteix el text fent referència al cas de la rajada.

Hi ha gent que dóna la cara de seguida quan és un cas molt escandalós però després aqueixes persones són les primeres a seguir actuant com a masclistes sense adonar-se o sense voler adonar-se. En definitiva una doble moral formada a força d'hipocresia i desconeixement que cada vegada dificulta més el camí del progrés cap a una igualtat real.

Javier Davidson ha dit...

En aquesta entrada apareix un grup de WhatsApp on un amic passa una foto que una dona li ha passat a aquest, i els altres el comenten fent bromes, però amb una actitud masclista. Fins que un integrant del grup decideix posar que no li sembla bé que passe aqueixes fotos, al que els altres integrants responen cridant-li “plantxabragues” o amb “no és per a tant”. Al final un altre amic ho recolza.

El vídeo ho deixa clar: la lluita contra la violència masclista no és ni pot ser una lluita exclusiva de les dones; ells, en el seu moment a dia, en la relació amb els seus amics i, fins i tot, en els seus grups de WhatsApp també han d'alçar la veu i deixar de normalitzar conductes masclistes.

La Delegació del Govern per a la Violència de Gènere va publicar en 2012 i 2013 dos estudis on desvetla un augment en la utilització de les noves tecnologies entre joves per a exercir un control abusiu en les seues relacions afectives.

Els qui van escriure tots aqueixos missatges obvien que aqueixa conversa de WhatsApp reflecteix una manera de pensar i veure el món en la qual encara es tracta a les dones com un tros de carn i en la qual es penalitza la llibertat sexual de la dona. Enviar una foto íntima, fer comentaris denigrants cap a ella, assumir que pel fet d'enviar una fotografia “si no te la xucla és peramatarla”, és solament la base d'un iceberg, i que no puguem veure-ho no significa que no existisca.
I sí, tot açò forma part d'un mateix problema, en la cúspide del qual està l'agressió física, la violació o l'assassinat.

Mario Campoamor ha dit...

El tallarotllos es un vídeo recreant un grup de whatsapp al qual un xic envia una foto d’una xica que se li havia enviat per privat a una aplicació per conèixer gent. Aquest cas es una clara violació de la intimitat de la xica, ja que no te el seu consentiment per difundir-la.
Aquestes aplicacions per conèixer gent tenen molt perill, pel fet que molta gent no es registra amb la seua verdadera identitat i busca no més sexo o fotografies/vídeos nopor. A banda una vegada ha enviat el vídeo per el grup els seus amics li contesten grosserament amb cementaris masclistes i de molt mal gust fins que una xica del grup ix defenent a la víctima i finalment la gran part del grup li acaba donant la raó.
Aquest tipus de campanyes pense que son totalment necessaris per fer saber a la gent als riscs que s’exposen al enviar fotografies intimes a persones que conegues solament per una red social o aplicació per trobar parella. Les mateixes aplicacions deurien de trobar una manera de controlar la transferència de fotografies que s’envien. Així doncs s’evitarien violacions i conferenciant de material pornogràfic que a vegades pot ser infantil i tot, i li denunciaran per un castic just

Jose Thompson ha dit...

Situacions com aquesta, ocorren cada dia als grups de whatsapp, el problema és que a aquests grups, no hi ha cap control del qual es diu o el que s'envia, per tant hem de ser nosaltres mateixos qui fem de moderadors del grup i hem d'intentar que aquestes situacions cessen. Al cas del vídeo, el que estan fent els xics, és violar el dret d'intimitat de la xica de la foto, ja que res justifica aquest comportament, per molt que algú t'envie una foto, no vol dir que estigues en ple dret de fer el que vulgues amb la foto. Igual que quan un amic t'envia una foto, tu no la puges a les xarxes socials sense demanar permís.

Em pareix molt malament que la gent, quan es fan aquestes coses, encara que estiga en contra del que s'està fent, no diu res ni fa res per parar-ho. Si no fas res per parar aquestes situacions, estàs sent igual de mala persona que qui envia les imatges, no deixes que passen aquestes coses, si ves que algú ho fa a algun grup, digues que no t'agrada, que deixen de fer-ho, no és just per a la persona que ha enviat la imatge. Digues NO a aquestes situacions, ningú mereix que violen la seua intimitat.

Ana Ramos(2FPB ADM) ha dit...

En aquest vídeo podem vore el machisme de la societat actualment, aquesta simple conversació mostra la mentalitat amb la qual creixen els joves del segle XXI. Me pareix vergonyós que nostra educació i societat cada vegada està pillor, tant els xics com les xiques tenen una mentalitat respecte a la sexualitat molt equivocada, pensen que el sexe és una ximpleria, es burlen de les dones i no pensen en la seua dignitat com a dona.

Totes aquestes coses fan que casos com el de “La Manada” tinguen lloc, coses com ixes donen lloc a problemes majors. A de més, el més fort es que hi haja gent del grup que pense que no deurien de dir eixes coses i estiga callada per por al que diran, i se estan equivocant callar no es la millor opció.

Vivim en un món on la dona és tracta com un objecte que no te sentiments, que la seua feina es encarregar-se de les tasques de casa i que elles no estan fetes per a treballar.
Hui en dia pareix que no hi ha tanta desigualtat que antes, però això es mentida perquè casos com els de la manada hi han, aquest cas no és l ’únic i pense la societat te coses que deu de canviar com per exemple les lleis, és a dir, pareix que les lleis estiguen fetes soles per als homes.

Per desgràcia hi ha molts casos com el d'aquest vídeo i la gent no és dona compte de què compartint-lo també contribueix amb el masclisme. En aquests casos la gent a banda de compartir-lo també es creu en el dret de comentar com és el cos de la xicona. Ningú pareix pensar en què està sentint aquella dona, ni com se sentira quan veia que tot el món al seu voltant ha vist aquelles fotos que eren privades i que endemés li fan comentaris com si fóra un objecte.

David Stone ha dit...

Bon dia, volia comentar aquesta entrada perquè vaig tenir una experiència semblant, no era tan forta, però si era masclista. En *whatsapp tenim un grup on estem bastants membres de la meua família, i l'altre dia un dels meus oncles mana una cadena, la qual era un acudit que deia diferència entre dones i homes, com per exemple, un home no té l'obligació de maquillar-se o de depilar-se, aquestes dues entre moltes d'una llarga llista. En veure açò no em vaig poder callar, i li vaig dir que si per favor podia deixar d'enviar missatges masclista, ja que no era la primera vegada, una part de la meua família deia que simplement era broma, que no pensaven açò realment, al que jo vaig dir que si no ho pensava que no ho enviara, i altres membres del grup em van recolzar dient el malament que estava açò. Des d'aqueix dia ja no s'ha tornat a passar res així.

Mireia Addams ha dit...

Aquest video tracta del masclisme en els grups de Whatsapp, un grup d'amics estan parlant quan un els passa una foto d'una xica nua (la foto li l'ha manat una xica per una pàgina de lligar) i els amics comencen a fer comentaris masclistes com per exemple que si li ha manat aqueixa foto llavors ha de xuclar-li-la.
Aquests tipus de comentaris molta gent pensen que són normals tant per internet com en persona
Vaig llegir un estudi al que van titular"Masclisme a colp de Whatsapp. El mòbil és un mecanisme de violència sexista en els estudiants universitaris" i els nombres van revelar que el 16,2% dels alumnes enquestats havia rebut alguna vegada missatges sexistes a través d'aquesta plataforma i que el 4,5%, dels qui ho van rebre no van fer gens."Els homes som profundament masclistes en grup, en general, i en
Whatsapp, en particular. Es comparteix porno masclista i es fan acudits masclistes, encara que bastant menys que fa dos anys o tres anys"
El vídeo ho deixa clar: la lluita contra la violència masclista no és ni pot ser una lluita exclusiva de les dones; ells, en el seu moment a dia, en la relació amb els seus amics i, fins i tot, en els seus grups de *WhatsApp també han d'alçar la veu i deixar de normalitzar conductes masclistes.
“Si comparteixes una foto, saps al que t'exposes” Als quals pensen que bé, el mateix qui comparteix fotos privades alienes amb altres persones simplement no obra ben comentar-los que, més enllà de les consideracions ètiques, està cometent un delicte.
Compartir una imatge íntima que una persona comparteix amb una altra amb més gent sense consentiment és il·legal, i així ho arreplega l'apartat 197.7 del Codi Penal.
“El d'ells està molt mal, però és que també ella…”
Cal tenir en compte la ‘cultura de la violació‘. I ací entren les frases “és que va provocant”, “sap al que s'exposa”, “cal ser molt ximple para…” i la tendència a ensenyar a les dones a no ser violades en lloc d'ensenyar als homes a no violar, responsabilitzar a la víctima del que li ocorre en comptes de dirigir-nos a l'agressor.

Marta Nelken i Jessica Zambrano de 1 Humanitats ha dit...

Ara comentarem l’entrada “El Tallarotllos” on hi ha un vídeo anomenat Masclisme per whatsapp, on ens mostra una conversació per whatsapp d’un grup d’amics on un del grup anomenat Miguel envia una imatge d’una xica sense roba amb la qual està parlant per Tinder i és aquesta la que li havia enviat aquesta foto i ell la difon als seus amics per a lluir-se i sense cap consciència de les conseqüències que pot traure aquesta acció.

Des del nostre punt de vista ningú dels dos ha actuat amb dos dits de front, i començant per la xica, pensem que evidentment no ha sigut adequat enviar una imatge d’aquest tipus a una persona a la qual no coneixes pràcticament i de manera equivocada has exposat la teua intimitat física a eixa persona de manera ingènua, la qual ha fet que confies en ell i en qualsevol moment pot utilitzar-la en contra teua i aprofitar-se de tu. Desafortunadament aquesta xica ha caigut en mans d’un impostor, per anomenar-li d’alguna forma, a causa de la imprudència d’ella, encara que no sempre passa el mateix és millor prevenir que curar, ja que qualsevol àudio, imatge, vídeo, etc., es queda per a sempre en les xarxes socials i mai pots arribar a saber en quines mans pot acabar.

A continuació, parlant del xic que envia la foto al grup de whatsapp, pensem que Miguel ha sigut un egoista per no pensar en la xica i ha actuat sense sentit comú per no tindre en compte les conseqüències que poden arribar. Podem afegir també que l’actitud que ha tingut ha sigut masclista, ja que l’ha enviat assoles per fer-se passar per un “MACHOTE” i així paréixer superior als seus amics al parlar amb una dona que per a ells està “bona” i que la tracten com a un objecte. En aquesta situació podem observar que hi ha una actitud comú en què tots envidien i se sorprenen del que Miguel ha “aconseguit”, i d’aquesta manera li segueixen el rotllo, fins que n’hi ha un integrant del grup que diu que fer açò de passar fotos i després comentar-les de forma despectiva no està bé, i que no ho devia fer, és així com ix un altre que diu que pensa que el que està fent Miguel està mal, i posa l’excusa de què mai ho diu per no paréixer un talla rotllos.

Per les dues bandes, n’hi ha coses mal fetes, però mai cal fiar-se de ningú, perquè les paraules se les emporta el vent, i un dia pareix una persona de confiar i a l’altre eres la persona més rastrera i egoista del món, #STOPVIOLENCIAMACHISTA és un hashtag que utilitza el vídeo al final, i pensem que aquesta situació passa més sovint del que pensem, així que per favor, aquesta actitud cap a la dona canvie d’una vegada, i que l’educació del nostre país, i de tots els països del món influïsca uns valors favorables a la igualtat.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

Hui en dia les conversacions d’aquest tipus, com la d’aquest vídeo són les més freqüents en el dia a dia i sobretot en les conversacions de WhatsApp dels xics. En aquest vídeo ens mostra una conversació entre un grup d’amics que fan comentaris molt masclistes d’una foto que ha passat un d’ells d’una dona desnua, clarament sense el consentiment d’aquesta.

Quan una dona confia en tu i decideix passar-te certes fotos íntimes i privades, tu has de tindre un poc de respecte cap a ella i guardar-te les fotos per a tu, no anar al grup dels teus amics i passar-la per a fer la gràcia amb els teus amics i riure't una estona. Si fora al revés que passaria? T’agradaria que et feren açò a tu i que no respectaren la teua intimitat?

Un dels que estava al grup s’enfada i diu que no li pareix bé els comentaris que estan fent i li diuen “tallarotllos”. Tallarotllos per què? Per ser l’únic que pareix tindre un poc de cap i de respecte cap a les dones i dir les coses com són? Açò no és de ser un talllarotllos, és de ser una persona amb dos dits de front.

El vídeo ens intenta mostrar que les xarxes socials i els mitjans de comunicació l’únic que fan és que el masclisme s’estenga d’una manera molt ràpida i més entre els adolescents, que són els que amb més freqüència mantenen aquest tipus de conversacions tan poc respectuoses i vergonyoses.

Per a finalitzar vull dir que aquests comentaris tan masclistes i en general el masclisme hauria d’acabar d’una vegada per totes, perquè no és res bo per a la nostra societat que situacions com les que mostra el vídeo continuen passant dia a dia, perquè l’únic que aconsegueixen amb això és humiliar a les dones d’una manera que es poden imaginar.

Rodrigo Wolf i Tayra de Burgos ha dit...

En aquest vídeo apareix una pantalla d'un telèfon intel·ligent on podem llegir la conversa
d'un grup de whatsapp d'uns homes sobre la fotografia d'una dona que ha rebut un d'ells.
El fet que un d'ells reba una foto d'una dona, dóna per fet que poden agredir-la sexualment,i sinó que no haguera enviada. A més, culpen a la dona, en aquest cas víctima, justificant d´alguna manera l´agressió i responsabilitzant-la. Un dels components del grup recrimina les seues actituds, alguna cosa que no havia fet fins ara. Decideix no callar.
Als grups es toleren missatges que no s´acceptarien a la vida real. És dóna la conformitat
social perque sempre hi ha gent que no intervé encara que no hi estiguin d´acord .

Les xarxes socials d´aquesta manera reflecteixen el masclisme de la societat.
El llenguatge que emprem és molt important; considerem normal alguna cosa que no ho és i solament ens sembla malament si ho fan uns altres. Un dels molts exemples que apareix en el vídeo és cridar “ planchabragas “ al qual recrimina. Per què recriminem les accions
contra les dones que realitzen uns altres, per ser accions i els comentaris vexatoris no els considerem igual o fins i tot els considerem normalitzats ?

En conclusió, es podría dir que les xarxes socials poden perpetuar el masclisme perque no és difícil trovar comentaris vexatoris en elles peró també poden alçar la veu i implicar-nos
en el problema, perquè és un problema de tots.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada perquè m’ha paregut interessant el tema del qual tracta, que és intentar parar el masclisme i comportaments vexatoris a la dona a través de les xarxes socials, que s’han convertit en una eina de difusió d’imatges picants i denigració de la dona.

A l'entrada es presenta un vídeo en el qual es mostra un “smartphone” en la famosíssima aplicació “Whatsapp” en una conversació en un grup d’amics. La conversació comença quan un dels integrants del grup comparteix amb els seus amics una imatge d’una dona nua, que suposadament ha conegut en una aplicació per a buscar parella anomenada “Tinder”. Tots els amics del grup donen la seua opinió, tots admiren al seu amic que ha aconseguit un “nude” de la xica. Tot pareixia una “conversació normal” d’un grup d’amics, fins que un d’ells s’indigna amb el fet que el seu amic haja compartit dita fotografia que era únicament per a ell argumentant que inclús era un fet il·legal. En un principi els altres amics el critiquen qualificant la seua actitud amb desqualificacions com “planchabragas”, fins que finalment un dels integrants del grup s’uneix a la reprimenda iniciada pel “tallarotllos” i li dóna suport.

L’objectiu d’aquest vídeo és fomentar reaccions com la del “tallarotllos” contra conversacions i actes que denigren a les dones a través de grups de whatsapp i a les xarxes socials.

Jo estic d’acord amb les opinions dels meus companys respecte a què les xarxes socials s’han constituït com una eina d’abús i assetjament. A més que anime a tot el món a condemnar actituds com la del xic que difon la fotografia, ja que si no actuem tots, el masclisme seguirà present a la nostra societat. Per a tractar d’acabar amb el masclisme cal posar fi a aquest tipus d’actitud.

Carles de Beauboir ha dit...

Aquest tema em sembla un tema molt adequat per a tractar hui en dia, ja que molts dels joves que actualment mantenen una relació de parella solen passar-se entre ells fotos íntimes quan no saben el que l'altra persona pot fer amb aqueixes imatges o vídeos encara que en principi hi haja una base de confiança en la qual la teua pressuposes que aqueixa persona és l'única que veurà les imatges en qüestió.

Aquestes imatges poden acabar en mans d'una persona que puga arribar a fer-te xantatge amb difondre-les si no li fas cas.

Per exemple imaginem que la teua parella et mana una foto compromesa i la teua la comparteixes amb el teu grup d'amics de tota la vida perquè confies que ells no la difondran, ja que eres el seu amic des de molt xicotets, però després cadascun d'ells la mana a un altre grup i cada persona d'aqueix altre grup a un altre grup cadascun i així successivament, aqueixa foto en menys d'una setmana perfectament la pot tindre qualsevol persona de València. Imaginem a més que tens un germà i el no sap res que ella t'ha passat aqueixa foto i et diu un dia: “La xica d'aquesta foto no s'assembla molt a la teua núvia?” i resulta que és la teua núvia.

En aqueixes situacions t'arribes a plantejar que com ha arribat aqueixa foto al teu germà si només la vas passar per un grup i els preguntes als teus amics i ells et diuen que només la van passar a un dels seus amics i ja tens un seriós problema perquè primer, la teua parella et pot denunciar, segon perquè els teus amics t'han “fallat” i tan bon punt s'assabenten els teus pares i et castiguen sense mòbil, sense eixir i tindràs conseqüències.

En conclusió cal tindre molta de cura amb el que es difon hui dia per les xarxes socials perquè no saps la gent el que és capaç de fer amb aqueix tipus d'imatges.