Des del passat 31 de maig fins al 23 de juny podem veure a la ciutat del Túria un munt de pel·lícules LGBTI molts interessants. Ací pots consultar el programa.
IV Edició
Mostra La Ploma
Mostra La Ploma, festival internacional de cinema i cultura per la
diversitat sexual, de gènere i familiar, és un certamen organitzat per Lambda
des de 2015. Aquest any la selecció de curtmetratges i llargmetratges destaca
per la presència de la temàtica trans, així com per mostrar la realitat de
persones LGTBI a l’àmbit rural. Les projeccions i activitats culturals de la IV
edició de la Mostra La Ploma se celebren a València entre el 31 de maig i el 23
de juny.
A més a més, la manifestació de l’Orgull LGTBI tindrà lloc el dia 16 de juny de 2018. Eixirà a les 19.30 hores des de la Porta de la Mar, prendrà el carrer Colom, seguirà pel carrer Xàtiva i acabarà a la plaça de l’Ajuntament.
La manifestació no és només un dia de festa. Tal com explica el col·lectiu Lambda, “encara que s’han donat passos en la direcció correcta, exigim a les institucions valencianes la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts en 2017 i l’aprovació per part del Govern Central d’una Llei Estatal contra l’LGTBIfòbia. Així mateix esperem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) procedisca a despatologitzar definitivament les identitats trans el dia 1 de juny.”
9 comentaris:
Uau! Quantes pel·lícules interessants!!!
“Mostra La Ploma” és un festival internacional de cine i cultura que se celebra a València entre el 31 de maig i el 23 de juny, organitzat per Lambda i adreçat al col·lectiu LGTBI. Cada any, la temàtica canvia, i aquest any les pel·lícules giraran al voltant de la transsexualitat. A més, aquest certamen coincideix amb la celebració de l’Orgull, una manifestació que té com a finalitat principal la reivindicació dels drets del col·lectiu i que tindrà lloc en diverses zones de la nostra ciutat, des de la Porta de la Mar fins a la plaça de l’Ajuntament i que passa pel carrer Xàtiva.
Em pareix una bona idea que es porten a terme aquestes celebracions, ja que, en el cas de l’Orgull, les persones que assisteixen no soles s’ho passen bé, sinó que també es senten envoltades per persones com ells, d’un mateix col·lectiu. A més, es reuneixen moltes persones i pense que ha de ser una bona ocasió per a conéixer gent nova i per a reivindicar els drets i la igualtat. Per altra banda, els certàmens de cine i cultura són una manera de conscienciar sobre la realitat que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals, etc al seu dia a dia. Per tant, en pareix bé que es celebren, ja que, d’aquesta manera, aquestes persones es poden sentir recolzades unes amb altres mentre disfruten del cinema.
Mostra La Ploma, és un festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, és un certamen organitzat per Lambda (col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuals és una associació privada sense ànim de lucre que es constitueix el 25 de setembre de 1986 motivada per la situació de discriminació legal i marginació social que patíem les persones lesbianes, homosexuals, bisexuals i transsexuals. )des de 2015. Aquest any la selecció de curtmetratges destaca per la presència de la temàtica trans, així com per mostrar la realitat de persones LGTBI a l’àmbit rural. Les projeccions i activitats culturals de la IV edició de la Mostra La Ploma se celebren a València entre el 31 de maig i el 23 de juny.
La Mostra La Ploma és una oportunitat per a les persones del col·lectiu LGTBI amb la qual es poden veure representades tant en l'àmbit social com en l'àmbit personal.
Abans d’aquesta mostra i la celebració del dia de l’Orgull aquestes persones integrades a aquest col·lectiu tenien una manca de visibilitat cap a la societat, és a dir, en etapes anteriors les institucions públiques no s’havien involucrat tant en la defensa i el suport LGTBI.
Finalment em pareix bé que es facen aquest tipus d'actes tant el dia de l’Orgull o com aquesta mostra de cinema perquè aquestes persones també s'han de trobar un lloc dins d’aquesta societat perquè se’ls respecte de tals i com són.
Perquè les persones del col•lectiu LGTBI s’han de sentir diferents o excloses de la resta? La FELGTB ha assenyalat que el 57% de les persones del col•lectiu han sigut alguna vegada insultades per la seua orientació sexual o la seua identitat de gènere a Espanya. Aquests atacs verbals no es queden ací, sinó que moltes vegades es converteixen també en violència física. Segons l'informe de la Federació, quatre de cada deu persones han sigut agredides, però solament el 10% de les víctimes denuncia. Aquestes dades xoquen amb l'acceptació de l'homosexualitat en el nostre país. Però les seues xifres són coherents amb un informe del Consell General de l'Advocacia a Espanya: en 2014 es van registrar 1.285 delictes d'odi, la majoria per homofòbia.
Per motius com aquests, es va crear el festival internacional “Mostra La Ploma”, un esdeveniment de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar. El principal objectiu és aconseguir que les persones del grup LGTBI puguen mostrar la seua condició sexual sense cap vergonya, doncs no haurien de tindre-la. Així mateix, un dia després d’aquest festival es produeix la manifestació per tractar que les institucions de València implementen la Llei Integral Trans, una llei on es reitera que la identitat de gènere és la vivència interna i individual de gènere tal com cada persona la sent.
Em pareix una iniciativa molt interessant i captivadora que hauria d’atraure cada vegada a més persones pertanyents al grup anteriorment nombrat, ja que opine que encara que no ho semble, la societat està evolucionant quant a aquest àmbit, i per això no s’hauria de tindre aquesta por per mostrar la teua sexualitat .
En aquesta entrada es presenta la quarta edició del festival internacional de cinema i cultura per a la diversitat sexual, de gènere i familiar -”IV Mostra la ploma”- que es celebra entre el 31 de maig i el 23 de juny a València. Aquest certamen -creat en 2015- està organitzat per l'associació Lambda, en aquesta edició del 2018 destaca la projecció de curts i de pel·lícules de temàtica trans i que mostren la situació de les persones que pertànyen al col·lectiu LGTBI al món rural.
Per altra banda, a la nostra ciutat també es celebrarà la manifestació de l'Orgull LGTBI el dia 16 de juny. Aquesta mobilització reivindicarà la implementació de la “Llei Integral Trans” per part de les institucions valencianes i que va ser aprovada l'any passat, l'aprovació d'una “Llei Estatal contra l'LGTBIfòbia al Congrés dels Diputats i la despatologització de la transexualitat per part de l'Organització Mundial de la Salut.
Aquesta sèrie de reivindicacions de la diversitat i de la identitat pròpia són cada vegada menys necessàries perquè poc a poc la nostra societat és cada vegada més tolerant, malgrat açò, l'LGBTIfòbia i la intolerància són més presents entres els joves d'una forma sorprenent. Aquest fet, al nostre territori no s'està generalitzant però cada vegada més la joventut dels païssos europeus presenta un odi a la diveristat cada vegada major.
Mostra La Ploma, festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, és un certamen organitzat per Lambda des de 2015. Aquest any la selecció de curtmetratges i llargmetratges destaca per la presència de la temàtica trans, així com per mostrar la realitat de persones LGTBI a l’àmbit rural. Les projeccions i activitats culturals de la IV edició de la Mostra La Ploma se celebren a València entre el 31 de maig i el 23 de juny.
La manifestació no és només un dia de festa. Tal com explica el col•lectiu Lambda, “encara que s’han donat passos en la direcció correcta, exigim a les institucions valencianes la implementació de la Llei Integral Trans aprovada per les Corts en 2017 i l’aprovació per part del Govern Central d’una Llei Estatal contra l’LGTBIfòbia. Així mateix esperem que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) procedisca a despatologitzar definitivament les identitats trans el dia 1 de juny.”
Em pareix una bona idea que es porten a terme aquestes celebracions, ja que, en el cas de l’Orgull, les persones que assisteixen no soles s’ho passen bé, sinó que també es senten envoltades per persones com ells, d’un mateix col•lectiu. A més, es reuneixen moltes persones i pense que ha de ser una bona ocasió per a conéixer gent nova i per a reivindicar els drets i la igualtat. Per altra banda, els certàmens de cine i cultura són una manera de conscienciar sobre la realitat que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals, etc al seu dia a dia. Per tant, en pareix bé que es celebren, ja que, d’aquesta manera, aquestes persones es poden sentir recolzades unes amb altres mentre disfruten del cinema.
Mostra La Ploma, festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, és un certamen organitzat per Lambda des de 2015. Aquest any la selecció de curtmetratges i llargmetratges destaca per la presència de la temàtica trans, així com per mostrar la realitat de persones LGTBI a l’àmbit rural. Les projeccions i activitats culturals de la IV edició de la Mostra La Ploma se celebren a València entre el 31 de maig i el 23 de juny.
La manifestació no és només un dia de festa. La manifestació serveix per a lluitar per els drets de la gent, per la implementació de la Llei Integral Trans, on aquest colectiu de gent té que tindré els mateixos drets, per donar a vore una part més desconeguda i do és veu a gent que es criticada i prejutjada per gent que no té solidaritat i respecte pels demés.
Jo anime a tot aquell que vulga vatja amb els seus amics i lluite per a que totes les persones tinguen els mateixos drets i que puguen donar-lis veu a la nostra societat i així que no estiguen discriminats.
Un certamen que es realitza per Lambda des de 2015, és un concurs orientat cap al món de les arts, la creativitat i l'originalitat, però sobretot, aquesta enfocada al fet que les persones de diverses
sexualitats puguen expressar el que senten i com se senten de forma lliure per a donar regna solta total a la seua creativitat i el seu art a la recerca de la igualtat i l'empatia que tant temps
portem tots cercant, és una forma de demostrar-li a algunes persones que pensen en ells com alguna cosa antinatural o un error, que artística, sentimentalment i intel·lectualment tots som iguals,
doncs aptituds per a diverses arts com el cinema, l'escriptura, o l'art, no entenen d'edats, races o orientacions sexuals.de la següent forma, ademes s'organitzara una manifestació en contra de l'homofòbia cercant que s'endurisquen les lleis contra la discriminació sexual i es perseguisca de forma més activa i efectiva als individus que la practiquen de manera que se'ls consciencie o se'ls castigue com corresponga, siga com siga, tots som persones a la recerca d'un objectiu comú: La igualtat.
Respecte a l'anònim, pense que no tens fondament per a poder comentar, solament dient que quina pel·lícula ens muntem. Primordialment, has de tindre un poquet de cap, després altra mica d'intel·ligència i per finalitzar saber del que estàs parlant.
Publica un comentari a l'entrada