15 de maig 2019

Famílies

Enguany el Pride Barcelona 2019 està dedicat a la diversitat familiar. Hui, 15 de maig, és el Dia Internacional de la Família (de les famílies o de la diversitat familiar). Per això, aquest vídeo reivindica les famílies LGBTI, perquè el que defineix les famílies és l’amor.

16 comentaris:

Marta Nelken i Jessica Zambrano 1BACH H ha dit...

L’amor és el més important en una família, sense importar de la manera que estiga composta, per això, que el dia 15 de maig se celebra el Dia Internacional de la Família, i es va aprofitar aquesta celebració en la Pride Barcelona 2019, on s’ha volgut reivindicar les famílies LGTBI amb un vídeo que mostra la diversitat de diverses famílies que no tenen res en comú entre elles excepte l’amor que tenen entre els membres de la família.

En èpoques anteriors, el model de família era un pare i una mare amb el seu fill/s, i no estava normalitzat el fet que dues persones del mateix sexe, tingueren una relació, i a més, un fill/a. Però en el segle actual, les coses han canviat. Com hem dit, fins ara hi havia un model de família tradicional i no estava ben vist els canvis, uns canvis que, a poc a poc, en la nostra societat, s’han anat visibilitzant més.

En el vídeo es pot apreciar, com hem dit anteriorment, l’amor que tenen les persones, no un home o una dona per separat, sinó les persones, sense tindre en compte el gènere al qual pertanyen, perquè, com es diu sempre, l’amor està damunt de tot, i si això significa no tindre en compte el gènere, el sexe, la identitat, etc, doncs no ho tinga’m com a preferència, hem de viure la vida com si assoles foren dos dies. Cal visibilitzar el que no és normal a vore, perquè els canvis sempre porten a una vida millor, i si aconseguim que les famílies del mateix sexe estiguen normalitzades, doncs podem afirmar que la nostra societat i el nostre pensament està avançant.

Nosaltres tenim normalitzat que en una família no hi haja un pare, o no hi haja una mare, sinó que hi haja dos pares o dos mares. I hem de dir que n’hi ha un canal de Youtube anomenat “Família bichete”, que està formada per una xiqueta de 3 anys anomenada Mia, la seua mare jove que s’anomena Daniela, i la mare de Daniela, anomenada Maribe. Encara que siguen tres generacions juntes, la xiqueta ha crescut amb dues mares, i ha vivit feliç i amb molt d’amor.

En conclusió, no cal fixar-se en els components de la família, sinó en el grau d’amor, empatia, de simpatia, de complicitat, etc., sentiments que tothom pot donar i pot percebre sense importar si és una dona o un home.

Héctor New i Helena Campoamor 1r Bat. Ciències i Arts ha dit...

 
Primerament, què és una família? Bé, cadascú pot tindre la seua opinió, però nosaltres pensem que una família és un grup de gent que es cuida i es vol entre si. Una família no es basa en els integrants d’aquesta, sinó més aviat en la comunicació, el respecte i la tolerància d’uns als altres.

Està clar que el nucli familiar és clau per al desenvolupament de tots els membres, sobretot dels més menuts, i per tant la família ha de ser sana i formar-se en base a l’estima. Per això mateix, no és la sang la que crea la família: el que la crea és l’amor.

Com es veu en aquest vídeo, no hi ha només un model vàlid de família. Segons la societat, les famílies s’han de formar principalment per una mare i un pare; però clar, no totes les dones volen un home ni tots els homes volen una dona. Ara les coses estan canviant: ja no és sols una família normativa sinó que hi ha de més tipus, com una família amb dos pares, dues mares… i una infinitat de tipus diferents. Totes les famílies que siguen sanes, que s’aporten els uns als altres i en les que hi haja amor, són més que vàlides i per tant han de ser respectades, perquè no sempre ho són.

A la Vesprada Diversa ens van parlar d’una associació denominada GALESH, que es dedica a mantenir i preservar el benestar dels xiquets i xiquetes amb famílies homoparentals de les províncies d’Alacant, València i Castelló. Necessitem associacions com aquesta per a poder conscienciar la gent del fet que una família no sempre ha de tindre una mare i un pare.

Nosaltres coneixem l’exemple d’un xic, cosí nostre, que viu amb el seu home i amb la seua filla de cinc anys. Ells viuen feliços junts i no necessiten tindre una relació home-dona per a criar aquesta adorable xiqueta. Al principi no va ser fàcil i fins i tot hi havia gent que no els suportava, però ells s’estimaven i tenien clar que volien formar una família junts. Bé, ho van aconseguir, i ara són més feliços del que podrien haver imaginat.

El que realment volem dir és el següent: no importa si es forma una família amb persones del mateix sexe, diferent, de variades procedències…; per a tindre una convivència sana i tan respectable com qualsevol altra, solament importa que es respecten els uns als altres, que es vulguen i que es valoren. No s'ha de tindre por al que és diferent, la diversitat sempre és bona.

Rubén de Burgos ha dit...

En aquesta entrada ens parla de l’amor entre famílies, que per a açò varen proposar un dia on totes les famílies estén més unides que res, però això clar, quan ens referim a amor entre famílies també comptem amb les famílies LGTBI on els pares són dues dones o dos homes o més.

Abans aquestes coses no es podrien fer realitat però gràcies a aquesta actualització de la societat molt homosexuals, bisexuals i més poden formar una família com la que ens mostren en el vídeo.

Parlant sobre el vídeo que ens mostra l’entrada ens parla que una família no sols es compon per una dona, un home i els seus fills. Sinó que tota família pot estar formada pel que siga, perquè sempre que hi haja amor entre ells tenen dret a formar una família. Però perquè aquestes persones es permeten formar la seua família han de ser normalitzades, és a dir, que aquestes persones no tinguen cap problema en ser una família, ha de ser els mateixos formar una família de les de sempre que les famílies LGTBI.

Un dia vaig anar a la vesprada diversa de l’institut Isabel de Villena i una de les persones que varen eixir a l’escenari per a contar-nos la seua situació en la societat era aquesta. Aquest home estava cassat amb la seua parella home i tenien una xiqueta de cinc anys. Al principi tenien molts inconvenients perquè a més d'anomenar-les a aquestes persones ‘maricones’ i més, es burlaven de la xiqueta per tindre dos pares però aquests varen solucionar-ho i gràcies a la fundació LGTBI varen seguir avant.

En conclusió, no ens hauria d'importar si una família està formada per dos pares, dues dones, o una dona i un home, perquè totes són iguals si el pensem. Totes aquestes famílies estan enamorades, tenen fills, en fi, jo no veig cap diferencia.

Celia Kahlo ha dit...

L'entrada d'aquesta setmana tracta sobre el vídeo del pride 2019 de Barcelona anomenat “famílies”, un vídeo que dóna visibilitat a les famílies no normatives.

Al llarg de la història s'ha exigit a les persones que formaren un model de família ideal. Una família normativa, preceptiva, una família cishetero que complís amb tots els estereotips fixats. A Espanya, els temes relacionats amb la diversitat avancen a poc a poc, amb la lluita i l'esforç de totes aquestes persones que no segueixen les normes, ja bé siga per la seua orientació sexual, identitat de gènere, classe social, raça, etc. Amb el pas dels anys la nostra societat s'ha anat sensibilitzant amb la varietat. En aquests últims anys estan fent-se famosos en Instagram comptes de pares i mares homosexuals, que volen donar visibilitzar tota mena de famílies. Comptes com @oh.mamiblue que fan activisme a la xarxa. Precisament aquesta parella de dones (Jana, Vero i el seu fill Àlex) ha publicat un llibre per als xiquets anomenat “famílies”, un llibre que es descrivís com “un àlbum il·lustrat que presenta 16 vinyetes amb distintes famílies on el llit és l'escenari principal. Les il·lustracions van acompanyades de textos en rima, amb els que les autores normalitzen la diversitat familiar i plantegen les famílies com un espai d'amor i d'atenció."

Una família no té per què estar formada per un home i una dona, pot ser que una família siga només d'un membre (família monoparental) o que siga de més de dos. Una família pot estar formada per dues persones del mateix genere igual que pot estar formada per un pare i una mare. O pot ser que una família estiga formada per un pare i una mare però que algun d'aquests o els dos mateixos no complisquen amb els rols de gènere. Aquests són alguns exemples, no obstant això, n’hi ha infinitat de variacions, i que aquestes famílies no siguen l’estereotip de família ideal, no els fa menys família.

Una família és un conjunt d'éssers vius que s'estimen i es donen suport. Cadascú tria i decideix en part, quins formaran part de la seua família i amb quins i/o quines vol ser feliç i compartir la seua vida.

CLARA CAMPOAMOR ha dit...

Actualment existeixen moltíssims models de famílies diferents, i no hi ha una normal, sinó una més comú, la qual no és un model a seguir, ni tampoc és la família ideal simplement és un tipus de família.

Durant molt de temps ens han ensenyat que la família està composta per una mare, un pare i els fills. Deixant arrere una gran varietat de famílies diferents. Degut a aquesta ensenyança hi ha moltíssimes discriminacions cap a aquestes famílies, persones que no deixen de ser una família normal.


Hauríem de començar a conscienciar a la gent al voltant d'aquest tema, ja que molta gent es sent reprimida a l'hora deformar una família o eixir amb ella. Per exemple molta gent s'oposa a què els matrimonis homosexuals puguen tindre un fill. Fet que em pareix totalment absurd, donat que no marca el sexe dels pares la qualitat d'educació i vida que els poden donar els pares als fills. Un xiquet no necessita un pare i una mare, necessita persones que l'estimen, el cuiden i l'ensenyen al voltant de la vida, sense importar el sexe de cada u.

Julian Kent ha dit...

La família és i serà el més important que una persona puga tindre, és la que sempre estarà ací recolzant-te en els pitjors moments, la que festejarà els teus assoliments i els teus èxits, la que t'ajudarà a ser millor persona i, el més important, la que sempre t'estimarà incondicionalment; tot això independentment que gènere siguen els membres de la teua família.
El 15 de maig és el Dia Internacional de la Família, en la qual també estan incloses les famílies constituïdes per parelles de tots dos sexes, els qui, com qualsevol altra família clàssica, senten la necessitat i felicitat de crear una família i de brindar amor als seus fills.

En el vídeo podem apreciar diferents famílies constituïdes per persones de sexes oposats, mateixos sexes i transgèneres, on veiem que cadascuna d'aquestes és igual que l'altra, totes demostren amor i transmeten felicitat.

A més emeten un gran missatge per a crear consciència en la societat i deixen clar que han arribat molt lluny perquè aquest tipus de família siga acceptada per gran part de les persones, perquè recordem que en temps passats aquest tipus de família seria rotundament negada i discriminada en la societat per trencar el típic prototip de família que era pare, mare i fills. Però gràcies a nosaltres mateixos, hem avançat com a societat i ho continuarem fent fins a complir la gran meta que és enderrocar les discriminacions i aconseguir que cadascun de nosaltres siga acceptat independentment els nostres gustos, origen, orientació sexual, etc.

Nerea Addams 1º Batxillerat Humanístic ha dit...

L’amor que una família et dóna és el més pur i incondicional de tots, ja que la teua família sempre estarà al teu costat, donant-te suport i fent tot el que puga per tu passe el que passe. Amb aquest motiu el dia 15 de maig, és el Dia Internacional de la Família i aprofitant aquesta celebració, el Pride Barcelona 2019 està dedicat a la diversitat familiar, és a dir, a la reivindicació del col·lectiu LGBTI en l’àmbit familiar.

Al llarg de la nostra història, el model de família “normal” era el que estava format pel pare, la mare i els fills i el fet que dues persones del mateix sexe tingueren un fill en comú no estava res ben vist. Hui en dia aquesta visió de l’antic model de família ha canviat i ja té una major normalització la diversitat familiar, encara que aquestes famílies reben certes discriminacions, la nostra societat ha avançat molt.

En aquest vídeo apareixen diferents persones del mateix sexe o de sexe contrari que formen una família, i també apareixen els seus fills qui estan orgullosos dels seus pares i no tenen cap mena de problema en tenir dos pares o dos mares, l’important és l’amor i la felicitat que la família et dóna i aquestes persones el que volen mostrar és la igualtat entre les dues famílies, ja que les dues mostren els mateixos valors d’una família.

En conclusió, pense que realment el missatge que aquest vídeo vol transmetre és que l’important d’una família és l’amor que dóna als seus membres, independentment de si està formada per dos mares o dos pares i tot el que aquestes persones han hagut de lluitar perquè aquests models de família siguen normalitzats, però el més important i el que mai has d’oblidar és que la família està per damunt de qualsevol cosa.

Rodrigo Wolf i Tayra de Burgos ha dit...

Enguany el Pride Barcelona 2019 està dedicat a la diversitat familiar. El 15 de maig, és el Dia Internacional de la Família (de les famílies o de la diversitat familiar) . Per això, este vídeo reivindica les famílies LGBTI, perquè el que definix les famílies és l'amor. En el vídeo ixen famílies que diuen les característiques que té una família, com que es volen molt, van junts a totes parts agafats de la mà, solucionen tots els problemes que tinguen, s'ajuden entre ells, etc... En aquest vídeo ixen famílies heterosexuals i homosexuals.

Nosaltres pensem que una família siguen homosexuals , bisexuals, heterosexuals o transsexuals , són una família perquè una família tinga l'orientació sexual que tinga té totes les característiques de ser una família , i això és el que realment importa que s'ajuden , es vullguen, etc...

Parlant de famílies homoparentales , també és important quan una parella homosexual es casa: El matrimoni entre persones del mateix sexe, també conegut com a matrimoni homosexual, matrimoni igualitari o matrimoni gai, és la institució que reconeix legal o socialment un matrimoni format per dos barons, dos dones, o eventualment dos persones del mateix gènere, en aquelles cultures que reconeixen més de dos gèneres.

Les primeres lleis de l'època actual a reconéixer el matrimoni entre persones del mateix sexe van ser aprovades durant la primera dècada del segle XXI. Fins maig de 2019, 27 països (Alemanya, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Colòmbia, Dinamarca, Espanya, Estats Units, Finlàndia, França, Irlanda, Islàndia, Luxemburg, Malta, Mèxic, Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Portugal, Regne Unit, Sud-àfrica, Suècia, Taiwan i Uruguai) permeten casar-se a les parelles del mateix sexe en tot el seu territori o part del mateix. Quant a este tema molts països han permés que hi haja casaments homosexuals, però el que no entenem és perquè els permeten , com si foren coses fora del común.¿ Potser permeten un casament heterosexual?.

Pau Goldman i Luthy De la Barre ha dit...

L'entrada que anem a comentar tracta sobre el dia internacional de la familia o diversitat familiar. En el video es parla de que la familia la crea l'amor i apareixen diferents tipus de famílies, formades per dos pares, per dos mares… dient que una familia no ha d'estar formada per un pare i una mare sinó que està formada per amor.
El dia 15 de maig es el dia de la família i el PrideBarcelona2019 va estar dedicat a la diversitat familiar.

Anys darrere, les famílies havien d'estar formades per un pare una mare i un o més fills/es però la societat va evolucionant i hui en dia açò ha canviat. Es normal veure famílies (LGTBI) i encara que hi ha gent retrògrada que no accepta la diversitat, cada vegada es voran més gràcies a que la gent s'està conscienciant que no hi ha que complir els estereotips de la societat, que cada ú ha de ser lliure que hi han mil models de famílies diferents.

Al nostre institut, una vegada a l'any es realitza la Vesprada Diversa i aquesta vegada va vindre un para que estava casat amb un home i tenien dos xiquets d'adopció nacional. Ell ens contava els inconvenients que els posaven per ser una familia homoparental i que fins i tot als fills els feien bullyng per tindre dos pares.

Ací es pot vore un gran problema de la societat i es que als xiquets hi ha que començar a conscienciar-los des de que son xicotets perquè un xiquet xicotet fa el que ell veu i si fa bullyng a un altre es perquè ho ha vist fer a gent mes major.
Hauriem de començar a treballar aquests temes amb els mes xicotets per a poder crear una societat sense estereotips, sense gent que mire de forma extranya als que son diferents a ells.

En conclusió, la gent no ha de fixar-se en la gent que forma una família sinò que hi ha que vore si en eixa familia hi ha amor, que es el més important i també cal que la gent comence a conscienciar-se sobre aquest i altres molts temes per a poder fer una societat millor.

Izan Stone ha dit...

Hola, bon dia, el meu nom és Izan Stone, i sóc alumne de primer de batxillerat humanístic. He decidit escollir aquesta entrada per comentar-la, ja que crec que cal lluitar encara molt més per la visibilitat de les famílies diverses i per els drets del col•lectiu LGTBIQ+.

És cert, que està normalitzada, des de sempre, una família estàndard, és a dir, una parella formada per un home i per una dona, amb fills. Molt temps després, algunes persones van començar a normalitzar que un home se senta atret per un altre home, i que una dona se senta atreta per una altra dona. I encara que és totalment normal i respectable que cadascú es senta atret per qui vulga, n’hi ha molta gent que encara no comparteix aquest pensament.

D’altra banda, també és cert, que no està tan ben vist que una parella homosexual, tinga fills, perquè n’hi ha gent, que fins i tot pensa, que no es natural ensenyar-li a els xiquets i xiquetes petits, una sèrie de valors com la normalització de les parelles y famílies homosexuals, o que si una parella d’homes, per exemple, decideix adoptar a un chiquet, automàticament, aquest, serà homosexual.

Com pot haver-hi encara gent que pense d’aquesta manera? Què podem fer per evitar aquestos pensaments homòfobs?

Vaig a parlar d’un cas particular: Al meu barri n’hi ha una parella homosexual. Són dues dones que fa un parell d’anys van decidir tindre una filla, i una d’elles es va quedar embarassada. Doncs a dia de hui, encara tenen que aguantar el fet de que algunes persones parlen de la seua família per les esquenes o les mire de forma dolenta pel carrer. A cas n’hi ha dret per això? De veritat n’hi ha gent amb la ment tan tancada en el segle en el que vivim, i després de tot el que s’ha lluitat per donar visibilitat i aconseguir drets?

Fran Truth ha dit...

Es evident que a la societat on vivim hui dia podem trobar molts mes models de família dels que podríem trobar fa 50 anys i inclús dels que podríem trobar fa només deu.

Aquest fet no es deu a que hagen aparegut ara, sinó a que actualment la llibertat per a mostrar una orientació sexual i afectiva o una identitat de gènere està més present i s’educa als mes menuts de forma que accepten que altre xiquets tinguen dos pares, dos mares, dos mares i un pare, dos pares i una mare... o fins i tot que tinguen pares o mares transsexuals.

Encara que tota aquesta percepció ha millorat molt i la visibilitat es més que evident, encara queda un camí molt llarg, fet que fa que es segueixen fent campanyes com la del vídeo proposat al bloc, que mostra d’una forma molt gràfica la diversitat familiar.

Encara que puga semblar irònic, la població més desinformada i que te menys pressent aquesta varietat de models familiars es la més major, potser perquè reeducar a un adult te més treball que educar a un xiquet o a un jove, i els adults han crescut amb l’idea de que només existeixen les parelles heteronormatives.

Un altre factor que influeix en la visibilitat d’aquestes situacions es la possibilitat d’adoptar que s’atorga a les parelles homosexuals, fet que fa que les situacions de fills amb dos pares o dues mares siguen més comuns i, per tant es normalitzen més.

Per últim caldria dir que a l’actualitat hi ha moltes associacions on els pares homosexuals troben un espai segur per a parlar de les seues situacions socials i de les seues experiències. Pensé que aquestes plataformes son molt necessàries però també es important que hi existeixen altres que es dediquen a educar als adults per a que normalitzen qualsevol model familiar.

Vanessa De Arco 1ºBachC. ha dit...

El dia 15 de maig és el Dia internacional de la família, un dia el qual és digne de celebrar, ja que la base de la família és l'amor i tindre una família és indescriptible, perquè una família estable et transmet felicitat, harmonia, és un pilar a la teua vida, es superen els problemes junts i sempre tens a algú en qui confiar i estar en tu zona de confort.

Com heu pogut observar, no he parlat sobre els components de la família, cosa que vol dir que no té cap rellevància. Una família es pot entendre de moltes formes diferents, de fet, no cal que hi hagen fills, una família es pot considerar com a tal amb animals i sense parella, amb la teua parella només... Però hi ha molta gent que tarda en acceptar que una parella homosexual pot formar la mateixa família que una parella heterosexual, encara que els fills siguen adoptats també tenen el dret de formar una família.

A més, una família és una família per ser de sang? Doncs no, hi ha fills adoptats que el seu parentesc són persones les quals no tenen cap relació genètica amb ells/elles però l'han criat i l'han donat l'atenció que els seus pares de sang no li han donat, siga pel motiu que siga. Entre les famílies poden haver moltes complicacions, problemes, de fet hi ha gent que considera que no té família, que no té pare, que no té mare, avi, àvia per problemes entre ells o perquè ja no estan al món...

Si ens posem a recol·lectar tots els problemes que poden haver-hi entre la família podríem ocupar moltíssim espai, però el més important és entendre que una família no té per què ser com ha sigut tradicionalment (pare, mare i fills) es pot formar una família amb dos mares, amb dos pares, amb fills adoptats, amb animals... sempre que hi haja amor, siguen quins siguen els que la formen seran una família.

Adrian Wolf 1ºH ha dit...

Bon dia, avui comentaré aquesta entrada que tracta sobre les famílies LGBT, i és que el Pride Barcelona 2019 està dedicat a la diversitat familiar.

La família és amor, i no importa com estiga formada la família, tant si son home amb dona, dona amb dona, home amb home… Encara que la família tradicional marcada per la societat és l'heterosexual, és a dir, la d'un home amb una dona, a poc a poc s’està canviant i intentant visibilitzar que hi ha més tipus de famílies que són tant valides com l'heterosexual a través del conductor i principal element de totes les famílies, que és l’amor.
Per aconseguir aquesta visibilització de les famílies, cal celebrar esdeveniments que reivindiquen aquesta diversitat familiar com el Pride Barcelona 2019, dedicat a la diversitat de la família.

Per exemple, a la vesprada diversa del nostre institut, l’IES Isabel de Villena, va vindre un home que tenia una altra parella, home i que havien adoptat una xiqueta, al principi hi havien tingut problemes en l’adopció, encara que després ho aconseguiren. Segonament, la xiqueta es troba que al col·legi, hi havia alguns xiquets que es burlaven perquè tenia dos pares. Però a dies d’ara, la família estava contenta i feliç, i m’alegre perquè es veia que tenien amor en la seua família, i amb això no fa falta res més.

Per a concloure, crec que a poc a poc estem normalitzant tindre famílies monoparentals, o formades per persones del mateix sexe, que a la fi i a la cap, devia ser alguna cosa normal, ja que per a mi i per a la majoria de la gent, el necessari per a formar una bona família és l’amor i la comprensió. Estic segur, que d'ací a uns pocs anys aquestes situacions familiars estaran normalitzades, com deu ser.

Unknown ha dit...

Alejandra Yoslyn

El tema de la família, personalment ho considero molt important ja que la família vol dir unió, honestedat, una amistat valuosa, vol dir amor, respecte, tolerància i sobretot moments divertits.
Tenir una família és una cosa única perquè són persones que et marquen la vida, són persones que sempre van a estar en el moment en què els necessitis, et van aconsellar i s'aprèn moltes coses tenint una família ja que et mostra com és el món i que no és fàcil però cada dia es fa menys difícil si tens una família que et dóna suport i que sempre estarà encara que facis una ximpleria o prenguis una mala decisió perquè per a això està la família per recolzar-nos mútuament i seguir units passi el que passi.
En conclusió són persones que et protegeixen, et cuiden i et van a estimar sempre, hem d'aprofitar cada moment de la vida que estiguem junts ja que no tot és per sempre però és inoblidable i meravellós

Mireia Addams ha dit...

Molta gent pensa que una família ha d'estar composta per un pare i una mare això no és així . La família és aquella amb la que convius, el més important és l’amor. N’hi han famílies que el pare o la mare estan morts, famílies amb fills adoptius, xiquets vivint amb la seua àvia, famílies LGTBIQ… La única cosa que determina una família és l’amor que hi haja.

Molta gent está en contra dels matrimonis LGTBI, ja que diuen que els fills d’aquestes parelles sofriran una discriminació però això no és culpa d’aquestes famílies, sinó de la societat, de tots nosaltres. La solució no está en prohibir aquestos matrimonis sinó intentar que no haja cap discriminació. No és inútil pensar que el amor es discrimine?

Sin embargo aquestos xiquets no veuen cap diferencia entre ells i els demés xiquets .Per tant el problema está en els prejuicis de la gent i la societat que es cega amb els estereotips no els deixa aprendre de la diversitat i promoure que l’amor no depén de el tipus de familia. Tots han daprendre a respetar a altres modelos familiars existents.

En el vídeo es por vora el que ja he comentat família és qualsevol que es recolze, es respecten i es tinguen amor l’uns als altres. No se com a certa gert li pot donar pudor ver una familia LGTBI, a mi em sembla com una familia més i tenen el mateix dret a compartir moment en familia sin que ningú els menysprea. A més a més aquests families em pareixen que han superat un obstacle més que els altres tipus de familia i és enfrentar que la gent puga dir qualsevol cosa roïna d’ells, de tindre una ment més oberta, de anteposar la seua felicitat abans de l’opinió i comentaris de la gent.

Jorge Davidson (1 BATX C) ha dit...

Bon dia, en aquesta entrada ens mostren un vídeo en el qual unes famílies parlen sobre que es la família per a ells. En el vídeo apareixen famílies molt diverses, no te per què ser sempre un home amb una dona. També apareixen els fills i filles d’aquestes famílies que donen una lliçó d'humilitat i de respecte a moltes persones.

Aquest vídeo es una molt bona forma d’explicar el que es una família i tot l’amor que hi ha en elles. D’aquesta forma molta gent podria entendre que una família no te per què ser un home amb una dona amb els seus respectius fills. En el vídeo veiem famílies amb dos mares, famílies amb dos pares o amb només una mare o un pare. Aquest fet m’ha recordat a la xarrada diversa de l’institut on va vindre un pare a parlar-nos sobre la seua relació gai i que era pare de dos xiquets, i de com ens va explicar que ell als seus fills els educaria lliurement perquè cresquen sent com ells realment són. Açò em dona a pensar que aquest es el vertader significat de la paraula família: grup de persones conviuen juntes i que a pesar de les dificultats i les discussions entre ells seguixen volent-se com el primer dia.

Per ultim dir també que aquest vídeo el podria vore molta gent per entendre el vertader significat de família, ja que que pot ser molt diferent al que ells entenen per família. Així d’aquesta forma podríem fer el mon una mica més divers i més feliç, ja que si aquestes comprengueren la diversitat molta gent no tindria que anar amagant-se per ser feliç i tindre un amor i una família com ells volen
o com són en realitat i no com els seus pares o la gent del seu voltant li diu que ha de ser.