Vaig a comparar dues fotografies d'homes estereotipats.
En la tercera imatge observem a un home fornit amb les venes marcades envoltant a un xiquet menut que sembla estar protegit pels braços de l'home. El lactant és molt bonic comparant-lo amb el de l'altra foto, hom trobem un xic madur donant-li el biberó amb dolçor i sense mostrar als músculs. Dona més la impressió de pare que l'altre home presumint dels seus pectorals.
un pare no cal que tinga músculs perfects ni una bellessa d'altre mon. Un pare vol al seu fill i no l'importa embrutarse la camisola per a que el seu menut troç de cel tinga el que vulga quan vulga.
En la segona imatge que podem vorer, l'home i el nen estan en una posició natural, encara que el pare pareix que no sàpiga molt tindre cura del xiquet, perquè en la meua opinió sembla que l'ofegue. L'home té entrades( cosa que ens pot dir que no és perfecte, millor dit, que no és un model) i la seua cara està entre no saber fer-ho i voler fer-ho bé. El xic està traient al nadó de l'aigua, i podem observar com a eslògan principal ‘Al menos 4 semanas...’, un subtítol on fica’ Es justo... Es bueno...’. Aquests escrits ens indiquen que la campanya el que vol és que l'home s'involucre a la cura del xiquet i li donen un permís de paternitat al igual que fan amb les dones. Per últim podem distingir qui fa aquesta proposta/reivindicació ‘Campaña permiso de paternidad’ de ‘AIHGE’.
A l'altra imatge que he descrit (la primera), veig un home que lo dóna el biberó al seu fill. El suposat pare és un home ben plantat, sense entrades(en l'altra si que té el protagonista). Aquestos detalls poden transmetre'ns una sensació de preparat i que el ‘pare’ és un model. La cara de felicitat de l'home, que en la meua opinió és un model, i la cara de plaer per part del nen podem observar un rètul on diu ‘Creciendo en igualdad’, que pense que vol dir-nos què a banda del que el nen cresca bé, sia educat tant per la mare com per el pare. A peu de foto veiem qui és el responsable de la propaganda, ‘Ministerio de Igualadad’.
En la darrera imatge que he descrit, els eslògans no són tan protagonistes com en el primer, per tant s'han centrat més en la fotografia què en els rètols.
La meua conclusió és, que la imatge que podem vorer en segon lloc pareix més natural, però com ja he dit abans, pareix que l'ofegue. L'altra és més fictícia, tanmateix m'agrada més perquè transmet una connexió entre el pare i el fill, és a dir, no el passa ningú malament, que és el que pareix que passe a la primera.
He comparat les fotografies segona i quarta, tenint en compte cinc conceptes. Primerament, m'he fixat en la estètica. La segona és una fotografia natural, sembla que poden ser un pare i un fill en la realitat, és tracta d'una imatge més quotidiana. No es preocupa per l'estètica, sinó per reflectir l'espontaneïtat d'una situació que s'aproxima més a la vida real. En canvi, la quarta té una finalitat plenament estètica, sols busca una imatge que cride l'atenció(fa una espècie de comparació amb el pare i la verge Maria utilitzant un fons il·luminat), per això que els protagonistes de l'anunci semblen models. Després, he observat la finalitat d'ambdues imatges. Mentre que la segona vol reivindicar el dret als homes a les quatre setmanes del permís de paternitat, la quarta té com a objectiu anunciar un producte alimentari(unes farinetes). En relació amb açò, parem atenció a la intenció. La segona busca l'aproximament amb els pares reals, que es senten identificats i que també lluiten per aquest dret. La quarta,en canvi, pretén únicament cridar l'atenció que recau en la imatge per atraure els consumidors del producte. Fixant-nos en l'argumentació que ens ofereixen les dos fotografies, la segona exposa com a arguments que allò que defensa i reivindica és just, en la igualtat amb les dones, i també que es beneficiós per al creixement i l'educació del nadó durant els primers anys de la seua infantesa. La quarta fotografia té com a únic argument la imatge per a la consumició del producte. Finalment, parem atenció en el tipus d'anunci. El segon és una campanya per aconseguir el permís de paternitat de quatre setmanes per part de l'Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere(AMIGE). La quarta és un anunci publicitari d'un producte d'alimentació.
En la primera imatge es nota un pare inexpert banyant a un bebè(es pot deduir que es inexpert per la manera en que el agafa) i això fa la situació mes real, a mes a mes el xiquet de la primera imatge es mes real que el segon(ja que al meu parer no es de veritat).
De la segona imatge es pot dir que amb molta facilitat t´adones que no es el pare del bebè(si es que es de veritat) per el cos, no es que no pot aver pares atractius i musculós, però, inclús l´home te un aura blanca en la esquena que dona l´idea de representar a la verge Maria i gracies a açò ho fa veure menys real que l´altra imatge
A la segona imatge, la que esta situada a la dreta de la part superior, es veu un home agafant una criatura per banyar-la. A la quarta, la situada a la dreta de la part inferior es veu un home amb una criatura als braços, tots dos sense roba i amb una aurèola per darrere com si fos una verge. A mi em sembla més natural la primera imatge que he nombrat, l'home es un home com qualsevol altre, sense cap característica destacable, mentre que l'altra imatge no ho sembla gens ni mica, es veu clarament que es d'estudi , pareix una imatge per publicitat.
En cada imatge es beu a un home i a un bebè. en la primera imatge hi ha un home que esta traguen' t de la banyera a un bebè i pareix que el home no sabia molt be com traure'l i es una imatge de l'associació d'homes contra la igualtat de genere en espanya, la segona imatge tracta d'un home que te agafat pels braços a un bebè i l'anunci la publicitat una marca de papilla, en la tercera imatge apareix un home que també esta agafant pels braços a un bebè però en aquest cas l'anunci tracta de una marca de biberó que diu que un home també pot donar el pit a un bebè, perquè el bebè al xuplar la tetilla del biberó, sembla que es com si una dona dona el pit al bebè. aleshores el home l'i dona el biberó al bebè, per ultim, l'ultima foto un homel'i esta donant el bibero a un bebe i es del ministeri de espanya.
En la primera imatge de una associació de homes per a la igualtat de gènere , se pot veure a un pare més real amb més experiència. En aquesta imatge se pot veure a un pare banyant al seu bebè , mediant aquesta fotografia els pares volen reivindicar el temps de cuidada de les seus fills a quatre setmanes . En la tercera imatge sobre una publicitat de biberons, se pot veure a un pare ,encara que pareix mes un model per el poc cuidada que te al agafar al seu fill, ja que un pare de veritat lo faria amb més cuidada. En conclusió la primera imatge es la que mes real pareix.
En la segona imatge, un home de mitjana edat, amb lleus símptomes d'alopècia, porta un suèter negre de cotó amb les mànigues arremangades. El nadó pareix molt xicotet, no té quasi cabell i el pare el subjecta per davall de les axil·les mentre que està intenta banyar-lo. Pareix una foto natural, no està forçada, ja que aquesta imatge la podríem trobar a qualsevol casa i ens seria familiar. Com a xicotet detall, dir que al xiquet pareix que li falte un tros de cos. La finalitat d'aquesta publicitat és que els pares puguen tindre l'opció d'agafar-se quatre setmanes per poder gaudir del bebè, com ja fan les mares. I així fomentar la igualtat perquè els dos progenitors tinguen el mateix temps o paregut per poder prestar atenció el seu nadó per parts iguals. Ja que l'home pot tindre cura del xiquet igual que la dona.
D'altra banda, en la tercera imatge, un home també de mitjana edat(més o menys) però oposadament oposat a l'anterior en el seu aspecte. A aquest no li escasseja el cabell i, a més, el té ben pentinat i amb gomina. Destacar que apareix sense samarreta i marcant musculatura. Fixant-me en el nadó, he vist que aquest sembla més major i amb més quantitat de pèl. L'home subjecta el xiquet entre els braços i aquest a la vegada mira a càmera. Aquesta foto em pareix molt forçada, poc natural, i crec que pocs homes s'identificarien amb l'anunci(pense jo). La publicitat té com objectiu donar a conèixer els biberons de la marca nuk i diu literalment:’Ellos también pueden dar el pecho’. Referint-se a què els homes també poden alimentar els seus xiquets igual que fan les dones, encara que ells ho hagen de fer mitjançant el biberó.
A continuació vaig a comparar la primera imatge amb la tercera. En la primera imatge l'objectiu que és busca és donar a entendre que l'home també pot fer feines relacionades en cuidar un xiquet si se li donen els mitjans necessaris, com una permís de paternitat, en canvi la tercera en canvi sols busca comerciar un biberó.
Un altre aspecte que cal destacar es l'imatge de l'home, que és nota que no és model, si no que és un pare qualsevol com el que podem tenir tots. mentre que en la tercera és nota que es model.
Entre les 4 fotografies en parlaré i compararé les dues primeres ja que nia un gran contrast entre elles.
la primera es una imatge un molt natural, una situació quotidiana com es la de rentar a un fill i a mes a mes te una finalitat reivindicativa perquè demanen que s'amplie el permís de paternitat a 4 mesos. de la sona no es pot dir lo mateix ja que se veu a simple vista que es totalment de revista i que l'home es un model posant.
13 comentaris:
Compara dues de les imatges
Fuera los roles de género YA!
Vaig a comparar dues fotografies d'homes estereotipats.
En la tercera imatge observem a un home fornit amb les venes marcades envoltant a un xiquet menut que sembla estar protegit pels braços de l'home. El lactant és molt bonic comparant-lo amb el de l'altra foto, hom trobem un xic madur donant-li el biberó amb dolçor i sense mostrar als músculs. Dona més la impressió de pare que l'altre home presumint dels seus pectorals.
un pare no cal que tinga músculs perfects ni una bellessa d'altre mon. Un pare vol al seu fill i no l'importa embrutarse la camisola per a que el seu menut troç de cel tinga el que vulga quan vulga.
En la segona imatge que podem vorer, l'home i el nen estan en una posició natural, encara que el pare pareix que no sàpiga molt tindre cura del xiquet, perquè en la meua opinió sembla que l'ofegue. L'home té entrades( cosa que ens pot dir que no és perfecte, millor dit, que no és un model) i la seua cara està entre no saber fer-ho i voler fer-ho bé. El xic està traient al nadó de l'aigua, i podem observar com a eslògan principal ‘Al menos 4 semanas...’, un subtítol on fica’ Es justo... Es bueno...’. Aquests escrits ens indiquen que la campanya el que vol és que l'home s'involucre a la cura del xiquet i li donen un permís de paternitat al igual que fan amb les dones. Per últim podem distingir qui fa aquesta proposta/reivindicació ‘Campaña permiso de paternidad’ de ‘AIHGE’.
A l'altra imatge que he descrit (la primera), veig un home que lo dóna el biberó al seu fill. El suposat pare és un home ben plantat, sense entrades(en l'altra si que té el protagonista). Aquestos detalls poden transmetre'ns una sensació de preparat i que el ‘pare’ és un model. La cara de felicitat de l'home, que en la meua opinió és un model, i la cara de plaer per part del nen podem observar un rètul on diu ‘Creciendo en igualdad’, que pense que vol dir-nos què a banda del que el nen cresca bé, sia educat tant per la mare com per el pare. A peu de foto veiem qui és el responsable de la propaganda, ‘Ministerio de Igualadad’.
En la darrera imatge que he descrit, els eslògans no són tan protagonistes com en el primer, per tant s'han centrat més en la fotografia què en els rètols.
La meua conclusió és, que la imatge que podem vorer en segon lloc pareix més natural, però com ja he dit abans, pareix que l'ofegue. L'altra és més fictícia, tanmateix m'agrada més perquè transmet una connexió entre el pare i el fill, és a dir, no el passa ningú malament, que és el que pareix que passe a la primera.
He comparat les fotografies segona i quarta, tenint en compte cinc conceptes.
Primerament, m'he fixat en la estètica. La segona és una fotografia natural, sembla que poden ser un pare i un fill en la realitat, és tracta d'una imatge més quotidiana. No es preocupa per l'estètica, sinó per reflectir l'espontaneïtat d'una situació que s'aproxima més a la vida real. En canvi, la quarta té una finalitat plenament estètica, sols busca una imatge que cride l'atenció(fa una espècie de comparació amb el pare i la verge Maria utilitzant un fons il·luminat), per això que els protagonistes de l'anunci semblen models.
Després, he observat la finalitat d'ambdues imatges. Mentre que la segona vol reivindicar el dret als homes a les quatre setmanes del permís de paternitat, la quarta té com a objectiu anunciar un producte alimentari(unes farinetes). En relació amb açò, parem atenció a la intenció. La segona busca l'aproximament amb els pares reals, que es senten identificats i que també lluiten per aquest dret. La quarta,en canvi, pretén únicament cridar l'atenció que recau en la imatge per atraure els consumidors del producte.
Fixant-nos en l'argumentació que ens ofereixen les dos fotografies, la segona exposa com a arguments que allò que defensa i reivindica és just, en la igualtat amb les dones, i també que es beneficiós per al creixement i l'educació del nadó durant els primers anys de la seua infantesa. La quarta fotografia té com a únic argument la imatge per a la consumició del producte.
Finalment, parem atenció en el tipus d'anunci. El segon és una campanya per aconseguir el permís de paternitat de quatre setmanes per part de l'Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere(AMIGE). La quarta és un anunci publicitari d'un producte d'alimentació.
Jo vaig a comparar les imatges 2 i 4
En la primera imatge es nota un pare inexpert banyant a un bebè(es pot deduir que es inexpert per la manera en que el agafa) i això fa la situació mes real, a mes a mes el xiquet de la primera imatge es mes real que el segon(ja que al meu parer no es de veritat).
De la segona imatge es pot dir que amb molta facilitat t´adones que no es el pare del bebè(si es que es de veritat) per el cos, no es que no pot aver pares atractius i musculós, però, inclús l´home te un aura blanca en la esquena que dona l´idea de representar a la verge Maria i gracies a açò ho fa veure menys real que l´altra imatge
A la segona imatge, la que esta situada a la dreta de la part superior, es veu un home agafant una criatura per banyar-la. A la quarta, la situada a la dreta de la part inferior es veu un home amb una criatura als braços, tots dos sense roba i amb una aurèola per darrere com si fos una verge.
A mi em sembla més natural la primera imatge que he nombrat, l'home es un home com qualsevol altre, sense cap característica destacable, mentre que l'altra imatge no ho sembla gens ni mica, es veu clarament que es d'estudi , pareix una imatge per publicitat.
Descripció de la fulla del bebè i de l'home
En cada imatge es beu a un home i a un bebè. en la primera imatge hi ha un home que esta traguen' t de la banyera a un bebè i pareix que el home no sabia molt be com traure'l i es una imatge de l'associació d'homes contra la igualtat de genere en espanya, la segona imatge tracta d'un home que te agafat pels braços a un bebè
i l'anunci la publicitat una marca de papilla, en la tercera imatge apareix un home que també esta agafant pels braços a un bebè però en aquest cas l'anunci tracta de una marca de biberó que diu que un home també pot donar el pit a un bebè, perquè el bebè al xuplar la tetilla del biberó, sembla que es com si una dona dona el pit al bebè. aleshores el home l'i dona el biberó al bebè, per ultim, l'ultima foto un homel'i esta donant el bibero a un bebe i es del ministeri de espanya.
En la primera imatge de una associació de homes per a la igualtat de gènere , se pot veure a un pare més real amb més experiència.
En aquesta imatge se pot veure a un pare banyant al seu bebè , mediant aquesta fotografia els pares volen reivindicar el temps de cuidada de les seus fills a quatre setmanes .
En la tercera imatge sobre una publicitat de biberons, se pot veure a un pare ,encara que pareix mes un model per el poc cuidada que te al agafar al seu fill, ja que un pare de veritat lo faria amb més cuidada.
En conclusió la primera imatge es la que mes real pareix.
En la segona imatge, un home de mitjana edat, amb lleus símptomes d'alopècia, porta un suèter negre de cotó amb les mànigues arremangades. El nadó pareix molt xicotet, no té quasi cabell i el pare el subjecta per davall de les axil·les mentre que està intenta banyar-lo. Pareix una foto natural, no està forçada, ja que aquesta imatge la podríem trobar a qualsevol casa i ens seria familiar. Com a xicotet detall, dir que al xiquet pareix que li falte un tros de cos.
La finalitat d'aquesta publicitat és que els pares puguen tindre l'opció d'agafar-se quatre setmanes per poder gaudir del bebè, com ja fan les mares. I així fomentar la igualtat perquè els dos progenitors tinguen el mateix temps o paregut per poder prestar atenció el seu nadó per parts iguals. Ja que l'home pot tindre cura del xiquet igual que la dona.
D'altra banda, en la tercera imatge, un home també de mitjana edat(més o menys) però oposadament oposat a l'anterior en el seu aspecte. A aquest no li escasseja el cabell i, a més, el té ben pentinat i amb gomina. Destacar que apareix sense samarreta i marcant musculatura. Fixant-me en el nadó, he vist que aquest sembla més major i amb més quantitat de pèl. L'home subjecta el xiquet entre els braços i aquest a la vegada mira a càmera. Aquesta foto em pareix molt forçada, poc natural, i crec que pocs homes s'identificarien amb l'anunci(pense jo).
La publicitat té com objectiu donar a conèixer els biberons de la marca nuk i diu literalment:’Ellos también pueden dar el pecho’. Referint-se a què els homes també poden alimentar els seus xiquets igual que fan les dones, encara que ells ho hagen de fer mitjançant el biberó.
Descripció comparativa:
A continuació vaig a comparar la primera imatge amb la tercera.
En la primera imatge l'objectiu que és busca és donar a entendre que l'home també pot fer feines relacionades en cuidar un xiquet si se li donen els mitjans necessaris, com una permís de paternitat, en canvi la tercera en canvi sols busca comerciar un biberó.
Un altre aspecte que cal destacar es l'imatge de l'home, que és nota que no és model, si no que és un pare qualsevol com el que podem tenir tots. mentre que en la tercera és nota que es model.
Descripció comparativa
Entre les 4 fotografies en parlaré i compararé les dues primeres ja que nia un gran contrast entre elles.
la primera es una imatge un molt natural, una situació quotidiana com es la de rentar a un fill i a mes a mes te una finalitat reivindicativa perquè demanen que s'amplie el permís de paternitat a 4 mesos. de la sona no es pot dir lo mateix ja que se veu a simple vista que es totalment de revista i que l'home es un model posant.
Publica un comentari a l'entrada