13 de març 2018

Boummmm



Curt What's Virgin Mean? (Michael Davies, 2008)

Com pateix aquesta mami! I quina explicació més...!!

Què li arribarà a la xiqueta del que és la sexualitat?
  1. Fer l’amor és com muntar un trencaclosques format per peces que encaixen: els xics en tenen una part i les xiques una altra, i del que es tracta és d’acoblar-se. (“Xics i xiques més aviats adults... els seus cossos són diferents però estan fets per a unir-se d’una manera intel·ligent, com un trencaclosques.”)
  2. No hi ha clítoris, penis, vulves, vagines... sinó que papà i mamà tenen unes “cosetes especials” amb les quals fan també “una cosa especial” (“papi té una coseta especial i li la mostra a mami, i quan mami i papi volen fer una cosa especial”)
  3. En aquella “cosa especial” que fan, papi és la part activa i mami sembla que no fa res. (“Papi pren la seua cosa especial i la posa en el lloc especial de mami.”)
  4. Mami i papi són feliços fent-ho, però és papi qui es posa “content” amb el boummm final. De l’orgasme de mami, no en sabem res. (“papi es posa tan content que té un tipus de boummmm i una explosió”)
  5. La sexualitat serveix per a fer bebés, perquè mami i papi es busquen quan en volen fer un, i les llavoretes de papà persegueixen l’òvul de mamà (“i totes les llavoretes de papi ixen disparades per a arribar de pressa fins a l’òvul de mami!”)
El model sexual hegemònic, aquell que se suposa “normal”, té una sèrie de característiques:
  • Genitalista (el plaer només se sent als genitals ; les altres parts del cos no tenen quasi importància)
  • Coital (la pràctica “completa”, la millor i la més plaent és el coit; la resta són preliminars)
  • Reproductista (l’objectiu de la sexualitat és la reproducció)
  • Adultista (només es viu la sexualitat a l’edat adulta)
  • Heterosexual (no considera les relacions ni les pràctiques homosexuals)
  • Sexista (tracta diferent a xics i a xiques; per exemple, les xiques sexuals són “guarres”; els xics, uns “cracks”)
  • Normalista (només les persones normotípiques són desitjables i sexuals)
  • Parellista (la sexualitat es viu en parella i per amor)
Quines d’aquestes característiques segueix la mami? Com t'han educat a tu?

Què li diries a la xiqueta si volguera saber en realitat què significa ser verge (sexualment parlant). I si et preguntara què és un orgasme?

Transcripció del que diu la mare:


“Xics i xiques més aviats adults... els seus cossos són diferents però estan fets per a unir-se d’una manera intel·ligent, com un trencaclosques. Quan mami i papi s’estimen mútuament molt, algunes vegades, solament per a mostrar quant s’estimen, papi té una coseta especial i li la mostra a mami, i quan mami i papi volen fer una cosa especial, per a fer un bebé, llavors papi pren la seua cosa especial i la posa en el lloc especial de mami, en un lloc especial del cos de mami, i això fa sentir mami molt feliç. També fa sentir papi feliç. I de vegades, després d’un moment, de vegades tan ràpid, papi es posa tan content que té un tipus de boummmm, i una explosió, i totes les llavoretes de papi ixen disparades per a arribar de pressa fins a l’òvul de mami! I a això se li diu “fer l’amor”. En fi... fins que tu ho fas, per primera vegada, ets verge.”

[Entrada ja publicada al blog.]


9 comentaris:

carla stone ha dit...

En aquesta entrada hi ha un vídeo on apareix una mare a la cuina fent el menjar i la seua filla que pareix tindre uns 6 anys. Al vídeo la filla li pregunta a s'ha mare la definició de la paraula verge.

La mare al principi no sap com explicar-li, ja que es massa petita per saber el significat, comença dient-li que els xics i les xiques quan son més adults els cossos estan fets per a unir-se com un trencaclosques. Continua dient que mami i papi s’estimen mútuament algunes vegades, solament per a mostrar quant s’estimen, papi té una coseta especial i li la mostra a mami, i quan mami i papi volen fer una cosa especial, per a fer un bebé, llavors papi pren la seua cosa especial i la posa en el lloc especial de mami, en un lloc especial del cos de mami, i això fa sentir mami molt feliç. També fa sentir papi feliç. I de vegades, després d’un moment, de vegades tan ràpid, papi es posa tan content que té un tipus de boummmm, i una explosió, i totes les llavoretes de papi ixen disparades per a arribar de pressa fins a l’òvul de mami! I a això se li diu “fer l’amor”. En fi... fins que tu ho fas, per primera vegada, ets verge.
Finalment la filla li fa una pregunta mes, el significat de extra verge. La xiqueta només volia saber el significat de la paraula verge respecte al oli.

En la meua experiència mai els meus pares m'han explicat res perquè no he tingut la necessitat de saber-ho, ho he anat aprenent per les meues amigues o per les classes que ens donaven de sexualitat al col·legi.

Si en un futur a mi em preguntara la meua filla quin es el significat del terme que siga no sabria com explicar-li a priori però supose que a eixa edat tindre mes coneixements i li ho explicaré com pugui.

Carles Claramunt ha dit...

Sexe… Eh...

Les actuals generacions de pares posseeixen més que suficient formació sexual, no obstant això, són incapaços de seleccionar-les per a educar-nos en matèria sexual. Potser per inseguretat de no saber com, quan i quins valors transmetran acaben responent a preguntes incòmodes a cops d'improvisació, donant llargues o delegant a l'educació escolar. Però perquè els costa tant?

Parlar de sexe és inevitable, i també entre familiars. La informació sexual és important i necessària per al propi desenvolupament personal i és vital oferir respostes adequades i coherents per a transmetre les respostes que es demanden sense cometre errors. És clar que no podem proporcionar les mateixes respostes a xiquets de 6 anys que a nois d'11 anys (hem de respondre amb adaptabilitat de termes a les seves incerteses si no volem que segueixen ells mateixos els que hagen de voltar a través d'altres medis informacions plenes d'inexactituds) però siga com siga, les hem de proporcionar.

What’s Virgin Mean és un curt que tracta justament d’això, del tabú del sexe centrat sobre la figura dels pares i la seua dificultat en parlar del tema amb els seus fills. El vídeo, de dos minuts és un clar reflexe d’una situació que tots nosaltres haurem viscut en les nostres vides, perquè no tan sols són ells els que s’avergonyeixen en parlar-nos de sexe sinò que moltes vegades som nosaltres qui ens avergonyim d'ells quan tracten de parlar-nos-en.

La xiqueta, d’uns 6 anys, es troba a la cuina amb sa mare qui sembla que està fent el dinar, quan de sobte li pregunta: Què és ser verge? La primera reacció de sa mare és de nerviosisme. Queda impactada per la pregunta i aleshores comença a pensar en una possible resposta, que esdevé en primer lloc una distinció de gèneres massa “general” (tan sols té en compte als homes i a les dones).

La segona barbaritat que escoltem, és la que diu que homes i dones estan fets per a unir-se i tenir fills, un fet clarament heteropatriarcal. Ve acompanyada així mateix de la següent afirmació: l'acte sexual tan sols es pot concebre quan dues persones s'estimen molt, és a dir, no cap el plaer sexual de gaudir del sexe amb una altra persona que no necessàriament estimes (El sexe ha de poder-se plaure quan, com i AMB QUI ES VULGA)[...]

Carles Claramunt ha dit...

[...]La xiqueta comença a malentendre els conceptes i tot això sumat al nerviosisme de sa mare i la necessitat de tancar com més aviat millor els dubtes de la seua filla per a així acabar amb la conversació, comença a generar confusions. La mare li explica els dos rols que baix el seu aspecte desenvolupen dues persones (referint-se sempre a relacions heterosexuals) durant el coit: l’home amb el paper actiu i la dona amb el receptiu (Un altre concepte equivocat que rebem generacionalment i socialment).

Segons li conta a la seua filla, és l’home qui penetra la dona (“qui posa la cosa especial dins d’ella”) com un trencaclosques… Però és que una dona no pot ser activa durant l’acte sexual? “Papi” té una cosa especial. I que té “mami”? “Mami” no li mostra res a “papi”?

Com ja he dit abans, la mare deixa entreveure que la cosa especial de la qual parla no és una altra cosa que fer un fill. Com algunes sectes religioses: follar únicament per a reproduir l’espècie. I què hi ha sobre el goig sexual?

Pel que fa a l’orgasme, segons les seues paraules també és exclusiu del pare, és a dir, sembla que l'orgasme femení no existeix. L'explicació, és clar, crea encara més preguntes en la xiqueta qui finalment acaba veient una botella d'oli verge extra i preguntant què és ser doncs extraverge!

La societat i la cultura han configurat diferents tabús (com el sexe) al llarg de la història. Els tabús són temes que no són adequats per a parlar ni esmentar en determinades circumstàncies segons les normes, actituds i conveniències socials, prohibicions que formen la societat civilitzada per a determinar comportaments socials. Així doncs, el silenci sobre la sexualitat ha sobreviscut sota l'etiqueta de tabú impedint una correcta informació sobre un tema del qual hauríem de preocupar-nos més a difondre des d'edats primerenques. L'educació sexual a casa queda una assignatura pendent.

Diana Wolf ha dit...

En aquesta entrada, trobem un vídeo d'una xiqueta aproximadament de 6 anys, amb la seua mare. Aquestes estan en la cuina passant l'estona, la mare fent el sopar, mentre que la xicoteta està pintant.

Ací la qüestió, és que la seua filla de sobte pregunta a la seua mare que significa ser verge. La mare sorpresa, al principi no sap com reaccionar ni com intentar explicar a la seua filla aqueix terme, però d'una forma enrevessada i especial compte a la seua filla que al cap i a la fi els *papis “fan l'amor”, i fins que no ho fas segueixes sent verge. A la seua filla açò li costa un com de comprendre del tot, però al final aquesta li pregunta que és ser “extra verge”.

La meua perspectiva sobre açò és que realment els pares no estan preparats per a respondre als seus fills que significa “ser verge”, “fer l'amor”, a causa que no s'esperen que aquests li facen i si li les feren encara que els pares expliquen als seus fills que signifiques, ells mai acaben d'entendre-ho perquè els seus pares es van de les branques o fins i tot els ignoren. La veritat no sé com un xiquet/a pot arribar a preguntar a aqueixes edats aqueix tipus de coses, llevat que d'improvís s'hi ha portat una sorpresa però, crec que deuria haver-hi una manera millor per a explicar-los als xiquets que significa açò acoblat a certes edats, si ells ho pregunten, però òbviament els pares preparats per a afrontar la situació.

Aquest vídeo m'ha agradat alhora que sorprès, perquè la xiqueta era molt curiosa i divertida i consideri que després de veure aquest vídeo et planteges certes coses.

Catalina Becker 1º Batx. H ha dit...

En aquest vídeo apareix una mare en la cuina amb la seua filla aparentment d’uns 5 anys. La filla li pregunta por el significat que és ser verge. La mare completament sorpresa no sabia exactament com explicar-li, ja que és molt menuda. Comença dient-li que s'experimenta la majoria de vegades en els adults, que són com puzles que encanen i mitjançant això es fan feliç mútuament.

Nos explica de manera formal què és ser verge, però tot és una confusió, ja que la filla pregunta a la seua mare por l'oli, no por el concepte en general. Aquesta qüestió sempre ha sigut difícil d'explicar, i més als mateixos fills. És un tema que la majoria de persones s'han preguntat alguna vegada, encara que la majoria de vegades siga incòmode tant preguntar com respondre aquesta pregunta.

El mateix podria passar com explicar-li a un xiquet o una xiqueta menuda que és l'orgasme. La majoria de vegades ens quedem bloquejats o tan sols sense saber quals són les paraules correctes per a ells. Quasi tots sabeu que l'orgasme es pot denominar com el màxim placer, però després, qual seria la definició exacta del màxim placer?

Els meus pares mai m'han explicat que és el concepte verge ni gens, tan sols el vaig descobrir pel pas del temps. Tampoc vaig tenir la capacitat o la força per atrevir-me a preguntar sobre allò, o quan intentaven donar-me la xarrada era tan incòmode que no volia escoltar-ho. Pot ser que siga pel simple fet que és més incòmode parlar amb els mateixos pares que amb un amic o amiga. Però, des del meu punt de vista és molt millor parlar amb els teus pares, ja que ells et poden ajudar i aconsellar molt millor perquè sempre es van preocupar que no et passe res dolent.

Clara Zetkin ha dit...

En aquesta entrada podem observar un vídeo d'un anunci. En aquest, una xiqueta pregunta a la seua mare el significat del concepte "verge", referint-se a l'oli d'oliva verge extra. La mare, desconcertada tracta d'explicar a la seua filla el que significa aquesta paraula, però a l'àmbit sexual, ja que no s'adona del que la seua filla realment l'estava preguntant.

Doncs, la mare tracta d'explicar que és la virginitat d'una manera que ella pensa que es adequada per a un xiquet. Òbviament, és difícil explicar un concepte com és aquest a una persona menuda, ja que és un món realment nou que no coneix, però no obstant això, l'explicació de la mare és gens clara.

Si parem atenció, podrem observar que aquesta tracta la sexualitat com un acte únicament destinat a la producció de fills. A més en ningun moment parla dels òrgans sexuals dels que disposem, sinó que tracta aquests com "cosetes especials", el que provoca una futura ignorància. A més parla de l'orgasme masculí indirectament, i que ni tan sols fa referència al femení. És clar que es difícil explicar tanta quantitat de conceptes, i més en un anunci que realment fa referència a un producte d'alimentació. No obstant això, pense que si a aquest vídeo hagueren tractat la sexualitat d'altra manera, hagueren promogut la idea que cal parlar obertament sobre aquest tema, perquè així totes les persones tinguen cultura sexual.

Edu Davinson ha dit...

Aquesta entrada ens mostra un vídeo on una xiqueta li pregunta a la seua mare que significa la paraula “verge”. Al final del vídeo ens adonarem que la xiqueta en tot moment es refereix a l'oli d'oliva, però aquesta és la gràcia de l'“anunci”. Després de la pregunta la mare es queda bloquejada, no esperava per res que la seua filla li fera aqueixa pregunta, no obstant això, ella pensava que es referia a la paraula en l'àmbit sexual.

La mare intenta explicar a la filla que és la virginitat d'una manera molt poc clara i precisa. No es troba còmoda. És cert, que a una persona xicoteta, aquest tipus de conceptes és complicat fer-li-ho entendre, però la mare es complica massa i acaba embolicant-se ella sola. És cert que no pots soltar-li la tirallonga a la xiqueta com si gens, que has de controlar com ho dius, perquè ho entenga, però tampoc has d'actuar com aquesta mare, que ni jo entenia que volia dir.

A més, la mare comet diversos errors en la seua explicació. Primer, diu que la sexualitat és exclusiva per a la evolució (tindre fills). Quan parla dels òrgans sexuals els anomena “cosetes especials”. Supose que no fa falta explicar-el perfecte, però n’hi ha que *tindre un poc de coneixement.

Sara Campoamor ha dit...

Aquest vídeo tracta d´una conversació d´una mare i una filla, i aquesta li pregunta que es ser verge i la mare se li ho explica primer amb molts tabús, aleshores la xiqueta no entén el que es i es queda igual que abans, però la xiqueta li diu que si el pare a la mare quan están fent el que fan li pregunta que si li dona un regal i aixó crida l´atenció de la mare

Quan la xica li diu aixó a la mare, la mare es queda molt ratllada perque no espersaba que la seua filla el iba a agarrar el que es ser verge i la mare segueix explicant-li a la seua filla el que és hasta que, arriba un moment en el que la xiqueta no paraba de fer-li preguntes a sa mare, i per la cara que possaba aquesta, no podía ocultarse-ho més i ara la mare possa eixemple més clars i concissos per a que la sua filla li antenga

Per últim la filla li fa l´ultima pregunta que es: “i verge extra”? i la mare es sorpren perque es da compte de que la filla li estaba preguntant per l´oli no per lo sexual i aleshores la mare es va quedar flipant, per a mi si la meua xiqueta o xiquet em pregunta algo així el respondería sese cap problema perque mantindre relacions sexuals per a mi no es cap problema i el té que saber per si de cas i prefereix dirse-lo jo un día sancer que algú dels seua Companys i companyes de la seua escola.

1º BATXILLERAT HUMANITATS

Sandra Roussel ha dit...

La veritat que aixo de “la virginitat” em causa curiositat,per que, cquan una persona deixa de ser virgen? Quan has tingut la rpimera penetracio?; Y el sexe oral? No compta?.He estat investigant per internet i la definicio de “virginitat” es: que no ha tingut relacions sexuals, pero i el sexe oral no es una relacio sexual?. Tota aixo de la virginitat es molt relatiu, depend molt de cada persona, ja que hi ha persones que consideren perdre-la amb una penetracio, pero en la meua opinio no es aixi, per que finalment no tan sols el sexe es penetracio , si no altres moltes variants
Despres d’aquest discurs podem pensar que l’hora d’explicar-li a una persona que es la virginitat es difícil, i estas en lo cert, cada persona pensa una cossa.Encara que quan era xicoteta uns companys de l’escola em van dir que si jo era verge i jo pensant en una verge, vaig dir que no i es varen anar rient-se i clar, jo no comprenia res , pero mes tard vaig buscar-ho i em vaig avergoñir per el que havia dit.
Pero aixo es otro tema que hem posa dels nervis, primer ;que mes li dona a la gent si eres verge o no? Afecta aixo a la segua vida? O millor dit , a la teua, per que abans quan deies que no eres verge et tomaben com una guarra i fins jo he arribat a pensar aixi,Pero ara que soc mes matjor i tinc la ment mes oberta ho veig be i al fin cap has viscut experiencies i pots ajudar als demes.
L’altra cossa seria la idealitzacio que hi ha amb “perdre le virginitat”, es a dir, quan et preguten que com vols perdre-la de segur , que dius, amb el meu novio de anys, amb confianza…. I finalment acabes fent-ho totalment diferent a com ho havies imaginat.